Reklama

Reklama

Vrata do podsvětí

  • Kanada The Gate
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový horor Vrata do podsvětí zaujal ve své době diváky v amerických kinech vynikajícími speciálními triky natolik, že se po dlouho dobu držel na předních místech v žebříčku divácké atraktivity v USA. Jde o film určený mládeži i dospělým. Obyčejná Americká rodina v něm zažije neobyčejný víkend, děti totiž najdou na zahradě pootevřená vrata do podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

tron 

všechny recenze uživatele

„Démoni nezvonia. To bude niečo horšie. Sestry Leeové.“ THE GATE som prvý raz videl v roku 2011. Paradoxne, dva týždne po pozretí THE HOLE (2009) Joea Danteho. Paradoxne preto, že Dante (resp. scenárista) od THE GATE zjavne opisoval. V oboch filmoch ide o trojicu detí (2x chlapci, 1x dievča), ktoré sú niekoľko dní samé doma v rodinnom dome na americkom predmestí a objavia „dieru“, ktorou k nim prechádzajú nadprirodzené, strašidelné bytosti. Hoci sú oba filmy určené pre detského resp. tínedžerského diváka, prekvapilo ma, že ponúkajú scény, ktoré nie sú práve dvakrát „rodinné“. Filmu THE GATE dominuje atmosféra, fajn herecké obsadenie (malý Stephen Dorff) a dobré triky, ktoré nezostarli až tak, ako som si myslel, že zostarnú. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Příjemně koukatelný horor pro mladší obecenstvo bez jediné kapky krve, za to se silnou trikovou stránkou z ranku zdařilých 80-tkových béček. Během necelé hodinky a půl má divák šanci ve společnosti snesitelných dětských hrdinů otevřít bránu do říše démonů, jejíž zavření nebude tak snadné jak se píše na metalové vinylové desce jednoho z klučinů, který podobné muzice holduje. Druhý klučina, který dotváří ústřední dvojici je doma sám jen se svou setrou a bandičkou jejích přiblblých kamarádů – rodiče jsou na pár dní z domu, takže se démoni můžou v domě pořádně rozparádit. Snímek má slušně vystavěný příběh, nenudí a místy disponuje slušnou atmosférou. Navíc se divák dočká i parádní Zombie.Výše zmíněné triky jsou na dobu vzniku naprosto famózní. Herci skutečně hrají a o vtip není také nouze. Hororový fanoušek, který nepohrdne lehčím 80-tkovým béčkem se zajisté dobře pobaví. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Povedená 80ková záležitost. Čekal jsem něco jako Goonies v hávu horroru a dostal jsem spíš Noční můru v Elm street. :-D A chvilkama to mělo atmošku do hororu To. I přes laciné efekty to chvílema mělo atmosféru solidní, bavil jsem se a napjatě čekal jak to skončí. Očividně další inspirace pro Stranger things. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Horor, pro mládež, ale pro mládež z 80tých let. V dnešní době podobný film nemá šanci obstát ani u teenagerů a u milovníků hororů už vůbec ne. Vysoká procenta přičítám tak nostalgii. A speciální efekty? Nemyslím si, že by byly na tehdejší dobu v něčem převratné, jak se píše v záhlaví. Z mého pohledu je to tak na 10% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasická spielbergovka o deťoch, ktoré musia bez pomoci dospelých bojovať proti nadprirodzeným potvorám vyliezajúcim z diery na záhrade, ide úplne podľa šablóny podobných filmov z 80tych rokov s postupným budovaním napätia a mytológie s trochou humoru, vrcholiac orgiami ručných efektov, svetiel, hmly a neónov. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Logo smyšlené kapely Sacrifyx's, jejíž LPčko bylo ve filmu několikrát k vidění a sehrálo v něm nemalou roli, je ve skutečnosti logem existující thrash metalové kapely Sacrifice. Kapela stejně jako snímek pochází z Kanady. (destroy83)
  • Stephen Dorff v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama