foto

Carlo Rota

  • nar. 17.4.1961 (57 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Carlo Rota, herec s charakterním hlubokým hlasem a holohlavou vizáží, se kterou většinou upoutá pozornost, se narodil 17. dubna 1961 v Londýně. Už odmalička často cestoval. Důvodem bylo zaměstnání jeho otce - světově uznávaného šéfkuchaře Dante Roty. Jeho matka Rina se pohybovala taktéž kolem restaurací. Se svými dvěma sestrami a bratrem vyrůstal Carlo nejprve v Soho, poté v Itálii. Ale poté rodina pobývala i v Hong Kongu, na Bahamách a nakonec v kanadském Torontu.

Jeho otec v Carlovi pěstoval vášeň o kvalitní cizokrajné kuchyně a vaření, není proto divu, že Carlo poté, co se proslavil jako herec, začal uvádět a spoluprodukovat populární kanadskou kulinářskou show "The Great Canadian Food Show", se kterou cestuje napříč Kanadou v honbě za kanadskými kulinářskými tajemstvími a potěšeními, ve kterých se hojně projevuje kanadská multikulturní směs národností. Byl také nominován na prestižní cenu James Beard Award za zásluhy "v kulinářské žurnalistice".

Nicméně zbytku světa je znám spíše jako herec. Ačkoliv již vystupoval ve spoustě seriálů a TV filmů před tím (jeho filmografie je celkem bohatá, nicméně bez významnější role, ze seriálů uvedených i v našich končinách se objevil např. v epizodách sérií PROTIÚDER, KUNG-FU: LEGENDA POKRAČUJE, VIPER či OCHRÁNCE), více na sebe upozornil až rolí Micka Schtoppela v úspěšném seriálu LA FEMME NIKITA (1997-2001), kde se z prvu nenápadného souseda titulní hrdinky vyvinul v... řekněme v mnohem důležitější personu. Producent seriálu Joel Surnow prý vytvořil tuto postavu speciálně pro něj. A použil ho i ve svém ještě mnohem úspěšnějším seriálu - 24 HODIN. Tam se Carlo Rota poprvé objevil ve dvou epizodách páté řady jako počítačový expert protiteroristického oddělení Morris O´Brien a svoji postavu si zopakoval i v řadách následujích. Jednu z hlavních rolí vytvořil v TV projektu LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE (2007-2010), satirickém pohledu na muslimskou komunitu žijící v Kanadě, kde hraje Yasira Hamoudiho. Seriál je populární a zatím pokračuje dál. Z menších rolí v TV seriálech jste mohli Carla nedávno spatřit např. i ve 2 epizodách STARGATE: UNIVERSE, v 9 epizodách QUEER AS FOLK (2002-2004) nebo v epizodách seriálů ŽRALOK či CASTLE. Z filmů se objevil např. v SAW V (2008), ZBOŽŇUJU SVATBY (2005) či LOVE LETTERS.

Carlo Rota nyní žije v Los Angeles, ale část roku tráví v Kanadě, kde natáčí svoji kuchařskou show. Nedávno v kanadském Torontu točil i svůj nový film SHARK CITY. Kromě vášně k vaření se zajímá o motorky a podle jeho slov i o to, jak "co nejlépe uchopit kalifornský životní styl".

Martin "PogoJoe" Nepraš

Herecká filmografie

Filmy

2019 Cliffs of Freedom
2018 Hell Is Where the Home Is
Spinning Man
State Like Sleep
2017 People You May Know
Welcome to Nowhere
2015 After the Ball
2014 Doupě
2012 Souboj bájných tvorů (TV film)
2011 Extáze
Man on the Train
Rehab
2010 24: Chloe's Arrest (TV film)
Donův syn
Love Letters (TV film)
2009 Mortimer
Shark City
2008 24 hodin: Vykoupení (TV film)
Chladnokrevná hra
Othello (TV film)
Saw 5
2006 I Am an Apartment Building (TV film)
Časovaná bomba (TV film)
2005 Horsie's Retreat
Zbožňuju svatby
2004 The Last Hit
2003 Evangelium podle Jana
2002 Countdown
Global Heresy
Recept na vraždu (TV film)
2001 Doc (TV film)
Let 534 v ohrožení (TV film)
On Their Knees
Zločinný instinkt: Zbytečná smrt (TV film)
2000 Anne of Green Gables: The Continuing Story (TV film)
Jdi za svou hvězdou (TV film)
Mise na Mars
Passengers
Phantom of the Megaplex (TV film)
V nachovém oparu (TV film)
1999 Have Mercy
Jigsaw
Nejmladší kmotr (TV film)
Pokrevní bratři
Poslední svědek (TV film)
Smrt milionáře (TV film)
1998 Clutch
Nahé město: Poslední soud (TV film)
1997 City of Dark
Joe's Wedding
Nesprávný muž
Small Potatoes: A Cautionary Comedy
1996 First Degree
Maximální riziko
1995 Friends at Last (TV film)
Hajzl (TV film)
1994 TekWar: TekLab (TV film)
1993 Třicet dva krátkých filmů o Glennu Gouldovi

TV seriály

2018 Výkupné (TV seriál)
Three Wishes (S02E01)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
The Old Couple (S02E17)
American Horror Story (TV seriál)
Apocalypse Then (S08E10)
Sojourn (S08E08)
Return To Murder House (S08E06)
2017 Výkupné (TV seriál)
Bulletproof (S01E13)
Jean-Claude Van Johnson (TV seriál)
If You're Lucky (E04)
A Little Conversation About Trust (E03)
What Year Do You Think This Is? (E02)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Problém jménem Maria (S01E17)
Tým Škorpion (TV seriál)
Rock Block (S03E21)
2016 Právem odsouzeni (TV seriál)
Prosťáček (E07)
Swedish Dicks (TV seriál)
Dark Matter (TV seriál)
Kill Them All (S02E02)
Welcome to Your New Home (S02E01)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Zákon rodiny (S05E09)
Kráska a zvíře (TV seriál)
Meet the New Beast (S04E11)
2015 Hráč (TV seriál)
Pilot (E01)
Jane the Virgin (TV seriál) - herec, a.z.
Chapter Twenty-Two (S01E22) - a.z.
Chapter Fourteen (S01E14)
Chapter Thirteen (S01E13) - a.z.
další epizody (5)
2014 Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Eight (S01E08)
Chapter Seven (S01E07)
Chapter Three (S01E03)
další epizody (4)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
T.R.A.C.K.S. (S01E13)
Grimm (TV seriál)
Hrajeme dál (S03E16)
2012 Na věky věků (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Tajemství (S03E07)
2011 Mentalista (TV seriál)
Kde jen může být Carmine O´Brien? (S04E06)
Perníkový táta (TV seriál)
Salud (S04E10)
Svatyně (TV seriál)
Svatyně pro nikoho (1.část) (S04E12)
Zapomeň na hudbu (S04E08)
Monzun (S04E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Šestej smysl (S06E19)
2010 Goldilocks (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Naděje umírá poslední (S01E21)
Kriminálka New York (TV seriál)
Láska ke krvi (S06E14)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Život (S01E09)
Země (S01E07)
Ve službách FBI (TV seriál)
Nitky (S01E02)
24 hodin (TV seriál)
Day 7: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S07E20)
Day 7: 9:00 p.m.-10:00 p.m. (S07E14)
Day 7: 4:00 p.m.-5:00 p.m. (S07E09)
2008 Žralok (TV seriál)
Partners in Crime (S02E12)
2007 Little Mosque on the Prairie (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 6: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S06E24)
Day 6: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S06E23)
Day 6: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S06E22)
další epizody (24)
2006 At the Hotel (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S05E24)
Day 5: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S05E23)
2004 Il Duce Canadese (TV seriál)
Show Me Yours (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
Stand Up for Ourselves (S04E02)
Just a Little Help (S04E01)
2003 Veritas (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
Poster May Lead to the Truth (S03E11)
Hunt(Er) for Love (S03E08)
One Ring to Rule Them All (S03E06)
další epizody (5)
2002 Společnost Adventure (TV seriál)
Street Time (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
Sick, Sick, Sick (S02E18)
You Can Leda Girl to Pussy (S02E17)
2001 Doc (TV seriál)
Lovci pokladů (TV seriál) - herec, a.z.
Hvězda Nadiru (S03E06)
Pohřešovaná (S02E12) - a.z.
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
Lovci pokladů (TV seriál)
Devět životů (S01E14)
1999 Total Recall 2070 (TV seriál)
Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)
Happy Birthday, Matt Praeger (S04E03)
1998 Highlander: Havran (TV seriál)
Full Disclosure (E02)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
Země: poslední konflikt (TV seriál)
1996 Black Harbour (TV seriál)
Ochránce (TV seriál)
Traders (TV seriál)
Zmije (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Matrix (TV seriál)
1992 Věčný rytíř (TV seriál)
1990 Protiúder (TV seriál)
1987 Street Legal (TV seriál)

TV pořady

2013 Noches con Platanito (TV pořad)
2004 CBC News: The Hour (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace