Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

wow, wow, WOW.. tak takovou narezovku jsem opravdu necekal, a to i pres vsechny nadsene komentare, a vysoke hodnoceni tady... S takovym nadhledem a religiozitou dokazou masakrovat lidi opravdu jen tihle dva bratricci (max jeste nejaci genialni pomateni vrazi, ale ti stejne nesahaji temto nesahaji ani po paty, jelikoz vrazdi nevinne). A to je prave to hlavni: tihle dva McManusovi vrazdi jen "vinne" lidi.. Proto k nim mohou divaci pocitovat takove sympatie (Dexter jako samotar je presto prekonava..), proto je mohou dostavat trefne polozenymi hlaskami, anebo maximalne coolovymi nabozensky zalozenymi texty... Ale jasne, ne vsem se bude libit velka mira brutalit (i kdyz urcite ne takova, jako v pitomych shlasherech) a hlavne obri premira nadavek, ktere tvori snad kazde druhe slovo ve scenari.. To by bylo asi i moje jedine minus, kvuli kteremu dam o jednu malou hvezdicku mene. Ano je pekne, kolik hlasek tam je, ale co je to platny, kdyz sem po precteni komentaru cekal dvakrat vic.. ;-). Ale je to spis o takovou pulhvezdu mene, protoze genialita nekterych scen nezna hranic.. napr. scena "armagedonu" potrzena hlaskami a dirigovanim jedne super zahrane postavy, na kterou sem skoro zapomnel.. There was a firefight!!! :-)) ty voe, jeho vykon v spidermanovi ci cete se muze jit zahrabat, to co ukazuje tady, je dvema slovy fucking AWESOME :-d. Skvela kamera, skvele predbihani jiz udicich se scen, skvele vsechno.. Troyi, jses badass... 8/10 (jeste jsem zapomnel na nektere trochu protahle a nudne sceny, takze nakonec moje hodnoceni takove, jake je) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přesně podle gusta, tak jak to má být s dobrou hudbou, whisky, a 9mm. Výborné záběry, vynikající příběh a herecké obsazení spolu s soundtrackem jsou dokonalé. Jak již napsal Shit, Boondock Saints jsou tak neuvěřitelně COOL, že se tomu nechce věřit, od záběru se záchodem až po přestřelky a modlitbu, je něco neuvěřitelného. Film, který se stal z ničeho nic kultem, a získal si tak ohromnou oblibu u diváků . ♫ The Blood Of Cu Chulainn ♫ 90% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný snímek, by klidně mohl tvořit volnou trilogii s oběma gangsterskými filmy Guye Ritchieho (Snatch, Lock, Stock..) Na rozdíl od nich má však něco navíc. Přestože se jedná o komedii, nutí diváka přemýšlet o tom, jestli na tom něco není, vzít si spravedlnost do vlastních rukou. Oproti Ritchieho filmům má však něco navíc. Williama Dafoa. Ten jde do své role naplno, a každou scénu ve které se objevuje si krade pro sebe. Čemuž napomáhá i režisér tím, jak geniálně si umí poradit se sekvencemi, kdy je Dafoe na místě činu a vyšetřuje vrařdy. Poslech opery, či promítání přestřelek přímo do vyšetřování jsem zatím jinde neviděl a působí to vskutku osvěžujícím dojmem. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda, která srší vtipem na všechny strany. Skvěle napsaná i zahraná je nejenom role Willema Dafoa, ale i bratří a "balíčkáře". Z obrazovky po celou stopáž utíká do éteru tak hutná atmosféra, že se astmatikům a lidem s dýchacími obtížemi může přítížit. P.S. Billyho Connollyho jsem opravdu nepoznal:)) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Režisér Troy Duffy se ve filmu objeví jako muž v baru. (FilmFan24)
  • Papa Joe na konci filmu používá revolver Colt Anaconda. (Chatterer)
  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)

Reklama

Reklama