Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše teorie z včerejšího večera je rozstřílená na cucky." MacManusovi Svatí mě baví, když zabíjejí ty zlý, což je dobrý. V tom naprosto souhlasím s agentem Smeckerem. Ten skvěle dirigoval policejní rekonstrukce na místě činu, což je vskutku originální, a navíc k tomu přidal báječnou buzeraci namyšlenýho detektiva Greenlyho za každou mylnou teorii. Mě prostě bavila ta myšlenka, že Bůh vyslal MacManusovy bratry, aby ukončovali parchantům pobyt na Zemi. Toho modlení na mě asi bylo trochu moc, ale tím rozhodně nechci směřovat spravedlivej hněv bratrů na mou osobu. Vlastně toho modlení bylo tak akorát. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jj, já to říkám pořád. Irští hoši, Ti se zkrátka umí (za)bavit. Zvlášť na den svatého Patrika. To je potom (nej)lepší se jim klidit z cesty nebo si sednout a (na)pít (se) s nima. V opačném případě máte totiž pořádnej problém aneb soudnej den (po Irsku) přichází. A než se jeden naděje, už za něj Tihle sympatičtí (pokrevní) bratři odříkávají (rodinnou) modlitbu „necháváme k Tobě plynout řeku a nechť Ti proud duší prochází. In nomine patris et filii et spiritus sancti“....AMEN. Přičemž nejeden (detektiv) by z toho mohl mít (ne)pěkně zamotanou hlavu. Ne tak W. Dafoe, nejlepší to (teplej) ohledavatel místa činu. Ten má vždy (během pár vteřin) naprosto jasno. Stačí taková(é) maličkost(i) : sluchátka v uších, trocha vážné hudby, velké sladké (teplé) café latté a kobliha popř. cigareta k tomu. Jde ale po těch správnejch. Na jakou stranu se (má) přidat? Slušná oddechovka. Závěrem bych poprosil Troye Duffy(ho) (prostřednictvím Connora a Murphyho) o volné pokračování s podtitulem: Definitivní očištění (české) země od veškerého zla. Tip na lokaci bych měl. Strakova akademie. Pro nezasvěcené s dovětkem, že se nejedná o Franze Straku a jeho přednášky na téma „sparťanské (resp. sešívané) srdíčko“, ale dennodenně se tam schází náš politický výkvět. 70% zaokrouhleno protentokrát (za W. Dafoea) nahoru s dovětkem, že Tarantino (resp. G. Ritchie) jsou o parník (vypravěčsky) jinde, byť nutno (si) přiznat, druhá polovina snímku už drhne o poznání míň (i vzhledem k faktu), že se víc koná než kecá! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,471Tržby Celosvetovo $411,874Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,555,783 //počet predaných kusov 244,701Tržby za predaj DVD v USA $16,951,597 //počet predaných kusov 317,228║ veľké ale veľké prekvapenie, dokonalý akčný úlet, obsadenie na jednotku, každá hláška či dialóg tu má svoje miesto, scénky vypiplané k dokonalosti, tak Guy Ritchie má konkurenciu a riadnu /100%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Rusové mají na svých pistolích (Desert Eagle) symbol zkříženého kladiva a srpu. (Chatterer)
  • Connorovo tetování na levé ruce je Veritas, což znamená latinsky pravda. Murphyho tetování na pravé ruce je Aequitas, což znamená rovnost nebo spravedlnost. (Chatterer)

Reklama

Reklama