Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (430)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Neznámý režisér (herec), který má na svém kontě pouze přes 10 let, starou komedii a vlastně ještě jednu (absolutně neznámou), natočí takovouhle parádu ? Chčiju. A ještě to vyjde na dětském Disney +, chčiju dvakrát. Velice povedený Horor, už od prvních minut, kdy absolutně nevíte, na čem jste (no možná tušíte, ale špatně). Perfektní, děsivá atmosféra v tunelech, to už tady dlouho nebylo, skvělý zvuk i hudební doprovod, dojde na dvě - tři celkem povedený Gore scény a ta creepy, pohledná, ceckatá mamina, byla opravdu kost =) V závěru už to bylo sice maličko komický (vodní nádrž), ale i tak se celkově jedná o dost dobrou, Hororovou pecku. Za mě spokojenost. (643. hodnocení) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Škoda toho přepáleného konce, jinak by byl Barbar jedním z nejzajímavějších hororů/thrillerů letošního roku. Jediným štěstím je, že trailer nevyzradil prakticky nic (byl naopak dost zavádějící), díky čemuž tahle žánrová jednohubka dokáže nejednou šokovat a překvapit. Což je fajn - rozhodně stojí za pozornost. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít styl, nápady a skvělý pocit neznáma, který jsem při sledování měl. Bohužel mu ale musím vytknout, že je příšerně, příšerně dlouhý, a čím delší je, tím mi připadá tak nějak nafoukanější a otravnější. I vzhledem k tomu, jak je napsaný, by myslím mnohem lépe fungoval jako seriál. Alespoň na mě určitě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že je atmosféra miestami viac než solídna, a síce tu už v minulosti niečo obdobné bolo, takými silnými kartami daný snímok určite nedisponoval (názov si nespomeniem - doplním). Keď k tomu prirátam ten nečakaný twist v závere, ktorý sa objavil z čista jasna bez zbytočného premýšľania, na ktorý sa divák vlastne ani nedokáže pripraviť, veľmi rád sa pridám do klubu tých, čo hodnotili nadpriemerne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto hororu mě nejvíce bavila totální nepředvídatelnost děje zejména v dlouhém úvodu. Poté už přeci jen snímek sklouzl do známých šablonovitých vod, které však díky režisérově hravosti rozhodně nenudily. Líbila se mi myšlenka i vyústění. Líbilo se mi, kterak byl film nesmírně hravý, jak dokázal mistrně přepínat z jednoho žánru do druhého a strašně mě bavilo, jak v úvodu hlavní černá hrdinka bořila veškerá hororová klišé, když si v neznámém domě počínala s maximální opatrností. Mohu upřímně říct, že po velmi dlouhé době jsem viděl thriller, který bych se nebál doporučit. [80 %] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama