Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 5

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (241)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože je Mezi živly jednou z lepších Pixarovek za posledních 10 let, tak pokud se hned po ní člověk koukne třeba na Ratatouille dojde mu jak obrovský kvalitativní rozdíl u Pixaru nastal. Bohužel nevěřím, že by se kvalita, kterou jsme téměř pravidelně dostávali v letech 1995-2010 ještě kdy znovu objevila. Humoru je velmi málo a ve své podstatě nevím jestli je to látka vhodná pro mladší 12 let. Malí si tohle nemají šanci užít. Mezi živly 65% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdysi král animovaných filmů Pixar už docela zaostává u konkurence a ani Mezi Živly není další velká trefa do černého. Je to sice pro mne lepší než v Hlavě a Luca, ale na Kocoura v botách, Rodina na baterky či Raya a Drak to nedosahuje ani omylem. Problémem je, že natočili poměrně originální nápad s atraktivně působícím světem v celkem nezáživné formě. Premisa s různými živly se mi líbila, jenže tvůrci se výhradně zaměřují pouze na vodu a oheň ( zbylé živly většinu času ignorují) a taky se soustředí na konkrétní dvě postavy a love story mezi nimi,místo aby prozkoumávali svět a jeho potenciál. Takhle jsme ochuzeni jak o akci, tak o vtipné vložky, protože humoru je zde na pohádku trestuhodně málo. Samotná lovestory je sice podána hezky a je to místy hřejivé, ale moc si nedokážu představit,že by se u toho děti vyloženě bavily. Nenudil jsem se, ale mohlo to být daleko lepší, 6/10. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Mohli sa teda viac zaoberať hrátkami s fyzikálnymi zákonmi než multi-kulti láskou s provplánovo liberálnou ideológiou... ELEMENTAL sa totiž až moc a príliš rýchlo a neodbytne sústreďuje na elementárnu príťažlivosť, z ktorej sa zrejme zrodí nejaký psychicky narušený obláčik s krízou identity... Ale že som roky nijaký animák nevidel a že som z očí vytlačil nejakú tú slanú vodu, tak jako dobrý. A vivisteria. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hravá, barevná a vtipná rodinná zábava se spoustou promyšlených detailů a gagů. Vizuál je krásný, nudit se nebudou děti ani jejich doprovod, příběh je lineární bez složitých odboček, odpočinková podívaná jedna báseň. Jediné, co bych mohl zkritizovat je nevyužití potenciálu v závěru, kdy během celého filmu bylo trochu naznačováno, že Jiskra se může rozpálit víc než do fialova a ve výsledku se zvolil jiný konec. Ten nebyl špatný, ale overpowered Jiskra by mohla být dobrá. Nebojím se dát plný počet, bavil jsem se výborně, nahlas se několikrát nasmál a celkově mi film sedl do nálady. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Za mě vydařená pixarovka. Po celou dobu sledování tu máme krásnou animaci, k tomu všelijaké nápady k tomu, příjemnou ústřední dvojici živlů. Nepůsobí to, že je to cílené moc pro děti, je to takové seriózně podané. Dějově to bylo sice přímočaré, ale zábavné. Jen mohlo být trochu víc emocí ke konci. Jinak se opravdu nemám na co stěžovat. Určitě si to někdy ještě pustím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Postava vo filme sa volá Ghibli podľa renomovaného japonského animačného štúdia Ghibli. (Arsenal83)
  • Prvý film spoločnosti Pixar od série Autá (2006), v ktorom nevystupujú žiadni ľudia. V tomto filme sú len prvky/elementy. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno