Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická akční jednohubka si na nic nehraje a princezna vycvičená v kung fu (a) s meči se okamžitě po probuzení v zajetí pouští do krvavého boje – hezky po místnostech a patrech věže dolů k finálním zlounům-bossům. Bitky nejsou vůbec špatné, kamery a kaskadéři se zapotili, stejně jako odhodlaná Joey King (a jeden anonymní, prostorově výrazný vojín :-)). Hrozně rád bych dal 4 hvězdičky, jenomže v závěrečném aktu "2 holky proti celému regimentu" vede na sílu tlačená "girl power" především k monotónnosti a nadšení se vytrácí. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na princeznu Krasomilu, Elsu nebo Lociku. Teď je tu bezejmenná rusovlasá princezna s tváří Joey King, potřísněná krví a dávající pivo na ex, která si musí probojovat cestu z věže dolů, aby zachránila svoji rodinu. Cestou z věže dolů princezna leveluje, odtrhává si kusy šatů, získává armor a vybavení. Ano, je to vlastně videoherní koncept, ale překvapivě dobře funguje až do finálního bossfightu. Bojové scény, a že jich fakt není málo, mají slušnou choreografii a running joke s tlustým členem stráže je geniálně dotažen až do konce. Já jsem spokojen. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal celkom náhodou, ale keď som ho už zapol , tak ho aj dopozerám. Začiatok bol celkom cool a filmová Fiona to tam celkom dobre zvládala, ale po čase sa film dostal do šedi, klišé a nezáživnosti. Fakt od začiatku som vedel, ako film bude plynúť a čo sa tam bude diať. Nemôžem filmu uprieť snahu urobiť takú ľahko akčnú stredoveku vybíjanú o jednej princeznej, ktorá chcela zachrániť svoje kráľovstvo. Nie je to nič prevratné, ale na jedno pozretie to je postačujúce, ale druhýkrát to už vidieť nebudem mať potrebu. Slabé 3*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Akční pohádka o princezně, která opravdu nepotřebuje zachránce na bílém koni. Nářez je slovo, které tu zběsile zábavnou podívanou popíše asi nejlépe. Akčních scén je hodně, vlastně jedna za druhou, ale ani jednou jsem neměl pocit, že by se opakovaly, naopak choreografii a režii se dařilo pořád přicházet s něčím novým, ještě lepším než tím, s čím přišly před chvílí. A velké plus je Joey King v hlavní roli, která rozhodně není tuctová herečka a tu zkrvavenou divoženku jsem jí bez problémů uvěřil. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Za mě výborná a zábavná věcička, variace na The Raid v středověkém království mi přišla poměrně neotřelá a vtipná. Akční jízda patro po patru samozřejmě často plave v logice, chování postav a postaviček, dvořanstva, stráží a vůbec je často na pováženou, ale já se bavil. Joey King se mi fakt líbila a  celkem se jí souboje i daly věřit,  zato třeba  král byl až podivně blábolivej přizdisráč, autorita žádná, taktéž záporák, ač poměrně charismaticky podanej, tak moc rozumu nepobral. Vůbec ty středověký reálie dost pokulhávaly. Ale ve výsledku i přes plno logickejch lapsů je to oddechovka  plná akce a poctivé řezničiny úplně v pohodě. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama