Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Mimo (E04)

(epizoda)
  • USA The Outside
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podivínka Stacey chce za každou cenu v práci zapadnout. Začne proto používat oblíbenou mast, která jí ale vyvolá děsivou reakci a odstartuje neuvěřitelnou proměnu. (Netflix)

Recenze (78)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla zdaleka jedna z nejnechutnějších věcí, co jsem kdy viděl. Všechna čest za tu monstrózní práci s tím, jaké to v divákovi po celou dobu vyvolává pocity. Hvězdička navíc za dobře utajené více-než-jen-cameo herce, kterého mám za posledních cca 5 let hrozně vysoko v osobní topce. Velká paráda a strašně podceněný díl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vysloveně úlet ze série příběhů Kabinetu kuriozit. Ironický pohled na současný konzumní svět. Hlavní postava je divná, má oči jak dva grepy a k tomu záliby, které se do amerického maloměsta někam na poštu mezi ty ženský vůbec nehodí. Taxidermie holt není pomlouvání druhých, co si budeme. No a tato postava, kterou perfektně hraje Kate Micucci se dostane k mastičce, která by měla zlepšit její vzhled…a začnou se dít věci. Má to šanci ironizovat společnost, ale mně to přišlo jen absurdní. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi znepokojivá metafora současné společnosti (hororovější prostředí než tenhle dámský kolektiv, to aby člověk pohledal) snímaná kamerou jako od Juraje Herze a naprosto dokonale zahraná Kate Miccuci. Při závěrečném pohledu do kamery jsem jí chtěl vážně tleskat. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá ukázka toho jak se žena dokáže vylepšit takzvaně "přes mrtvoly." Je to tísnivé, hodně blemcavé (ne každý to snese) a v závěru až bláznivě vysmáté. Trošku se v tom vidím. ;-) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde je jeden z těch mála případů, kdy předvídatelnost děje je předpokládána a vůbec nevadí, naopak podtrhuje celkovou pointu příběhu. Kamerově a chováním postav velmi bizarní. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ať mi sajrajt kůži žere, vydržím. Nejsem krásná, což mě sere... vím, co s tím." Uťápnutá preparátorka ptáků, nesměle šilhající svýma buličíma očima, která by se v soutěži krásy umístila hned za Simonou z Comebacku, byla zamindrákovaná až na půdu, zde spíš do sklepa. Tak mocinky moc se chtěla podobat "krásným" kolegyním v práci (umělohmotné čůzy k pohledání, o které bych si ani rezervní pneumatiku neopřel), aby se už nechovaly jako (t)lamy vikuně a za jejími zády jí neplivaly na obličej hořké sliny posměchu, a tak moc se chtěla sama sobě (prý manželovi, pfff) líbit, až to "krapánek" přehnala s čuměním na reklamy a propagovanou špica kosmetikou. Výsledek byl uspokojivý, vypadala jako... po týdenním nostop natáčení pornoscén Bukkake. Nechutně upatlaný příběh, s hezky vycpanými zvířátky, včetně jednoho starého vola (celej já), ovšem dějově rozblemcané, navíc bez jakéhokoli smysluplného finále. Já i docent Chocholoušek už jsme jí stlali erární postel... a ono nic. Jen tři růžové tuby objednávám. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako obžaloba kultu krásy je to určitě funkční, ale jako horor příliš ne. Netvrdím, že to muselo zacházet až do nechutných detailů, ale námět přímo vybízel k přitlačení na pilu. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně osobitá epizoda (Amirpour zcela vlastní), která vyniká především stylem (mizanscéna, color-grading, kamera, všechno perfektní). Herci super, groteskní podtón taky, jen ta metafora vcelku dost průhledná, ale ničemu to vlastně v konečném důsledku nevadilo. Taký coenovsky vtipně podtaktovaný body-horror. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohí môžu mať problém s tým, že táto epizóda sa dosť vymyká z lovecraftovského charakteru seriálu a zároveň je aj ideologicky problematická. Byť škaredou šedou myškou asi nie je najlepšia cesta života ženy, rovnako ako ani byť metaforickým výtvorom taxidermie. V tomto prípade ale pomáha celková nadsadená štylizácia ála Nožnicovoruký Edward a skvelá metafora s vycpanými zvieratami. Originálne je hororové poňatie premeny hlavnej postavy, kde sa síce nedozvieme všetky pravidlá tohto fantasy či sci-fi sveta, ale ak chcete, môžete dej chápať ako veľmi subjektívne vnímaný svet z pohľadu Stacey. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá metafora na krásu. Absurdná, primitívna, umelá a zároveň originálna. Ana Lily Amirpour išla vždy proti prúdu a ani v tomto prípade sa nezaprie. Je to iné. Je to óda a zároveň kritika ženskosti, povrchnosti a krásy. Halucinačné scény úsmevné, vzťah Micucci a Starra uveriteľný a na významy bohatý. Pritom je to taká hlúpa béčková banalitka. Ale funguje to. Aspoň pre mňa. Divné a iné príbehy mám rád. Hlavne keď nie sú úplne divácke. A hoci to tentoraz nezaváňa Lovecraftom, bavil som sa na tom. Zase raz sa to môže pochváliť výborným castingom. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to zdaleka tak blbý jak zdejší hodnocení a komentáře napovídají.. Je fakt, že kdyby se to v té své hravosti trošku utrhlo ze řetězu, mohlo se např. všechno to drbání a rozmlouvání s telkou prostříhat do nějaké svižnější montáže a pak by zbyl čas i na nějaké to blbnutí po proměně, ale čert to vem. Vlastně na tom oceňuju, že je to docela osobité a tak jiné, že Toro evidentně netušil jak to obohatit svou "invencí" ()

UncleG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, je mi úplně jedno, jestli je to předvídatelný, ohraný nebo zbytečně natahovaný. (Což teda je). Tahle povídka stojí a padá s hlavní postavou - která je naprosto neskutečně napsaná i zahraná. A protože patřím mezi chudý outsidery, kteří mají bordel v obýváku a divný koníčky... A bohatý lidi žijící v hezkých domech mě považujou za podivína, tak tý pidlovoký Stacey strašně rozumím. Proto jsem taky schopen soucítit s ní nejhlubší osobní soustrastí. Zásadní rozdíl mezi mnou a Stacey je, že nepotřebuju vstoupit do světa, kterýmu nerozumím.  Poznámka na závěr: "Nikdy se neotáčej zády k člověku, co ti právě "omylem" bodnul skalpel mezi voči." ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti mojej vôli ma to zaujalo. Neznesiteľná hlavná hrdinka, neznesiteľné ostatné postavy, ironický štýl na hrane znesiteľnosti. Ale o to tu tak nejak ide. Celkom podarený záver a občas čiernohumorná, vianočná atmosféra, zaujímavé bizarné nápady, ale tá hodinka je tak akurát. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha téhle povídky u nás nevyšla, ale Emily Carroll píše dobře, tak jsem byla zvědavá, jak se tohle povedlo. A povedlo se. Naprosto skvěle napsané a natočené zkreslení vnímaní reality a sebe samého. Nebo ono je to v životě snad jiné? Většinu času posloucháme a nejvíc věříme právě těm, kdo nás vůbec neznají, ale zní přesvědčivě. A musím zmínit kameru, která je tady jako fakt skvělá. Protože celá ta změna a její dost pomalý proces, to bylo dokonalý. Nejděsivější byl právě ten návrat do práce. Brrr... ()

Reklama

Reklama