Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Typický koktejl klasické komedie a jemného moralizování od Francise Vebera, tentokrát se skvělým Danielem Auteilem v hlavní roli a doslova skvostným Gérardem Depardieu v... V druhé hlavní roli. Český název je vrchol nevkusu, ale nebojte se, film takový není ani na setinu vteřiny.___P.S. Také dabing se povedl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie. Klasika tak, jak jí mám rád a chci. Čirá studnice zábavy od prověřeného Francise Vebera s výtečným Danielem Auteuilem, Gerardem, Rochefortem a Thierrym Lhermittem. Nápaditá zápletka plná povedených gagů a vynikajících hlášek a navíc s výborným českým dabingem. Tenhle film je prostě zatracená radost a nic než radost. Jedna z nejlepších francouzských komedií od roku 2000. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Polievka zo sekery. Výborný základný nápad, ktorý však tvorcovia vyčerpajú behom 20 minút a potom už k tej sekere prilievajú len veľa vody a tvária sa, že nám ponúkajú výživnú polievku. Opak je pravdou - zvyšok filmu je ukážkou scenáristickej bezradnosti. Herecké výkony nevyrovnané - hrozne sa mi páčil civilný Auteuil, no o to viac ma iritoval prehrávajúci Depardieu. Od Vebera sme už teda videli iné kusy... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá komedie, která není o homosexualitě, ale spíš o předsudcích mnohých heterosexuálů. Francois se začne chovat jako muž až ve chvíli, kdy to od něj nikdo nečeká. Nejde o žádnou ztřeštěnou taškařici, kde má prim Depardieu. Naopak, je to spíš úsměvná konverzačka, ve které se bez moralizování, nebo pochlebování obnažuje stará pravda, že často je lepší své okolí zaujmout třeba i negativně, než být nevýrazný a nezajímavý... neviditelný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem v penzi a moc zábavy si neužiju. Hodí se mi každý nezaměstnaný sebevrah." Kdybych měl někdy práci, kterou bych miloval, tak bych taky mohl být gay. A to přesně do chvíle, kdy by mi vedení na hlavu nasadilo růžovej kondom a poslalo mě do průvodu exhibicionistů. To bych se hned přiznal k heterosexualitě, osouložil bych slečnu Bertrandovou a šel bych si se Santinim zahrát ragby. Slušňák Pignon na tohle naštěstí nemá koule, takže jsem si mohl užít ten průvod, báječný změknutí Santiniho, provokace šprýmaře Guillaumeho i skvělý srovnání skóre s exmanželkou. Tam už ty koule evidentně byly a já měl o zábavu postaráno. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama