Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Moderní pojetí thrilleru Davida Cronenberga z roku 1988. Herečka Rachel Weiszová ztvárňuje hlavní dvojroli – dvojčata Elliot a Beverly Mantlovy, které sdílí naprosto vše: milence, drogy i neuvěřitelné odhodlání udělat vše proto, aby zlepšili obor gynekologie a péči o matku a dítě. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (14)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedená minisérie, která nebude pro každého a její sledování není moc příjemné. Knihu neznám, film Davida Cronenberga jsem neviděl, a možná právě proto jsem si seriál užil mnohem více. Samotný seriál je velmi povedený, ale taky hodně náročný. Nejedná se o žádnou odpočinkovou podívanou a uvidíte spoustu scén, u kterých budete přemýšlet, jaký mají význam, a co nám říkají. Tvůrci seriálu odvedli luxusní práci. Seriál po technické stránce vypadá fantasticky. Kamera, střih, hudba, písničkový soundtrack, zvuk, rekvizity, výprava a pak všechny scény ve kterých se rodí. Prostě to vypadá skvěle a uvěřitelně. A skvěle vypadá i jídlo, které neustále hlavní hrdinky jí. Hodně mě překvapilo jak tvůrci přistupovali k některým scénám, protože takhle detailní scény jsem nečekal a hlavně jsem na ně nebyl připravený. I když seriál vypadá fantasticky, tak bez Rachel Weisz by to bylo jen pozlátko. Weisz předvádí vynikající výkon a z její strany je to herecký koncert. Weisz výborně střídá polohy a je prostě skvělá v každé scéně, a to ať už je suverénní nebo na pokraji sil. Sledovat jak hraje je moc hezký filmařský zážitek. I zbytek obsazení hraje moc dobře, ale na výkon Weisz se nechytají, i přestože mají taky luxusně napsané scény a dialogy. Osobně jsem si dost užíval to, že si se mnou tvůrci hrají, vysmívají se určitým věcem a pak umí být neskutečně emocionálně silný ohledně něčeho jiného. Seriál má trochu problém s tempem, gradací a taky tím, že pár věcí je trochu WTF, ale tyhle momenty do seriálu dost patří. Smrtící podoba mi hodně sedla a seriál budu doporučovat dál, i přestože není pro každého. ()

funkyman 

všechny recenze uživatele

Prve dva diely-hlavne druhy-treba ukazovat na verejnych podujatiach. Bez servitky by sa to mohlo volat /prosim nespajat s debilitou z tv/ - ale nejeden by si pri tom nic do ust nevlozil...krasne bez primesi napecene a za surova podavane..ale zaroven bez prvoplanoveho wow efektu .. a spresahom...potom to zacne trochu zadrhavat, motivy sa zacnu tocit dokola a pribuda pocit, ze toto som uz nie kde videl a bohuzial aj kedy to uz skonci...Rachel je fantasticka...ina byt nevie...v troch castiach by to bola topka, takto len vykradnuty mr. cronenberg s fantastickym startom na steroidoch  ale na konci plaziaci sa otravne do ciela... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Cronenbergův originál neznám, takže sem nevěděl co přesně čekat a nakonec sem dostal místy znepokojivý a často zdlouhavý náhled na toxický vztah mezi dvojčaty, který stojí a padá s výkonem Rachel Weisz. Určitě budu muset dohnat Cronenbergovu "verzi", protože věřím že ta bude fungovat podstatně lépe. Tohle špatné nebylo, ale čekal sem víc...60% ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Co je lepší než jedna Rachel Weisz? Dvě Rachel Weisz. Dead Ringers, jež mají v sobě i cosi z Crimes of the Future, jsou vylepšením Cronenbergovy vize, nabízejí dotaženější symbolismus, delší stopáž příběhu prospívá, neboť umožňuje ukázat více aspektů porodnické práce včetně etické roviny medicíny a výzkumu, a dává toxickému i milujícímu vztahu sourozenců vyznít tragičtěji. Dvojnictví je tradičně znepokojivý topos, je jedno zda jdeme k Dostojevskému Dvojníkovi či k Nolanovu Dokonalému triku. Rachel Weisz odvádí jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry, její manýrismus jako Beverly i Elliot je zcela distinktivní, téměř vždy víte, kterou sestru sledujete, a to i bez pomocných znaků, jako jsou rozpuštěné vlasy či oblečení. Kamera si možnosti dvojnictví užívá a přináší pokřivené obrazy duality, důmyslnou hru odrazů zrcadel i nápadité vizuální symetrie. Silná obrazová stránka se však neomezuje na dvojnictví. Vlastně jsem od seriálového Hannibala neviděl snímání údů, těla, masa, pokrmů během opulentní hostiny s takovou hmatatelnou, smyslovou, chuťovou evokací. Recenze na TVZone zde. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Původní počin jsem neviděl, nemůžu tedy srovnávat. Musím hned na začátku poznamenat, že seriál v úvodu velmi navnadí. To je zásluha především Rachel Weisz, která si onu dvojroli dávala a evidentně i užívala. Zároveň vás od prvního dílu zaujme toxicita vztahu dvojčat Mantelových a jejich ambice pojící se s gynekologicko-porodnickým prostředím. Problém je, že se děj ve druhé půlce utápí ve všudypřítomné schíze. A to už taková zábava prostě není. Dále bych očekával poněkud lépe objasněné motivace postav - a to především v závěrečném díle. Je to škoda, jelikož seriál jinak potenciál rozhodně měl. ()

Galerie (120)

Reklama

Reklama