Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

anli 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí francouzský animovaný seriál "Byl jednou jeden....",tentokrát na téma vynález.Takže mapuje poučnou a zábavnou formou historii důležitých vynálezů a nutno říct,že se mu to opět skvěle daří,i když už to není tak zábavné,jako jeho starší bratříčci.Tentokrát je větší důraz kladen na naučnou hodnotu a ta je tu vskutku velmi vysoká a zajímavě zpracovaná.Jasná a povinná podívaná pro děti(a spoustu dospělých),aby viděli,jak vynálezci měnili naše životy a jak díky nim dnes žijem.Takže ač jsem nic nevynalezl,zvolávám"Heuréka"a dávám 90%. ()

Phosphorus 

všechny recenze uživatele

Ako malí sme to s bratom milovali a pozerali dookola. Jednotlivé scény mám vryté do pamäti, takže každý návrat k tomuto seriálu sú pre mňa samé flashbacky na pohodové detské časy. Rovnako som to cítil zakaždým, keď sme neskôr v škole mali spomenutého niektorého z týchto velikánov. Ešte aj dnes sa mi pri počúvaní o niektorom z nich niekde v útrobách mysle vybavujú ich príbehy z jednotlivých epizód. A aj po rokoch sa k nim stále rád vraciam. Som si istý, že okrem čriepok vedomostí vo mne seriál teda vzbudil pozitívny a priateľský prístup k týmto témam. Za mňa jeden z najlepších z celej Bol raz jeden... franšízy. Jediné, čo sa dá vytknúť sú občasné faktické nezrovnalosti a neobjektívny pohľad na niektoré historické osobnosti a udalosti. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsme koukali dost často vždycky o fyzice. A mě tenhle seriál strašně bavil. Má nádhernou animaci, skvělého průvodce a celá série je podána velmi zajímavě a srozumitelně tak, aby se líbil i nejmenším. A poskytne vám opravdu maximum informací ze života vynálezce i to, jak na to postupně přišel. Sice jsem viděl asi jen polovinu dílů, ale musím říct, že z těch dílů jsem nezapomněl skoro nic. Prostě krásný seriál. Vtipný, chytrý, zajímavý. Holt Maestro je dobrej.... ()

psycholog 

všechny recenze uživatele

Z těch byl jednou jeden... se mi tento zamlouval nejvíce. Především i díky výběru dílů, vybrali přesně ty osobnosti, co pro lidstvo toho udělali hodně, i když samozřejmě jsou další, kteří by si zasloužili být též jedním z těch velikánů, ale nejsou tu(např. Koperník mi tu chybí, ale ne zas tolik je tu přece Galileo:)))). O některých informacích, jsem se dověděl až právě prostřednictvím tohoto seriálu, za což jsem vděčný, že jsem si přisvojil další znalosti v oblasti fyziky, matematiky, chemie i dějepisu samotného. Na závěr chci pochválit i samotný český dabing.......90% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sérii "Byl jednou jeden..." hodnotím ve všech případech stejně, to proto, že takovýto druh vzdělávání je mi blízký, krom toho mě to jako malého bavilo a hodně jsem se toho dověděl (v živé paměti mám např. čtvrtý díl o měření času). Tento seriál se zaměřuje na zajímavé vynálezy a historické postavy, a dělá to podle mě dobře. Kéž by se takové věci navrátily na televizní obrazovky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama