Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 1

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Slimáci sú zábavné béčko so skvelými krvavými efektami, ktorých ale mohlo byť kľudne viac. Malé americké mestečko na Halloween je veľmi fotogenické, hudba taktiež vôbec nie je zlá a technické spracovanie slušné. Samozrejme " kazetovosť ", ktorá sa s týmto filmom spája, mu dodáva punc príjemnej video nostalgie. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já sem si říkal, že jméno režiséra mi něco říká a taky že jo, to jen samej co natočil horor Průrva.....heh tak počkat, Průrva....Průrva....oh bože, už sem si vzpomněl, to je ten děsný film, kde logika dostával už od začátku na prdel. No a přesto sem do těch slimáků šel, protože tenhle film natočil ještě před Průrvou, tak by to snad mohlo být lepší. A neni to zase tak špatný jako Průrva, kterou až často zmiňuji, ale taky to neni žádný hit. Příběh sám o sobě neni špatný, ale co je největší problém, je hlavní postava, která během filmu, udělá hned několik závažných blbostí. Byť ze začátku je relativně fajn, tak pak to rozjede, kdy pobíhá po městě a snaží se určité autority, přesvědčit že v kanále žijí masožravý slimáci. Logicky mu to nikdo nevěří, ale přitom by mohl doložit důkazy, které by je přesvědčily a dokonce i některé vedlejší postavy, by mohli dosvědčit jeho tvrzení. A pak je tu jeho vztah se šerifem, který sice je klasickou nedůvěřivou postavou, ale zhruba v polovině, je šerif ochotný uvěřit teorii o masožravých slimácích, ale hlavní hrdina ho odpálkuje s tím, že šerif je idiot, ale ta pravá jobovka přichází ke konci, kde šerif pomůže s finálním zúčtováním a hlavní hrdina ho za to seřve. Ony sou tady i další věci, jako to že hlavní hrdina řekne své manželce, ať zůstane doma a že on musí někam jet, přitom jejich barák je plný slimáků, nicméně bylo docela fajn zjištění, že ho manželka neposlechla a z baráku zdrhla. Ale nechme hlavního hrdinu už být, je na čase film chválit a to hlavně, že ostatní postavy relativně dobře fungují, slimáci sou docela děsivý, hlavně ke konci, efekty a masky, sou špičkový a to velký je v restauraci, kde teda maskéři odvedli výbornou práci. Hudba se mi taky líbila, byla hezky dunivá. A překvapivě je to hodně dobré, kdyby se hlavnímu hrdinovi napsala, trochu inteligentnější postava, tak bych hodnotil i výš, ale jelikož je hlavní hrdina spíše ohrožením pro celé město, tak pouze za tři. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Asi prvni horor, ktery jsem mel tu cest videt... Nasi rodicove dali venku nakou oslavu a kamarad to prinesl na VHS. Bylo nam tak 5 let. Do dneska si pamatuju tu scenu, jak si ten manik useknul ruku sekerkou (mel v rukavici slimaky). Docela dlouho sem se tohop filmu bal. Od te doby jsem ho videl este tak jednou... Chtelo by to este nak tedka shlednout, abych si urovnal myslenky :D ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zapomenutých skvostů porevolučního videa (spolu se Scorched Heat jej tuším vydala dnes již zaniklá společnost D-Alvin video). Příjemně pohodová atmosféra 80. let je umocněna nádherně naivníma trikama a nějakou tou kapkou krve. Škoda, ze autoři nedosáhli knižní brutality, ale i tak některé scény stoji za zapamatováni. Opravdu skvělý kus pro labužníky! ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci oddychový hororík americko-španielskej produkcie. Miestami trochu vtipné (ale nie trápne) super vraždy s dobrými gore efektami. Myslel som si, že vraždiaci slimáci musí byť dobrá hlúposť, ale pri tomto som sa skoro vôbec nenudil. škoda toho konca, ktorý je klasický americký s krásnym happyendom a jednoduchým riešením. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)

Reklama

Reklama