Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Mimo (E04)

(epizoda)
  • USA The Outside
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podivínka Stacey chce za každou cenu v práci zapadnout. Začne proto používat oblíbenou mast, která jí ale vyvolá děsivou reakci a odstartuje neuvěřitelnou proměnu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vysloveně úlet ze série příběhů Kabinetu kuriozit. Ironický pohled na současný konzumní svět. Hlavní postava je divná, má oči jak dva grepy a k tomu záliby, které se do amerického maloměsta někam na poštu mezi ty ženský vůbec nehodí. Taxidermie holt není pomlouvání druhých, co si budeme. No a tato postava, kterou perfektně hraje Kate Micucci se dostane k mastičce, která by měla zlepšit její vzhled…a začnou se dít věci. Má to šanci ironizovat společnost, ale mně to přišlo jen absurdní. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla zdaleka jedna z nejnechutnějších věcí, co jsem kdy viděl. Všechna čest za tu monstrózní práci s tím, jaké to v divákovi po celou dobu vyvolává pocity. Hvězdička navíc za dobře utajené více-než-jen-cameo herce, kterého mám za posledních cca 5 let hrozně vysoko v osobní topce. Velká paráda a strašně podceněný díl. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha téhle povídky u nás nevyšla, ale Emily Carroll píše dobře, tak jsem byla zvědavá, jak se tohle povedlo. A povedlo se. Naprosto skvěle napsané a natočené zkreslení vnímaní reality a sebe samého. Nebo ono je to v životě snad jiné? Většinu času posloucháme a nejvíc věříme právě těm, kdo nás vůbec neznají, ale zní přesvědčivě. A musím zmínit kameru, která je tady jako fakt skvělá. Protože celá ta změna a její dost pomalý proces, to bylo dokonalý. Nejděsivější byl právě ten návrat do práce. Brrr... ()

geraltx01 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle projekt vlastně líbí. V rámci hororů, je to nadprůměrné, protože většina hororů je až nesmyslně stupidních. Každá epizoda nám ukazuje jiný příběh. Určitě by se na tom dalo zapracovat. Jak už tady někdo psal, některé povídky by mohli být delší a jiné kratší. Pokud ale máte rádi strašidelné historky, nebo takové temné fantasy, mohlo by vás to bavit. Díl Pitva byl asi nejlepší z toho všeho. Del Tora mám rád a bylo by fajn kdyby se něčeho takového ujal i jako režisér a ne jen jako producent a uvaděč. Čtyři hvězdičky dávám opravdu jen v rámci hororové tvorby, kdybych to srovnával i s jinými věcmi, tak dám 3. Každopádně, je to zábavné béčko. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně osobitá epizoda (Amirpour zcela vlastní), která vyniká především stylem (mizanscéna, color-grading, kamera, všechno perfektní). Herci super, groteskní podtón taky, jen ta metafora vcelku dost průhledná, ale ničemu to vlastně v konečném důsledku nevadilo. Taký coenovsky vtipně podtaktovaný body-horror. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno