Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Pitof sa rozhodol natočiť Fantóma na digitálnu kameru, čo mu umožnilo naplno využiť jeho nepochybné vizuálne cítenie. Zobrazenie Paríža roku 1830 v spojení s pekne kolorovanou oblohou to len dokazuje. Najlepším momentom filmu sú ale scény súboja medzi Vidocqom a Alchymistom, ktoré sa Vám svojou pôsobivosťou najviac zapíšu do pamäte. Veľkou a podstatnou slabinou filmu ale je, že nemá hlavného hrdinu, s ktorým by sme sa mohli stotožniť a sympatizovať. G. Depardieu je síce fajn, no vystupuje iba v niekoľkých (zato podstatných) scénach filmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brakové dobrodružství s adekvátně brakovým scénářem s okázale hloupými zvraty a spoustou flashbacků, který bohužel nedokáže budovat napětí, a pozoruhodně nevyrovnanou vizuální stránkou, střídající krásné stylizované a atmosférické obrazy staré Paříže na pokraji revoluce s hnusnými detaily točenými na digitál. A ty směšné pokusy otylého Depardieua o kung fu bitky... ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuji komiksový film. Ne, tohle je přímo komiks. Francouzským tvůrcům se podařilo vytvořit doslova živý komiks, ze kterého by se měla americká studia inspirovat. Temný příběh je podpořen temnou atmosférou, hudbou i vizuální stránkou věci. Použitá zvláštní optika dokresluje psychologii postav a rychlý střih nenechá vydechnout. Gérard Depardieu v roli Françoise Vidocqa je doslova démonický. Vhodnost jeho maličkosti se svojí robustní postavou je však na diskusi. Přesto se ji zhostil s plnou profesionalitou. Takových filmů je skutečně málo. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Francouzská obdoba Sherlocka Holmese, detektiv Vidoq, není jako jeho slavnější kolega - minulost má temnější, metody drsnější, myšlení přímočarejší. Francie se tímto filmem snaží odpovědět na holywoodské vysokorozpočtové trháky a více méně se jí to daří. U filmu jsem se bavil i bál, má skvělou atmosféru a nádherně temné kulisy. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

pár výtvarně pěkných scén, ale jinak klasický francouzský pokus jak bojovat s "hollywoodským nevkusem" nevkusem ještě větším, ale hezky vlastenecky, únavné "nezvyklé" nájezdy kamery postavám až do žaludku, rychlý střih místo herecké akce, závěrečný souboj zloducha s dobruchem jsem musel díky převinutí videokazety trochu zkrátit, tak byl - i když plný pohybu - nudný a statický. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)
  • Původní verze scénáře také popisovala fantomův původ, který byl přizpůsoben televiznímu seriálu z roku 1967 od Georgea Neveuxe a Marcela Bluwala. Stejně jako v Batman začíná ukazoval, jak se fantom stal policistou. Producenti však nezískali práva tohoto seriálu. (HappySmile)

Reklama

Reklama