Reklama

Reklama

Starci

  • Německo Old People (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Matka se dvěma dětmi se vrátí domů na sestřinu svatbu. Pak tam ale začnou starci hlava nehlava vraždit a rodinná událost se rychle změní na boj o holý život. (Netflix)

Recenze (76)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Staroba, hniloba, plíseň a tíseň. Beznaděj, poroba, mučivá píseň.“ Co vidíš? Člověka nebo zvíře? Povedený, až mrazivě vizionářský horor s pomstychtivým sociálním ocasem. Je nová doba. Mládí vpřed! Staří do kompostu v domově důchodců. Zuby ve skeničce,  klouby v prdeli a oči se šedým zákalem už dávno přestaly skrz okno hypnotizovat příjezdovou cestu. Hořkost se do duše vpíjí, srdce lítost rozleptává a zakalenou myslí jako houba prorůstá zloba. ZAPRÁŠENÉ OKÉNKO: [][] Kdo z něj na nás kouká a nenávistí křiví tvář? ◘ Gerhard Bös - všech gerontů boss, dosud vražedně vitální. ◘ Nevěsta, plná romantických exhumovaných vzpomínek. ◘ Klaus Stiglmeier, kanibalský nazi dědek Armin z Fetscherova Urban Explorer. Tak soběstačný (!) v bezďáckém bunkru v tunelech pod Berlínem, než ho sociálka a Omnibus šoupli do starobince. ◘ POMO v r. 2060, už jen se dvěma zuby, ale s 5 hvězdičkami pro Starce. [][] Znáte  Cockneys vs Zombies? To je důchodcovský horor rozverný a hravý. S Fetscherovými frustrovanými „zombíky“ už končí veškerá sranda a přichází velmi reálné gore scény. Potěšila i romantická připomínka, že dřív ke svatební noci nevěsty patřilo i pár kapek krve. Takže, milé děti, vnuci, youtubeři a influencerky, pozor! Ujídá-li vám doma z talíře, resp. z dědova koryta Bös, či podobný geront, bez váhání ho strčte do domova důchodců! A zahoďte klíč... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Technicky jsou Old People na slušné řemeslné úrovni. Rozjezd, vyvrcholený scénou, kdy hlavní představitelce dojde, která bije, je parádně vyhrocená hororová chuťovka. Ale bizarní nápad naštvaných vraždících důchodců, na kterém celý snímek stojí, vyznívá hloupě. Tvůrci námět nedokázali povýšit na sociální alegorii a zůstali u mentální optiky čirého zombie hororu. Čímž film udělali rozpačitým až směšným. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sociálně-kritický aspekt extrémně banální a doslovný, přitom kdyby se v něm scénář trochu víc povrtal a zároveň jej divákovi necpal přímo do ksichtu, nějaký potenciál by možná měl (pak by to ale chtělo i tematizovat častou přezíravost stáří vůči mládí atd., ať to není tak černobílé). Zároveň se ale musí uznat, že hororové řemeslo má režisér v malíku, noční hororové sekvence jsou správně creepy a intenzivní. V silnějších pasážích to sahá po čtyřech hvězdách, v pasážích slabších, kdy sledujeme rodinné melodrama anebo nám hlavní mladá hrdinka ve voiceoveru sděluje, že chovat se hnusně ke starým lidem je špatné, ó ano, spíš po dvou. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Četl jsem si recenze na CSFD a říkám si, píčovina. Ale pustím si to, abych věděl, že je ještě něco horšího než můj fotr. A kupodivu dobrý a napínavý horror. A opravdu, jsou ještě hnusnější dědci než můj fotr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

I když mám přesně tento typ hororu moc rád, v tomto případě nebyl potenciál zdaleka naplněn. I tak to sice vydá na dostačující tři hvězdy, ale jsem celkem zklamaný. Na díle mne především oslovilo, jaký jde ze starců strach a jejich stylizace do zombie mne vyloženě potěšila. Sice bych určitě mnohem více ocenil, kdyby se tvůrci problematice věnovali spíše v globálním měřítku, ale nevadí. Podobná, relativně drsná vybíjená na odlehlém venkově také nebyla špatná! 56% PS: Režisér si zvolil zvláštní způsob, jak hlásat ono skryté poselství, kdy do světa vykřikuje abychom se ke starým lidem chovali lépe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starý človek hotová opica, a tak nám to bez hlbšej pointy slušne porátali. Začalo to ako z veľkej knihy, škoda, že sa upustilo od toľko žiadaného masakru, pričom sa všetky karty vsadili na atmosféru. Nie, určite to nemá grády Hitchcock-ových Vtákov, no stále je to celkom slušná zábava na priemernej úrovni. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Užila jsem si to i jako horor, ale dostala jsem i vážné téma k zamyšlení. Poslední záchvěv umírajících těl, nebo nový začátek? Stáří má právo na důstojný závěr života a lásku bližních, nejsou to jen bezcenné nádoby, které je třeba vyhodit, když už ze sebe vydaly vše. Němci se pojmenovat problém nebojí. A jenom se mi to zdálo, nebo se opravdu z domova důchodců ozval krvelačný výkřik: „Tak, Fialo, a máš to spočítaný! Jdem si pro tebe…“ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela bizár. Zčásti horor, zčásti společenská kritika - tedy dvě záležitosti pro dospělé - a přesto film nejlíp vystihuje slovo "infantilní" (nebo možná "debilní"). Horor moc nefunguje, jelikož jsou houfy absurdně agresivních seniorů spíše směšné než hrozivé + zanechávají otázku, kde berou tu nadlidskou efektivitu při útocích na podstatně mladší spoluobčany. Sociálka taky nefunguje, protože se jí nikdo nevěnuje a v základním sdělení je hrozně černobílá. Starým lidem nakonec vykazuje medvědí službu - vykresluje je jako nelidské zrůdy oprávněné v hněvu zabíjet. Filmu prostě chybí větší důraz na spouštěcí podnět a apokalyptické iracionálno; oboje bylo nakousnuto, ale vznikl jen hrubý nástřel s obstojnou atmosférou, z něhož si za rok nebude pamatovat nikdo nic. Nuda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Námět k zamyšlení. Staří lidé dožívají v domovech důchodců a mladí na ně nemají čas. A tak se jedné noci senioři zvednou a jdou si to s mladšími vyřídit ručně. No, koho můžou, toho rozsekají na maděru. A touha zabíjet jim vlila tolik energie do žil, že běhají jako za mlada...tedy skoro jako zombie. Filmu by slušelo zkrácení. Některé scény nejen v domě jsou mučivě dlouhé. Cílem bylo zřejmě napínat diváka, ale řekl bych, že to povětšinou bylo téměř k nevydržení. Líbil se mi motiv stařeny v zakrvácených svatebních šatech a je škoda, že nebyl více rozvinut směrem k temné....třeba magii. Každopádně hadi, co za sebou nechávala, byli efektní. Ono je to spíše podobenství, což leckoho může zmást, páč bude čekat čistokrevnější horor. Přitom jedna z nejtemnějších scén je na začátku v sanatoriu, kdy vnuk hledá dědečka. Po formální stránce bezchybné, jen gore mohlo být drsnější, i když na nějaké to podříznutí či umlácení dojde. Za mě dobré - 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě, bába s dědou si jdou pro tebe! No to byla ale kravina... Bože... Čekal jsem nějaký psycho thriller, že tam půjde o nějakou dávnou rodinnou křivdu nebo tak něco. Ale né. Germán má prostě vychováváni v krvi. Po multikulti filmech se přesedlalo zřejmě na seniory.  Tady je hlavní pointa filmu o tom, že se máme ke svým prarodičům chovat hezky.  (Aha! díky, to jsem nevěděl herr Fletscher!) Zvláště těm v domech s pečovatelskou službou nebo v eldéenkách. I když po tomhle filmu se klidně může stát, že vnučky a vnoučci se začnou bát dědu a babi navštěvovat :-). Ono to tiž když se k nim nebudete chovat hezky, tak se vámi poperou a to buď nožem, nebo sekerou. A v Německu je to o to blbější, že si možná v tom rauši vzpomenou na starý válečný léta a výcvik u SS nebo u wermachtu. Tohle byla fakt šílená kravina. Napětí nula, chabé masky, hlavní důchodcovský neustále slintající killer byl k smíchu. A samozřejmě halda nelogického chování těch co byli důchodci trestáni. Když jdu do sklepa, kde si mohu rozsvítit, tak tam samozřejmě jdu jen s baterkou páč je to strašidelnější atd. . Jestli z tohohle filmu plyne nějaké ponaučení a v tom je to shodné s podobnými filmy se zombie apokalypsami, pak je to nezbytnost mít někde doma za trámem schovanej colt devítku. Protože když přijde na konfrontaci s něčí dost naštvanýn nerudným dědkem, tak  - pravdu má jenom bouchačka.  Dávám za jednu kouli do ponožky. * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Němci si řekli, že zombie už jsou okoukaný a tak přišli s lidmi těsně nad hrobem, který chytí "třetí míza". Možná s tím má tak trochu něco dočinění i šutrák (památník duchů předků)v lese či kletba předků. Myslím si, že v rukách zkušenějšího režiséra a taky kameramana by z toho mohla být celkem solidní podívaná. Na mě je tady při akčnějších pasážích, který si chce člověk vychutnat strašně roztěkaná kamera a hodně se pomáhá střihem. Najde se tu pár dobrejch momentů ale nejpůsobivější pro mě byly scény z domova důchodců. Nic proti starým lidem ale dobře bych se tam rozhodně necítil. Pozitivní je taky to, že si alespoň důchodci a důchodkyně protáhli při natáčení svoje kosti. Díru do světa s tímhle ale na starý kolena neudělají. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Je možno trochu nezmysel načrtnúť v horore sociálne témy a potom ich adekvátne nerozpracovať, to tu ale nejak nepovažujem za hlavnú slabinu. Tvorcovia mali evidentne toho dosť napozeraného (najjasnejším inšpiračným zdrojom je tu jasne Ajov remake Hory majú oči) a chceli svoje obľúbené motívy sami zúžitkovať. A pracujú s dobrými nápadmi (vnútorný nepriateľ, viacnásobné ohrozenie, tlmenie zvuku v akčných scénach), s výnimkou jedinej  (svadobná noc) ich však ani raz nezvládnu kvalitne spracovať, nakoľko im aj pri veľkej snahe chýbajú potrebné schopnosti a ich dielo tým trpí do tej miery, že v závere už je bohužiaľ smiešne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takove uspavaci bez vune a zapachu krome dramatickeho nasviceni starych lidi se sekerami. Postavy delaji hloupe veci a divna rozhodnuti. Zapletka je jednoducha, zrejme alerorie na nemeckou starnouci duchodcovskou spolecnost. Rezie, remesla a herecke vykony jsou solidni. Ve finale se da poplakat. Zaver filmu je Netflix nenavidi stare lidi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film potvrdzuje, že so starcami sa nesie prapodivný puch smrti, ale čo už, k voľbám ich stále treba. A naozaj by si zaslúžili trocha viac pozornosti, lebo keď človeku vymierajú rovesníci, tak byť samému niekde v kutici a čakať kedy príde zubatá, to nie je až také lákavé. Potom sa nedivme, že vyparatia kadejakú "klukovinu"či skôr starcovinu a niekto sa už staroby dožiť nemusí. Výhodou filmu je to, že sa tu v podstate stále niečo deje, škoda len, že to neprerazilo do hororovejšej podstaty a ostalo len pri tom posolstve. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pokud trpíte fóbií ze starých lidí, po tomhle filmu se Vám rozhodně neuleví. Hororový snímek od naších sousedů z Německa, kde se rodinná svatební oslava zvrtne v boj o přežití. Problém je v tom, že hrdinové nestojí proti chlápkovi se sekyrou, ale proti starým lidem, které postihla vraždící agónie. Musím přiznat, že konceptuálně se mi film strašně líbil. Nápad s vraždícími důchodci, které každé zabití trošku posilní, tady snad ještě nebyl. Velkým plusem je casting na straně starců, kteří vypadají hrozivě, strašidelně a pobyt s nimi by mohl být pro leckoho opravdu nepříjemný. Na druhé straně máme velice nesympatickou a hrozně hrající rodinu, která tady je jen proto, aby si mohli stařešinky trošku zařádit. Chválím atmosféru, která se v některých momentech dala krájet a hodně segmentů z filmu je naplněno až husinu nahánějícími scénami, jenž u Vás vyvolají nepříjemnou úzkost. Plusem je i pohyb a zvuk vraždících prarodičů, protože se v některých chvílích chovají jako hladové zombie. Potěší i brutalita, která je zde ale opravdu v malé míře a je celkem škoda, že se zde tvůrci neurvali více ze řetězu. I když dojde na několik rozbitých hlav a pár řezů nožem, potenciál tady vyvolat krvavé jatka byl mnohem větší. Co naopak zamrzí je zbytečně dlouhá stopáž, která filmu hodně bere tempo z plachet a některé scény jsou nudné, zdlouhavé a vlastně slouží jako výplň k dalšímu vraždění. Přesto jsem však čekal větší průser. Rozhodně se nejedná o nic světoborného, ale pro milovníky hororového žánru, by tohle měla být smyslná jednohubka, která se velice snaží být něčím víc, než obyčejným krvákem. Na jednu stranu oceňuji nápad, na tu druhou bych radši viděl střeva na obrazovce. Na jeden večer u televize to však stačí. Klidně bych si dal i více dílů, protože konec naznačuje, že toto peklo se děje i jinde ve světě. ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Výjevy oplzlých a nechutných starců jsou překvapivě dobré, místy i nechutné a stejně tak jejich casting je na jedničku, ale celý zbytek je prostě velký špatný. Příběh i hlavní postavy jsou katastrofa a hledat zde hlubší scénář by byla chyba. Samotný nápad staříků, kterým mrdne z toho, že se za nima rodinky do domova důchodců pár let nezastavily jen proto, aby se v závěru obměkčili nad jakýmsi "kouzlem rodinného pouta" je totálně ujetý, vlastně stejně tak jako samotný film jako celek. Závěrečnou třešničkou je už jen ten tragický český dabing na netflixu a ještě horší němčina v originále. Dlouho jsem se tak nebavil nad tím, jak stupidní film může být. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"No páni", radoval jsem se, "úchylně hyperkorektní Netflix tentokrát těžce zabodoval, tímhle hypernekorektním gerontofobním slasherem!" Ale v průběhu filmu jsem pak nesčetněkrát proklínal to tupé kameramanské ultrahovado, které 90% stopáže schválně třáslo kamerou, aby to celé bylo jakoby jó ještě víc nervní a autentické, přičemž výsledkem byl leda můj bolehlav ze skákajícího obrazu. A dorazilo mě posledních pět minut, během kterých rejža poslal celý předchozí děj do kopru a učinil z do té doby nádherně pokleslého řežebného béčka nechutně patetickou a moralizující srágoru. Jak se mladí o ty staroušky málo a špatně starají a že by se o ně měli starat víc a blá blá blá. Inu Netflix. Jsou spokojené tři hvězdy a zklamané tři hvězdy. Ty moje jsou určitě zklamané, protože film měl v některých okamžicích našlápnuto na pátou, scheisse! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedat, že film má celkom jednoduchý dej. Starcom z ničoho nič prepne a začnú to tam killovať. Je fakt, že pred  zabíjackymi dôchodcami mám rešpekt, niekedy to vyzeralo dosť realisticky, hlavne v tom domove dôchodcov. Nie je tu vobec ucelený dej. Celkom som myslel, že dochodci vtrhnú na oslavu a tam začne boj či vyhrá staroba alebo mladosť. Ale nie, bolo to rozdelene do takých hlupych celkov, že žiadny z nich nemal guráž ukázať niečo zaujímavé. Gore tu nejaké bolo, ale celkom slabé. Je tu veľmi veľa hluchých miest a hlavne veľa nezáživnosti. A dôchodcov som ešte tak rýchlo utekať vážne nevidel. Kamera sa snažila a herci boli tiež ok, ale po obsahovej stránke cítiť mierne fiasko. Ale čo sa týka nemeckej produkcie, u mna aj tak celkom v pohode. Slabé 3*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalší kúsok od Netflixu ktorý sa z potenciálneho prekvapenia roka zmenil na prepadák. Cieľovka je jasná, circa 12 ročná sprievodkyňa príbehom, úvod je nadštandartný alebo potom sa to celé zmení na naivnú blbosť, aj keď pointou je skúsiť vysvetliť tupej mladej generácii že starší ľudia ich nemajú radi preto ako sa správa mládež a nie naopak. Aj vďaka tomuto zhovievavé 2*, nesympatické postavy, dysfunkčná rodina a pochopiteľne silné sebavedomé ženské šteniatko v podpriemernou filme. Nuž Netflix má slabosť pre takéto hlúposti, asi najlepšia bola otázka kde sú všetci mladí ľudia? No v domoch svojich rodičov a prarodičov sediaci na zadku za kompom so slúchadlami na ušiach a preto musia ich dedovia pracovať okolo domu 😉 ()

Reklama

Reklama