Reklama

Reklama

Na řvoucích strojích do Monte Carla

  • Velká Británie Monte Carlo or Bust (více)

Obsahy(1)

Kvůli účasti na mezinárodní soutěži automobilů se jezdci shromažďují v severním Skotsku, ve Stockholmu, Aténách a Lisabonu. Jejich úkolem je dostat se do Monte Carla, kde závod skončí v ulicích města. Mezi účastníky je i sir Ware-Armitage (Terry-Thomas), který se po smrti otce dozvěděl, že zdědí jen polovinu akcií automobilky. Druhou polovinu otec prohrál v kartách s Američanem Schofieldem (Tony Curtis). Aby získal Ware-Armitage zpět prohrané akcie, nabídl Američanovi, že se oba účastní rallye Monte Carlo. Vítěz bere vše. (Snorlax)

(více)

Recenze (23)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborné, opět naprosto báječné a skvělé. Ačkoliv mé srdce dává přednost Báječným mužům na létajících strojích, jejich volné pokračovní se jim vyrovná v plné parádě. Úžasná pohodička, která utekla jako voda. Neskutečně boží obsazení (Terry-Thomas opět kraluje), kde má každý herec dostatek prostoru zazářit, a samozřejmě báječná zápletka, která baví od začátku do konce. Honičky, hromada naschválů a podrazů, báječně fungující situační humor, prostě další klenot závodních komedií, ke kterému se budu velice rád pravidelně vracet. 90%. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /moc sem se nezasmál, ne tak povedené jako The Great Race - chybí tomu ta atmosféra, některé vtipy/gagy/scény už dost zastaraly/, + /Tony, některé vtipy přece jenom, závodní tématika, utahování si z Francouzů, Němců, Angličanů.../, hodnocení - podobná jízda jako Báječní muži na létajících strojích, To je ale bláznivý svět! nebo Velké závody jen ne tak známá a dobrá, je to rozhodně nadprůměr, ale na The Great Race to prostě u mě nemá, taky zde chybí nějaká výrazná číča ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mraky známejch herců se sešly na trase distančně-rychlostního závodu Rallye Monte Carlo. Výsledkem je trochu nepřehledná situace, rozmělněné vtipy až náběh k frašce. Je tu mnoho postav, které mají každá málo prostoru, při tom jejich představitelé by sami utáhli celý film (Bourvil, Cook, Curtis, Sykes, ultra záporák Terry-Thomas). Solidní dabing ČT z roku 1993 (Svoboda, Bruder, Trávníček, Županič a především Skopal). ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dosti slabé (nepřímé) pokračování mého oblíbeného filmu s dětských let Báječní muži na létajících strojích. Možná by mě i toto v dětských letech zaujalo, ale zatímco Báječní muži mě baví i dnes, Řvoucí stroje jsou na tom o hodně hůř. Postavy jsou o poznání méně vtipné (Bourvil dokonce až nečekaně trapný) a ani tradiční naschvály, které k závodnickým filmům zkrátka patří, nejsou příliš zábavné a vychytané. Pár lepších momentů se najde, ale celkově jde o slabý film, který se moc nehodí ani na znuděné nedělní odpoledne. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo již u Báječných mužů na létajících strojích, jak je možné, že taková ryze britská komedie leží poměrně nepovšimnutá a u jejich pokračování to platí dvojnásob. Přitom tvůrčí tým zůstal naprosto beze změny a znovu se zde objevilo i pár Báječných mužů, například Terry-Thomas si zahrál svého syna. A povedlo se jim skvěle se adaptovat na čtyřkolová vozidla. Zachoval se i komediální ráz a postavy vycházející z národnostních stereotypů, stejně tak i technické zpracování je opět kvalitní, ovšem trochu drhnou některé gagy, pár se jich až příliš opakuje a na některé zase nezbyl čas. Rozhodně bych však kvůli tomu tyhle nádherné stroje nezatracoval. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název filmu byl Monte Carlo and All That Jazz. (Dreadd)

Reklama

Reklama