Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Trojka věčných pubescentů a jeden zodpovědný taťka vyráží na tah, jenže neplánovaná změna trasy jim kapku zakvedlá s plány. Namísto sledování toho, jak si dvě almary v ringu snaží vzájemně vymlátit z hlavy rosol a zbytky chrupu, musí v chudinské čtvrti, vystřižené z nějakého postapo filmu, bojovat o vlastní životy. Jednoduchý, akční a plně funkční příběh, překvapí málo, pobaví slušně a kdyby byl prima soundtrack podpořen větší mírou reality a o něco věhlasnějším hereckým obsazením, mohla bych hvězdičky zaostřit o čtvrtý cíp... takhle zůstaly akorát trojúhelníčky. Ne, že by to pánové Estevez, Gooding jr., Dorff, Piven a Leary odehráli špatně, ale umím si představit údernější skvadru, s jakou bych děj skutečně prožívala. Zdejších 67% je imho dokonale přiměřených. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímků, kde hlavní roli hraje něčim zvláštní prostor (buďto izolovaný, omezený velikostí, zvláštnosti prostředí) bylo natočeno už mnoho a obvykle, pokud se k takovémuto filmu dostane zručný režisér, je o zábavu se slušnou atmosférou postaráno. Rozsudek noci se z tohto hlediska vydařil velmi dobře (ta chudinská čtvrt je vážně hodně dobrá) - takový mix Přepadení 13 okrsku a Lotrů Waltera Hilla. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám nostalgické spomienky na tento film. Na strednej škole v tých časoch (90. roky) letel rap i metal a v tomto filme okrem výborne gradujúcej hudby Alana Silvestriho , ktorá v niektorých momentoch pripomína Predátora, zaznie mnoho perfektne skĺbených rapovo - metalových skladieb od známych interpretov. Pamätám si, že som ten soundtrack vlastnil a mali sme ho v škole napočúvaný. Film samotný je rovnako pekne vygradovaný, z obyčajnej zábavy sa to zvrtne v boj o život. Dej je napínavý , pomerne nepredvídateľný a v rámci normy vierohodný. Trochu mi tam vadila tá fanatická posadnutosť likvidovať svedkov vraždy. Bola tma, vraždu videli, ale identifikovať tváre by mohli asi veľmi ťažko. Celkovo veľmi slušný a napínavý thriller, ktorý preverí povahy i odvahu všetkých zúčastnených. 70%. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Judgment night mohlo byt totalne zabudnute, i ked zabavne, akcne becko ale film mal stastie na tri veci. Hudba od silvestriho (silne cerpajuca/vykradajuca vlastneho Predatora) a revolucny mix hip hopu spolu s metalom filmu dodavaju stavu, ako i herecke obsadenie. Estevez, Dorff ci Leary to nikdy nedotiahli k najvacsim hereckym hviezdam, ale dokazu film potiahnut (hlavne Learyho gangster je spravny mix psychopata a sympataka). V neposlednom rade reziser Stephen Hopkins (kde je mu dnes koniec) tomu dodava spravne grady s mnozstvom reziserkych napadov ktore akoby vypadli z filmu De Palmu. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě slušný, má styl i atmosféru, opravdu přesné hodnocení by ale bylo 3a1/2.To ,čím se tento snímek opravdu nejvíce proslavil, je soundtrackem k němu,kde každou skladbu natočila vždy hip-hopová kapela s metalovou/rockovou-např.Helmet&House of Pain,Pearl Jam&Cypress Hill,Biohayard&Onyx,Slayer&Ice-T..už za ten si film zaslouží hodnotit výše. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama