Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, u které jsem se smál nahlas. Daniel Auteuil je skutečně univerzální herec, dokáže zahrát tvrdého policajta, malíře uniknuvšího ruchu velkoměsta, nevěrného manžela a tady ušlápnutého úředníčka předstírajícího homosexualitu. Opět se na plátně setkává s dalším výborným hercem, Gérardem Depardieu a výsledkem je vskutku zábavná podívaná. Kéž by bylo víc takových komedií. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se už dlouho nepobavil. Málo kdy u komedie řvu smíchy, ale scénám jako byl toustovač a zprávy nebo alegorický vůz se nedalo ubránit. Laskavý a inteligentní příběh o nevýrazném účetním, který malou lží změní životy všech okolo a hlavně sám sebe. A za zmínku stojí i skvělé herecké výkony všech hlavních postav. Velmi příjemné překvapení :) ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Ani ne tak komedie, ač humorných situací tam bylo dost. Linie okolo Pignona (Auteuil) byla výborně vyvážená (komedie/drama), ta okolo pana Beloneho (Aumont) až dojemná, a ta okolo Santiniho (Depardieu) sice humorná, ale zase jako jediná ze všech poněkud křečovitá. Nejzajímavější byly ale přesto reakce okolí, které nebyly ani tak vtipné, jako spíš opravdu bolestně pravdivé. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvůli mentální retardaci nějakého pitomce, který se rozhodl, že bude tento film u nás distribuovat, jsem málem o tento klenot přišla. Dle názvu bych očekávala enormně pitomou záležitost o amerických pubescentech. Pak jsem si povšimla, kdo hraje v hlavní roli a snažila se ultrapřiblbý název vytěsnit. Moc dobře jsem udělala, Veber nezklamal, moc hezky to napsal, Auteuil je značka kvality. A mé první setkání s ním v komediální poloze proběhlo na výtečnou. Dokonce mi ani nevadilo přehrávání Gérarda Depardieu, kterému zkrátka mnohem více sluší vážná poloha. Kolikrát ještě budou chtít přijít Japonci na exkurzi především do sálu výstupní kontroly? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tedy, název samotný by mě odradil od sledování téhle výborné komedie, která dává vzpomenout na zlatý věk francouzského filmu...z čehož plyne, že by byla velká chyba, nechat se zmýlit tím děsným názvem:)) Opravdu nejde o komedii, u které byste se smíchy za břicho popadali, ale celou dobu se dobře bavíte, a sem tam se mihne třeba výborný Depardieu:)) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama