Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nulová emoce (horor, který neděsí a nevyděsí), ale skvělý nápad (komentář k Murnaovu legendárnímu filmu). Celkem jsem si tu mystifikační hru užil. Navíc pánové Malkovich, Dafoe (kvůli němu jsem si tento film sehnal) a Kier mě baví takřka všude, což je další důvod, proč být na tenhle film hodný, i když si tolik péče možná ani nezaslouží. 75% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Šestiminutové úvodní titulky mi přijdou fakt docela moc. I když k nim hraje skvělá hudba. Murnauův film považuji za dosud nejlepší horror (a druhý-třetí obecně - i když ho nemám v desítce) nejlepší film, co kdy byl natočen. I z tohoto hlediska mi Merhigeův film přijde hodně zajímavý, nápaditý a poutavý. Prostě jsem si ho užil a alespoň zprostředkovaně (a notně mystifikačně) se přesunul do té jistě úžasné doby. Dafoe až úchvatný. prostě lahůdka. ()

Reklama

moviefilm 

všechny recenze uživatele

V tieni upíra sa veľmi ťažko hodnotí. Nádherne sa totiž naňho pozerá a ani chvíľu nenudí. No keď sa na to pozriem tak-trochu realisticky, tak je to vlastne celé o "ničom". Nič nové, čo by som už inde nevidel, mi tento film nedal, no pozerá sa naň ozaj s radosťou. Za pozornosť tiež stojí skvelý a skvelo zamaskovaný Willem Dafoe... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádherná pocta fenoménu Nosferatu. Ideální jako dvojprogram k Murnauově originálu. Tam, kde jiskra přeskočila i ve verzi s Klausem Kinskim, není nutné o ničem pochybovat. Shadow of the Vampire je další vyznání lásky, jaké si zaslouží jen málo klasických filmů. Mimo to jsou tu krásně fetišizováni i ti jednotlivý tvůrci a herci je hrají vysloveně labužnicky, John Malkovich (Friedrich Wilhelm Murnau), Willem Dafoe (Max Schreck), Udo Kier (Albin Grau), Aden Gillett (Henrik Galeen) nebo Catherine McCormack (Greta Schröder) s Eddie Izzardem (Gustav von Wangenheim), to všechno jsou překrásné koncerty. Dokonce se našlo místo i na zhýralý noční podnik v berlínském podsvětí před tím, než se štáb přesunul na exteriéry do Československa. Krásné. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi stylovy vampire kousek, ktery v zaplave modernich upirich hruznosti pusobi stale dostatecne autenticky a prestoze je pomerne novy i spravne oldschoolove. Tema nataceni filmu a evropske prostredi tomu dodavaji skvelou atmosferu a Willem Dafoe je v roli Nosferatu dokonale verohodny. Zaroven bylo znacne zajimave sledovat jak zhruba fungoval filmovy stab v dobach pocatku filmu, kdy se natacel puvodni Nosferatu. Budu si muset doplnit vzdelani a zcheknout original. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první film, na kterém se jako producent podílel Nicolas Cage. (Edgerton)

Reklama

Reklama