Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muže nezajímá tvé IQ, ale zcela jiné hodnoty! Gérard Depardieu ve francouzské komedii plné mužské přirozenosti a ženské krásy... Byla jednou jedna mladá žena, která své krásné oči skrývala pod vědeckými brýlemi, své plavé vlasy vázala do vzhledných uzlů a jejím snem nebylo zářivé slunce francouzské Riviéry, ale divoké pralesy, ve kterých by objevovala nové kmeny, jejímž výzkumům by věnovala celé své mládí. A po osudném malém nezdaru se nechtěně ocitla zpátky na universitě v Nice, kde potkala jinou mladou ženu, před níž muži nejen otvírali dveře, své peněženky, ale i svá srdce. Ale to nebylo nic pro Cécile. Až když se zamilovala do věhlasného profesora, u něhož s hrůzou zjistila, že ho, tak jako 99,9 procent mužů, zajímá ani ne tak vědecky jako fyzicky, právě ten zcela neohrožený kmen zvaný Bimbo, aneb dívky, které nemají problémy, ale o to větší sebevědomí. A malá zakřiknutá Cécile se s tím vyrovnala po svém. Francouzské komedii Bimboland vévodí Gérard Depardieu a Judith Godrecheová. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

DearS 

všechny recenze uživatele

Chytré intelektuálky a vědecké pracovnice bývají ve filmech nepohledné, naopak krasavice houfně žádané muži zase natvrdlé. Jak dosáhnout zlaté střední cesty, být přitažlivou a inteligentní ženou zároveň? Toť záležitost ve světě stříbrného plátna často velmi krkolomná (předstírání dvou osob je populární řešení). Na toto téma vzniklo velké množství variací, Bimboland je mezi nimi průměr. Nic moc scénář, ale místy svižné dialogy a sympatická herečka v hlavní roli. Pozor! Depardieu není ten, kolem kterého se film točí, byť hlavní milovník, je to spíš epizodka. Docela nechápu, co ve filmu pohledává. Asi je volavka na diváky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všecky herečky, který se v tomhle filmu objevili se chovali jako naprosto šílený krávy. Jediný, hodně slabý plus, je Gérard Depardieu, který se ve filmu občas objeví a ženský si tam s ním dělají co chtějí. To jejich jednání ale bylo fakt na facku...nebo na solidní boj v bahně v bikinách, aby alespoň k něčemu byly. Takhle hloupý pipky, co si hrajou na mistrině IQ jsem ve filmu šíleně dlouho neviděl a můžu říct, že mě nepřestaly srát ani po 90ti minutách. Judith Godréche měla to jediný štěstí, že umí hrát a kromě tý namustrovaný IQ borkyně dokázala zahrát i dračici, co si s Gérardem dělá vysloveně, co chce. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dalo by se namítnout že herci nestojí za moc, že scénář je hloupý a zápletka ještě hloupější. Dalo by se i tvrdit že Depardieu se do role zoufale nehodí a jeho jediným účelem je nalákat diváky. Dalo by se i s úspěchem pochybovat o schopnostech režiséra natočit slušný film. A dalo by se vytýkat že tahle komedie není vůbec vtipná. Všechno tohle je pravda. Ale stejně je to za tři. Protože Judith Godrèche, protože Aure Atika, protože Provence a protože navzdory všemu jsem se bavil. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem dobrý. Frekventované téma "popelky" trochu jinak po francouzsku, nicméně přijatelně. Především ovšem jen a pouze zábava s trochou romantiky, režisér je svobodný od vnucování pohledů, jen se zlehka projíždí na známých lidských zkušenostech, mírném napětí mezi fenoménem žena a muž. Tedy vcelku svěží vyvážený relax s dobrým hereckým obsazením a příjemnou atmosférou ;-) ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Aha, už vím, proč to nemá vysoké hodnocení. Zřejmě málo hvězd pochází od mužů... Totiž názor o tom, co se líbí mužům na ženách - nebo spíš jaké ženy, razím už nějakou dobu a vždy když to (jo a intelektuálně) sdělím, tak jsem málem ukamenovaná muži... Už je to jasné, ten film nelže - ani já, jenom pravda je někdy nepříjemná a mužská ješitnost a ego... jo na to vlastně ve filmu také narážejí... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Snímek rozdělil kritiky na dva tábory. Jedni ho označují jako hloupý a nudný, jiní za milý a vtipný. (Olík)

Reklama

Reklama