Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

predators 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi chyběl hlubší příběh, na druhou stranu, co očekávat od animáku pro děti se špetkou té dospělácké chytrosti a dětské hlouposti a naivnosti. Nebo je to naopak? :-) Tak či tak, ti nejmenší budou z železného "supermana" nadšení a nám tento "plecháček" určitě neublíží...pokud tedy na něj nebudeme mířit zbraní... :-) 75% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Krásny animáčik podfarbený atraktívnym humorom, vynikajúco zachytenými charaktermi postáv a dobrodružstvom medzi malým chlapom a robotom s mierne citovou odozvou na diváka. Užívala som si strašidelného, no za to dobrosrdečného robota a všetky úskalia s ním spojené, Birdovu tvorivú ruku bolo k tomu poznať v každej jednej scéne. Ten chlap je neskutočný talent - svedčí o tom aj Rodinka úžasných (moja srdcovka) či Ratatouille. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se dá pokrok posledních desetiletí v úrovni animace spíše kvitovat, je velice osvěžující podívat se na animovaný film, u kterého si divák může být na první pohled jistý, že se vskutku o animák jedná. Příběh je prostinký, až triviální, ale co naplat, aplikuji moje železné pravidlo - když mne film dojme k slzám, nemůžu jinak než dát plný počet. You stay. I fix. No following... 100% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední dojem byl téměř dokonalý, pětihvězdový. S odstupem jednoho dne však zjišťuji, že Iron Giant toho ve mně mnoho nezanechal. Vzpomínám na perfektní první polovinu, ale z druhé si až na závěr nepamatuji nějaký výraznější, silnější moment. Druhé zhlédnutí bude zřejmě lepší, než to první - zatím ovšem "jen" silné čtyři... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádná běžná masová záležitost pro ty, kteří ucvrkávají nad Madagaskarem nebo třeba Mravenční polepšovnou. Původně Simpsonovými vycepovaný Brad Bird (dneska válí s novým Ethanem Huntem) se léta páně 1999 pochlubil slušným animákem, plným nápaditých kousků. Ačkoliv disponuje nepříliš originálním příběhem, může se pyšnit velmi zajímavými jednotlivými scénami, které jsou na „dětský“ film nadmíru inteligentní a vlastně úplně jiné, než na které jsme byli od předešlých kousků třeba od Disneyho zvyklí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Brad Bird sa z časti inšpiroval k tvorbe filmu ako pamiatku na jeho sestru, ktorá zomrela v náruči jej muža po tom, čo ju zastrelil. Predstavil si, aké by to bolo, keby zbraň mala dušu a nechcela byť zbraňou. (Adam.Kubala)
  • Speciální DVD edice obsahuje osm vymazaných scén: 1. úvodní scénu s velkou lodí plující v oku hurikánu, kde se pasažéři stanou svědky Robotova "příletu"; 2. další scénu Hogartha ve škole; 3. rozhovor mezi Hogarthem a jeho matkou o smrti Hogarthova otce po scéně v elektrárně; 4. další část duelu inteligence mezi Hogarthem a Kentem; 5. scénu u táboráku s Hogarthem, Robotem a Deanem; 6. scénu Annie a Deana v jídelním voze; 7. noční můru Robota o jeho původu; 8. scénu Hogartha a Robota zapojujících se do závodu. (D3VIL)
  • První kreslený film, jehož hlavní hrdina je generován počítačově. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama