Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Miany 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Výborný příklad toho, jak prezentovat poznatky a učivo zábavnou formou. Perfektně propracovaný systém, kde každá součást těla je znázorněna určitou postavičkou a přehledně znázorňuje svoji funkci. Ještě si pamatuji, jak jsme se téměř na každé hodině biologie (na gymnáziu) dožadovali jednotlivých epizod. Obvykle nám bylo vyhověno. ()

Reklama

Nuf 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů mého dětství. Dodnes když se řekne Byl jednou jeden život vzpomenu si na tu dobu a pocit kdy jsem se těšil na další díl Magionu (nebo Vegy) abych mohl sledovat další dobrodružství mých nejoblíbenějších hrdinů z "letky bílých krvinek". Opravdu úžasná propracovanost, forma a hlavně nápaditost, kterou se zde představuje lidské tělo a jeho problémy dětskému divákovi. ***** ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Chytlavé vyprávění o lidském těle, prostřednictvým moudré červené krvinky, se skvěle vymyšleným mikrosvětem lidského těla. Všechno je výborně znázorněno, tak aby jednotlivé procesy, pochopili i malé děti. Když dnes vyšla celá série na DVD, nezávahal jsem a udělal jsem dobře. Kouknul jsem se s malým synkem a musel jsem zamačkávat nostalgickou slzičku. Je to zkrátka výborný, naučný, dobrodružný animovaný seriál pro všechny generace. Dávám skoro plný počet. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj první zhlédnutý seriál typu Byl jednou jeden.... Hned mě zaujala krásná animace a ztvárnění lidského těla, že někde v nás je nějaký velín jako ve fabrice, jenž řídí celé tělo, o které se starají stovky dělníků v přilbách. Jen podle mě bylo na škodu až moc odborných názvů, ale to asi jinak udělat nešlo, aby si to zachovalo svoji kvalitu. [41348. hodnocení, 539. komentář, 91%, 20. nejlepší seriál, 107. nejoblíbenější seriál] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama