Reklama

Reklama

Otec nevěsty

Trailer

Obsahy(1)

Dlouholetí manželé Billy a Ingrid jsou překvapeni, když jejich nejstarší dcera Sofia přijede na návštěvu do Miami a seznámí je se svým novým přítelem Adanem a jejich společnými plány na život v Mexiku. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad tuctová svadobná komédia, ale napokon to bolo oveľa lepšie ako som prvotne očakával. Aj keď scenár bol viacmenej prvoplánový a šablónovitý, tak tomuto filmu veľmi pomohli najmä zaujímavé postavy a predovšetkým výborné dialógy, ktoré obsahovali kopu dôvtipných narážok a sarkastických vsuviek. Neustále doťahovanie svadobných otcov sem tam prechádzalo až do extrémov, ktoré boli často zbytočné, ale inak to bolo fajn. Hispánska exotika a šarm to v mnohom zachránili, takže to bolo určite nad hranicou priemeru. Dávam silné 3* (mám chuť dať 4*, ale až také dobré to nebolo). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude hlavne komédia, ale ono to má prekvapivo dosť vážnu atmosféru a pomer vtipov k vážnejším a miestami až smutným scénam je taký nízky, že mi to vlastne vôbec nepripadalo vtipné. Našťastie postavy boli dostatočne zaujímavé na to, aby ma to bavilo a rád som to raz videl. Chcelo to ale riadne pritlačiť na komediálnu stránku alebo zostrihať o 20 minút. Miestami to bolo trochu naťahované. Celkovo ma to bavilo rovnako ako verzia s Martinom, aj keď atmosférou to sú úplne rozdielne filmy. Jeho verzia bola nenáročná komédia. Toto sa snaží o nejaký presah, ale berie sa to zbytočne vážne. 6/10. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná, nudná variace na Nevěstina otce. Charles Shyer to tehdy vzal od lesa a se Stevenem Martinem natočil dvě pohodový rodinný komedie. Všem neznámý Gary Alazraki se na to vykašlal a natočil vykastrovanou slátaninu s ucházejícím Andym Garciou a ještě horším zbytkem. Všechno je tu zbytečný, včetně Glorie Estefan. Nemá to na originál, nemá to na remake. Ztráta času. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadil ten nádech telenovely, se kterou se tvůrci vytasili. Pořád to ale držel Andy Garcia, který ty nesmyslné rodinné emoce odrážel se sarkasmem sobě vlastním. Postupem času mi ale to plánování svatby vadilo čím dál tím míň. Možná i proto, že se tu ty dvě rodiny docela obstojně právě při tom plánování pouráželi. Nebylo to nic objemného, ale jako dvouhodina odpočinku nakonec posloužila dobře. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Úžasný zážitek. Fakt jako sledovat 120 minut dvě snobské rodiny, navíc jednu kubánskou a jednu mexickou, jak se od začátku do konce hádají, jestli si na svatební hostinu objednat 10 kilo asijského hovězího za deset tisíc dolarů, nebo 15 kilo argentinského hovězího za 12 tisíc dolarů, to je velký zážitek. Nebo jestli onu hostinu uspořádat v honosném hotelu, nebo na honosném sídle? A pozor, nejdramatičtější moment, pozvat na hostinu 1000 svatebčanů, a nebo udělat jen komornější svatbičku s něco málo přes pět set pozvaných náplav z jižní Ameriky? No nic, pojďme si to rozmyslet na jachtičku o velikosti Titanicu. Vážně ,,miluji,, tyhle filmy, a ne, rozhodně nejde o závist, jen si říkám, kolik lidí dokáže podobný film, napěchovaný od první do poslední minuty zbohatlickými manýry, skutečně oslovit a pobavit? Ne, ať si žijí ve svém světě, a mě těmito svými malichernými problémy opravdu neobtěžují, vždyť je něco takového natočit jen trapné, nedůstojné a k smíchu, respektive spíš k pláči! Navíc i většina zde přítomných postav jsou arogantní, egoistické, pohrdavé, nesympatické figurky, s triviálním chováním a řešením problémů na úrovni romské slovenské rodiny Lakatošů. Rozeřvaný, hysterický, ručičkami máchající, pěkná sebranka se v tomto snímku představila. Navíc tu ovšem nefungují ani romantika, ani humor, ani emoce a rozhodně ne ani jakékoliv rádoby dramatické situace, vztahy mezi jednotlivými postavami tu pak jsou zpracovány nesoudně naivně a nepřesvědčivě, no a v neposlední řadě musím bohužel i konstatovat, že Andy Garcia je sice určitě charismatický a výrazný herec, nicméně skvělý především v dramatických rolích, čímž narážím na to, že zde ten jeho ,,papi,, totálně nefunguje naprosto v žádném ohledu, tudíž za mě se jedná o castingový přešlap a tak tato podívaná nepůsobí dobře ani v tomto ohledu. Pokud mám tedy sledovat film s nějakou podobnou tématikou, jistě by mi to bylo příjemnější z nějakého lidštějšího prostředí, tahle snobárna je ale mimo realitu většiny z nás, takže proč to vůbec sledovat, navíc když tam ani po filmařské stránce toho moc nefunguje? A ano, lhal jsem, samozřejmě že timhle zasraným zbohatlíkům závidím 8D. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Představitel Billyho Herrery, Andy Garcia, je také jako jeho postava imigrant z Kuby. (Zix.)
  • Natáčanie prebiehalo v mestách Atlanta a Miami v lete 2021. (m.a.t.o.)
  • Zelený veterán, na ktorom jazdí Andy Garcia, je Porsche 356C Coupé. Vyrábalo sa v rokoch 1963 až 1965. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama