Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je v Thajsku unesena dcera bývalého agenta Jakea Hoppera (Steven Seagal), její otec netuší, že se před ním rozehrává nebezpečná hra plná intrik, nebezpečí a surového násilí. Hopper odlétá do Bangkoku, kde požádá o pomoc své bývalé kolegy a společně se vydávají po stopách skupiny, o které si myslí, že Jessicu unesla. Při pátrání se Jake dostane do centra boje mezi zkorumpovaným thajským generálem a gangem překupníků zbraní. Pomalu přichází na to, že je záměrně vmanipulován do podivných akcí tajných služeb a jeho dcera slouží jako návnada. (Magic Box)

(více)

Recenze (154)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako tak na teba pozerám, čím ťa otecko urobil, tým si aj zostal.“ Bola to zvláštna náhoda, ale Beštiu som videl len pár minút po 96 hodinách s Liamom Neesonom. Oba filmy boli teoreticky o tom istom (drsnému mužovi s tajomnou minulosťou unesú dcéru a on ju ide nemilosrdne hľadať do cudzej krajiny a všetkých, okrem nej, pozabíja). Prakticky bol však kvalitatívny rozdiel priepastný. Napriek tomu Beštia nie je zase až taká zlá, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Vidno, že tvorcovia mali aspoň pár šupiek dolárov, akcia je relatívne uchádzajúca a dokonca scenár pôsobí dojmom, že ho nepísal úplne opitý feťák. Potešia občasné drsné hlášky („Ako ku*va si sa mi páčil viac.“), samozrejme porovnať s Nicom či  s Prepadnutím v Pacifiku sa to nedá. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Môj prístup k Seagalovým novým počinom je nasledovný: potrebujem vypnúť a zabaviť sa na niečom, čo je síce hodne primitívne, ale dotiahnuté to takého trashefektu, že sa na tom bavím. Toto zaručuje snáď každá snaha Stevena Seagala o rádobdrsnúcoolkreáciubývaléhosuperkostilámačaktoríužžiaľniejetýmčímbývalalestálesanenašielniktoktobymutopovedal. A čo ma zase pobavilo na tomto kúsku: tak úžasné sú najmä "matrix" scény (zrýchlené pohyby u súčasného Seagala - to je fakt zábavný nápad), ale aby som zase toľko nenadával - niektoré choreografie (napr. záverečná scéna) sú ešte celkom uchádzajúce a thajská síglčára tiež nie je na zahodenie, ale to by bolo všetko k plusom - čo sa týka Seagala (je to stále horšie) a nad príbehom nedajbože scenáristickými perlami sa nemá zmysel zamýšlať - proste typické videobé, ktoré aspoň pobaví (čo sa nedá povedať o podobnej perle, ktorú som sa snažil (t.j. po 10 minútu) pozrieť pár dní predtým - Van Dammeovým Derailed). Takže, čo na záver - no oddýchol som si a môžem ísť na Godarda, Yimou Zhanga a pod. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mě porazit můžeš, ale kouzlo neporazíš! Dobrá tedy pořád si nemyslím, že by tenhle film byl kdovíjaká výhra, ale když to porovnám s těmi sračkami co točí sádelník dneska a srovnám jeho tehdejší image s tou dnešní, tak mi to jako z nouze cnost nevychází až tak špatně. Samozřejmě, že už tady je mistr taktiky vyžranej a v hodně soubojích zády ke kameře (čili dubl) taky se tu na zamaskování tohoto prvku začíná používat takzvaný sádelnatý střih, ale pořád tu jsou v bitkách vidět záblesky starýho Seagala a pořád je cool a utáhne svou aurou tenhle jinak dost blbej film. Škoda, že kdo je hlavní záporák se dozvíme až v polovině filmu a pak už nemá šanci nic předvést no a ty voodoo sračky na konci to jsem trochu nepobíral, ale tak dobře s přivřenýma očima tomu tu slabou trojku na opakovaný shlédnutí nakonec švihnu. Jak říkám není to žádný terno, ale to co jsem vnímal jako začátek Seagalova úpadku je ještě hovno ve srovnání s tím co nám Stevo nabízí dneska. Vedle jeho současných shitů působí Bestie jako Oscarový kousek.50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Opět další z šíleností made by Steven Seagal. Zpočátku to vypadá ještě vcelku cool. Východní prostředí je hezké a záběry na prosluněná velkoměsta jsou oku lahodící. Jenomže to nesmí dojít na akční scény, které jsou dost možná nejtragičtější, jaké jsem kdy ve filmu se Seagalem viděl. Neuvěřitelně trapné zpomalovačky, Steven už ani nepředvádí aikido. Už je to v podstatě směska všeho možného, jen aby to vypadalo co nejlépe. Ono je to bohužel přesně naopak. Hlavní vinu na tom nese pravděpodobně střihač, jehož neschopnost vtáhnout diváka alespoň trochu do jakéhokoliv souboje je skutečně do nebe volající. Ale i choreografie je tragická. Díry v ději a zbytečné množství postav, z nichž polovina zůstane v půli nedořešena a další a další kiksy. Od odpadu to zachránil snad jen konec. Parťák Stevena byl lepší a charismatičtější, než on sám. ()

korndaddy

všechny recenze uživatele

Existuje několik druhů filmu. Ty který mě baví, ty který mě nebaví a ty který mě vyloženě serou a to takovým způsobem, že nejsem schopen dokoukat do konce. Kde sou ty časy kdy Sígl bejval ješte akční frajer.? Tady už Štefan připomíná bramboru a láme ruce kudy chodí. Stačí se na frajera s dvouma šavlema zakoukat, soustředit a vzápětí mu ty rybičky sebrat a nakopat mu prdel. To nemluvím, o neomezeném zásobníku, kdy v malý pistole vystřílí půl armády. Štefane? není na čase to zabalit? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Jake Hopper (Steven Seagal) má v některých záběrech splyhlé vlasy. Když ale s někým bojuje a kamera jej zabírá zezadu, jsou jeho vlasy čerstvě umyté a rozevláté. (Terva)
  • Během natáčení, 14.dubna 2003 zemřel Trevor Murray, který se na filmu podílel jako výrobní grafik. (Stocki)
  • Natáčeno od 17.března 2003 v Thajsku, převážně pak v jeho hlavním městě, Bangkoku. (Stocki)

Reklama

Reklama