Reklama

Reklama

Zamilován

  • Československo Zamilovat se (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zamilován je zářný příklad kouzla, které vznikne, když se ve výjimečném filmu sejdou dvě největší a nejzářivější hvězdy Hollywoodu! Držitelé ceny Akademie Robert De Niro a Meryl Streepová si poprvé společně zahráli ve filmu Lovec jelenů. Ve filmu Zamilován je uvidíte v rolích Franka Raftise a Molly Gilmorové, dvou obyčejných lidí, kteří se potkají nejprve náhodou a pak úmyslně... Jen jediná věc stojí mezi Frankem a Molly a jejich novou krásnou láskou: ani jeden z nich není svobodný. Dokonalé soudobé dilema živě a citlivě nastolené jak De Nirem a Streepovou tak i ostatními účinkujícími herci. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Očakával som jemný, príjemný film so silnými hereckými výkonmi, z ktorého by možno aj vyšla slza na krajíček. Dostal som nudnú kravinu, kde sa klišé striedajú jeden za druhým. Neštartujúce auto v krízovej chvíli, prvá pusa v trápnej romantickej hudbe, náhodne stretnutia v 20 miliónovom New Yorku, posledné stretnutie ktoré skončí iba s ´good bye´, a samozrejme potom sa mužský protagonista uvedomí a sa za svojou láskou rozbehne. Hudba je naozaj totálne typická do romantického filmu. Fakt, toto je slabý romantický film pre dievčatá a staršie ženské. Kebyže tam nehrajú velikáni ako De Niro a Streep, bola by tam jedna hviezdička jak hrom, a celkové hodnotenie na tomto portáli by bolo omnoho nižšie. Urobte si radosť, a tento ´skvost´ radšej obchádzajte. PS: A som si na 100 % istý, že De Niro túto rolu zobral iba a iba preto, lebo sa bál že bude braný ako herec ktorý stále hraje iba mafiánov a tvrďasov. Tento film pozrieť jedine ak máte radi romantické nudné kraviny alebo ak chcete dokončiť filmografiu De Nira alebo Streep. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Moc krásně citlivě natočeno, perfektní scénář. Je tam ta správná jiskra mezi M. Streep a R. De Niro to opravdu dělá hrozně moc. Pro mě určitě lepší než Madisonské mosty. Žádné jadrnné slovní vyjadřování jak bývá zvykem. Osudová láska a vše je tak složité. Všechno to dýchá atmosférou 80 let dvacátého století, tím je to ještě hezčí. Bývám z toho na měko, a tak nemůžu jinak a dávám 5 * ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ filmu, který když si pustíte na Vánoce, snad k němu ani nemůžete přistupovat kriticky. Působí zpětně melancholicky už jen obsazením relativně mladé Streep a De Nira, zbytek je dílem příběhu postaveného na náhodách, vlastně takových malých (nejen) vánočních kouzlech. Na příběhu se mi líbí, že narozdíl od běžných amerických romantických komedií neukazuje lásku zakončenou happyendem pro všechny, ale lásku jako hybnou sílu, která za sebou zanechává občas i ruiny opuštěných rodin. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

"Pracujete ve městě? - Ne, jsem vdaná" Civilní romantika, která se už často nevidí. Muž a žena se potkávají na cestě vlakem do New Yorku a v jejich srdcích roste láska. Oba však mají partnery, on i děti. Není tu silný hudební motiv ani osud postavy jako v Love Story, ale jsou tu dvě skvělé postavy, které dokážete pochopit díky lidskému uchopení obou představitelů, kteří září jako zamilované duše stojící v pohybujícím se davu na Park Avenue. Robert De Niro i Meryl Streep jsou jedineční, nejsou nádherní ani neodolatelní, ale jsou jako lidé, které znáte a máte rádi. I režisér, Ulu Grosbard pojal celou romanci velmi citlivě a bez zbytečných okras a emočního vydírání. Dost tomu pomáhá i scénář, který vytahuje jednoduché, až zamilovaně citlivé momenty s odlehčujícím humorem, který ani na minutu nepřekáží. Zamilovat se aneb jak šel čas s dvěma lidmi, co se milují, ale nemohou být spolu... Chvílemi mi to připomnělo civilní pojetí a vtip filmu Bosé nohy v parku... "Jste moc hezká."-"Jsem moc vdaná." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty vole holky, co tady blbnete s veleromantikou ještě ke všemu s realistickou. Jako náhodně se opakovaně potkávat to je fakt reálná jak fialová kráva a taky říkat romantika tomu že si s někým omylem prohodím knížky a pak ho oprcám i když mám partnerku a z druhé strany zase partnera, to je dvojí metr, ja bych u vás hajzl a Bobby je romantik to mě trošku znervozňuje. Samozřejmě Bobby a Meryl to zahráli mistrovsky já si jejich herecký projevy opravdu užíval, jsou dobří to jo, jen bych to zase tak neprožíval s tou užasnou romantikou. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • Po tři dny a tři noci se natáčelo v knihkupectví Rizzoli na Manhattanu. Knihkupectví bylo schopné mít otevřeno a zároveň umožnit šťábu natáčet. Bylo tomu tak proto, že prostor byl uspořádán a rozdělen pro veřejnost a pro film. (jezurka42)
  • První návrh scénáře filmu byl dokončen v srpnu roku 1983, studio Paramount Picture ho však odmítlo. (jezurka42)

Reklama

Reklama