Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (429)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít styl, nápady a skvělý pocit neznáma, který jsem při sledování měl. Bohužel mu ale musím vytknout, že je příšerně, příšerně dlouhý, a čím delší je, tím mi připadá tak nějak nafoukanější a otravnější. I vzhledem k tomu, jak je napsaný, by myslím mnohem lépe fungoval jako seriál. Alespoň na mě určitě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[49%] Tak já teda nevím, asi je chyba ve mně, ale mě to teda moc nebavilo. Má to celkem dobrý nápad, nějakou tu zajímavou scénu navíc, ale v poslední třetině filmu se z toho stane docela blbost s nelogickými kopanci, které přehlédnout nemohu. Ne, že by byly jen na konci … První cca půlka snímku mi přijde taková nezáživná, pak se to z nepochopitelného důvodu přepne na další nudou postavu, konkrétně na herce Justina Longa, který mě zde docela sral. Jako ty scénky v podzemních tunelech za sklepení byly docela dobré, ale to je asi tak všechno. Ta nestvůrná žena mě chvílemi docela pobavila a to především ve finále, kde předvedla tu svou téměř „nesmrtelnost“. ;) Chápu, že se nedá s ohledem na toto téma natočit něco extra originálního, ale mě to moc nenadchlo. Je to takový slabší průměr, kdy jsem se mezi rozhodováním 2/3* rozhodl dát tu nižší *. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, navíc od chlápka, který dosud jak vidím točil jen nějaké retardované komedie pro mentály. I když myslím, že rejžova komediální průprava je patrná i v tomhle horroru, minimálně co se velké porce nadsázky týče. Uděláte ovšem nejlíp, když si o filmu nebudete předem nic zjišťovat a pustíte se do něj naslepo, tak jako jsem to udělal i já. Snad neprozradím příliš, když prozradím, že po počátečním pozvolném a nesmělém náběhu na thriller děj postupně vyzraje ve šťavnatou superbrakovou bejkárnu, za jakou by se nemusel stydět ani mladý Tarantino, tedy ještě v době, kdy točil originální a scénáristicky nápadité filmy. A právě onou nečekanou scénáristickou košatostí mi Barbarian mladého Tarantina tak trochu připomněl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někteří přitroublí kokotci, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „vkusní a erudovaní diváci z dělnických rodin“, jímž jakýkoliv nešablonovitý a pestrý děj s dialogy přesahujícími obvyklé hlavněproudé „vžžžžuuuum, sviiiist a splašššš“, a nedejsatan s více příběhovými linkami, způsobuje neurovagetativní zkraty, to evidentně příliš nepobrali, nebo je zmátlo přeslabikování anotace. Zde se totiž nejedná ani tak o dobře napsaný, kulantně porežírovaný a vskutku originální napínač či neotřele vkusný horor, nýbrž, laicky řečeno, o aparentní glorifikaci mateřství, profunditní adoraci feminity a expertní studii neoliberálních maternálních instinktů v kombinaci se senzitivním urbanistickým exkurzem do domurbistických habitací fabulózní aglomerace Deathtroit, hic et nunc obývané již jen veskrze altruistickými, konciliantními a excelentně asimilovatelnými entitami, vesměs rasistické dermální kolorace. Na tomto místě patrně mnozí výše kategorizovaní zmateně tápou, tudíž to pro hladší úzus chápavých končetin raději simplifikuji na prostší „Kdo tomu dal míň než tři, je totální pičus“. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena prichádza do prenajatého domu v Detroite. S prekvapením zisťuje, že v dome už jeden nájomník je. Keďže sa v meste koná významná konferencia, nedokáže nájsť iné ubytovanie. Našťastie jej Keith, ktorý dorazil do domu pred ňou, dovolí zostať. Tento dom ale skrýva desivé tajomstvo, kvôli ktorému sa ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. - Velmi, ale fakt velmi zvláštny horor, ktorý ani nie je s čím porovnať. Dej začne s velmi sympatickými postavami Tess a Keithom, pričom to vyzerá, že z toho bude nejaký kidnap thriller alebo niečo podobné, ale po vkročení do sklepa sa začína vynikajúca hororová časť. Tá je vo svojom vrchole prerušená strihom na úplne inú postavu stvárnenú mojím neoblúbeným Justinom Longom, ktorá sa podobne ako prvotná dvojica ocitne v nesprávny čas na nesprávnom mieste, teda v onom Airbnb dome. Jeho osud tiež nie je zrovna najpríjemnejší a aj on objaví desivé tajomstvo, ktoré sa v pivnici skrýva, ale počas vyvrcholenia nasleduje ďalší strih na segment s Richardom Brakeom, ktorý zahral tradične vynikajúco. V závere sa všetky tri dejové línie pôsobivo pretnú a začne sa desivá naháňačka s antagonistom, ktorý sa bez problémov vyrovnáva slepému mužovi, ktorý okupoval v posledných rokoch ulice Detroitu na hororových plátnach. Za mňa velmi slušný hororový debut, ktorý ma zaujal hlavne formou, ktorú režisér zvolil. Tá síce nebude sedieť každému, ale mne osobne to prišlo svieže a osobité, čo už je v dnešnej dobe moderného hororu skôr raritou. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama