Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (441)

castor 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu tak, že fakt nic nevím. Jen pár nadšenějších ohlasů ze zámoří. Holku čeká v Detroitu pracovní pohovor a aby se po dlouhém cestování na náročný den dobře vyspala, využije krátkodobý pronájem domku. Ovšem uvnitř najde jiného hosta. Chyba rezervačního systému? Každý by jí doporučil jiné řešení, ona však vejde dovnitř. Tvůrci si nicméně solidně hrají s očekáváním publika a zažitými vzorci, protože mladík s tváří Billa Skarsgarda (s vínem na stole a talkem nad společnými zájmy) jí hlavu řezat nebude. Od toho jsou tady jiní. Zach Cregger má zřejmě rád odbočky a přinesl i několik dobrých nápadů. Začínáme opravdu velmi zajímavě (právě ono očekávání), pokračujeme sympaticky brakově (jakmile se najdou předlouhé schody do sklepení), odbočíme popíchnutím prostředí Hollywoodu, sexismu či genderu, abychom to celé uzavřeli lehce mdlým finále (a několika dramaturgickými přešlapy). Hororová událost roku to není, ale řada skvostných momentů na nás rozhodně čeká. Solidní jednohubka, která se drápe ke čtyřem hvězdám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto hororu mě nejvíce bavila totální nepředvídatelnost děje zejména v dlouhém úvodu. Poté už přeci jen snímek sklouzl do známých šablonovitých vod, které však díky režisérově hravosti rozhodně nenudily. Líbila se mi myšlenka i vyústění. Líbilo se mi, kterak byl film nesmírně hravý, jak dokázal mistrně přepínat z jednoho žánru do druhého a strašně mě bavilo, jak v úvodu hlavní černá hrdinka bořila veškerá hororová klišé, když si v neznámém domě počínala s maximální opatrností. Mohu upřímně říct, že po velmi dlouhé době jsem viděl thriller, který bych se nebál doporučit. [80 %] ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Laktační psychóza pod schody. Stejně jako v It Follows nebo když řádí Freaky Blinder Stephen Lang funguje strašidelné prostředí vybydleného předměstí Deathroitu, ale po poměrně pečlivě budované atmosféře nejistoty v první pasáži se to začíná pozvolna rozpadat. Spíše úsměvné finále už jen střídá snadno předvídatelné momenty s těmi, které mají být za každou cenu originální a já už jen čekal, že přeživší vteřinu před titulky srazí vůz místního sboru, co v zásadě nepomáhá ani nechrání. S výkřiky o hororové události roku bych byl opatrný. Maximálně čtvrtletí.. Apropo, Skarsgård je s tou svou vizáží a nesebevědomým projevem jak mladý Steve Buscemi.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Mix ultračiernej komédie a hororu založenom na jednom triku, ktorý ale vhodne replikuje počas celej minutáže. Dobrý casting, skvelá réžia, celkom umne vystavaný príbeh o troch dejstvách... ale čím bližšie ku koncu, tým viac je Barbarian plný klišé a účelovosti (dementní policajti, zbraň, klimax). A aj keď je to bezpochyby solídne desivé, zaokrúhľujem nadol, lebo je to čisto založené na ľakačkách. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cregger umí navodit znepokojivou atmosféru a pak vás udržovat v nejistotě, co z filmu vyleze, až do úplného konce. A občas na vás černohumorně mrknout. Navíc si dobře vybral obsazení, od sympatické hrdinky, přes dvojznačného Skarsgarda a tradičně zábavného Longa, až po představitele pana domácího. Solidní žánrovka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama