Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Javert 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední dojem byl téměř dokonalý, pětihvězdový. S odstupem jednoho dne však zjišťuji, že Iron Giant toho ve mně mnoho nezanechal. Vzpomínám na perfektní první polovinu, ale z druhé si až na závěr nepamatuji nějaký výraznější, silnější moment. Druhé zhlédnutí bude zřejmě lepší, než to první - zatím ovšem "jen" silné čtyři... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších animovaných filmů. Sledovala jsem to před dlouhými 10 lety se svým podstatně mladším bratrancem na HBO a nevím, kdo z nás dvou byl tehdy nadšený více:-). 85% EDIT: udělala jsem chybu a podívala se na to i jako dospělý, cynický jedinec... kouzlo se částečně vytratilo, nezbývá než ubrat hvězdičku. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Existuje množstvo divácky nedocenených filmov vysokej kvalitatívnej úrovni. ŽELEZNÝ OBOR je jedným z nosných príkladov. Je záhadou, prečo sa tento snímok nedočkal zaslúženého komerčného úspechu, keďže bol vyzdvihovaný kritikou, mal príbeh, ktorý chytí za srdce malých aj veľkých a skvelú formálnu stránku, pričom CGI animáky ešte neboli v tej dobe v rozlete. Dielo, ktoré by mali filmový fanúšikovia v prípade absencie rýchlo dohnať. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl rozhovor s Bradem Birdem, ve kterém se svěřoval, že jeho hlava je přímo zahlcena nápady na příběhy všeho druhu, stačí "pouze" sehnat peníze a realizovat je. Nyní pod ochrannými křídly Pixarů se můžeme těšit, co z tohoto zajímavého invenčního chlapíka v budoucnu ještěvyleze a své kvality prokázal ne až v jeho užasně úspěšných Úžasňákových, ale v tomto debutujícím propadáku (neprávem, distribuční společnost poněkud zaspala s propagací). Vtipný i dojemný příběh, nijak světoborná, ale oku lahodící animace a až do závěrečných deseti minut naprostá spokojenost. Pouze militantně laděný závěr mi příliš nesedl, všechny ty ultra-mega-hyper-super zbraně, vylézající z každé robotovy končetiny. Pár vtipných filmových odkazů potěší, ovšem s jejich "neskutečným množstvím" to zase tak žhavé není , pokud je tam v některých scénách mermomocí nechceme vidět sami. Á propós, Dieslův chraplák se pro robotický hlas hodil dokonale. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Hogarthova matka jezdí v Chevroletu 3100 Pickup z roku 1950. (D3VIL)
  • Přístaviště, jež se objeví v prvním záběru pobřeží Rockwellu, se jmenuje "Birdovo přístaviště" podle režiséra filmu Brada Birda. (D3VIL)
  • Postavy Franka a Ollieho (personálu ve vlaku), jež Kent zpovídá po vykolejení vlaku, jsou karikaturami Disneyho kreslířů Franka Thomase a Ollieho Johnstona, kteří své postavy také nadabovali. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama