Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nulová emoce (horor, který neděsí a nevyděsí), ale skvělý nápad (komentář k Murnaovu legendárnímu filmu). Celkem jsem si tu mystifikační hru užil. Navíc pánové Malkovich, Dafoe (kvůli němu jsem si tento film sehnal) a Kier mě baví takřka všude, což je další důvod, proč být na tenhle film hodný, i když si tolik péče možná ani nezaslouží. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bola by veľká škoda nevyužiť démonické ksichty Dafoeho a Malkovicha na nejaký riadne podvratný film. Pseudohistorický film o natáčaní kultového hororu, ktorý sme všetci videli, sa hneď zdá ako tá najideálnejšia príležitosť. Pre mňa je tento film ešte väčšia zábava, ako Upír z Nosferatu a myslím, že lepšiu reklamu odo mňa už nemôže dostať. Film bol mnoho krát premietaný v bratislavských filmových kluboch na prelome storočia. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok má zaujímavý scenár, ktorý sa snaží ešte viacej mystifikovať starý nemý film Upír Nosferatu (1922) a tiež postavu hlavného vampírskeho predstaviteľa Maxa Schrecka. Realizácia tejto myšlienky sa však autorom nepodarila. Celé to pôsobí kŕčovito a nepresvedčivo. I herecké výkony Johna Malkovicha a Willema Dafoeho sú chabé. Zdá sa mi to akési odfláknuté. ** ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé sledovať hodnotenia i komentáre mojich obľúbených a i keď nie vždy sa musim prikloniť k tým pozitívnym, určite tie pocity prevládajú. Toto je legenda a pri legendách sa veľa toho nafúkne či prikrášli a tomto sa tých legiend veru urodilo. A môžem celkom bez prikrášlenia poukázať na fakt, že toto je celkom samostatný film, ktorý je čírou fikciou a s filmom  z roku 1921 má spoločného len niekoľko detailov. A keď to každý tak berie, je všetko v optimálnej pohode. Je samozrejme, že film je tak reálne natočený, že tie legendy, ktoré film dlhé roky živia ešte viac tento film znásobujú, ale ide naozaj len o film, ktorý je nádherne natočený, ale je to len čistý výmysel. A o to tu predovšetkým ide aby divák nenaletel na scenáristické fantazie. Herecké nezabudnuteľné kreácie  fantóma Dafoeho nech sú dôkazom pre všetkých, že aj takto sa dá dosiahnuť konkrétny ciel, lebo neviem si predstaviť niekoho lepšieho v tejto roli. Aj keď je vynikajúco natočený s bravúrnymi hercami, nemôžem ísť do plných aj keď si to hádam aj zaslúži, necítim to tak, tak aspoň silne 4*. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi není příliš velký rozdíl, herr doktor,“ říká děsivý Dafoeův Orlock Malkovichově postavě, která beze zbytku podléhá svým posedlostem a vášním, jimž kromě vlastní duše neváhá obětovat ani životy a duše svých bližních. Což činí vlastně dobrovolně a o to je svým způsobem děsivější než upír. To vše se odehrává v pohledných kulisách, opatřeno vtipnou zápletkou a provedeno dobrými herci. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Role Max Schrecka byla napsána přímo na tělo Willem Dafoemu. (Hal_Moore)
  • Lokomotiva, která převážela štáb do Československa se jmenovala Charon. V řecké mytologii je Charon převozník, který převáží mrtvé duše přes řeku Styx. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama