Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Napínavý, mnohdy nervydrásající (hlavně scány z nočního odstavného nádraží) a atmosférou nasáklý akční thriller. Režie je skutečně výtečná a přesné obsazení. Jediné co zamrzí je scénář, který jinak povedený film stahuje k lehké nadprůměrnosti. Škoda, místo opravdu kvalitního žánrového snímku, zde máme dobrý biják, na který se dá podívat vícekrát. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Film spíše nenápadný (což neznamená špatný; hezké je mj. třeba rozkolísání obvyklých sociálních schémat), ale vzhledem k faktu, že se zde psaly dějiny hudebního žánru zvaného crossover, hodně důležitý (ano, FNM existovali již mnohem dříve, Anthrax experimentovali na obdobném poli už dávno, ale celosvětový boom přišel až díky geniálnímu nápadu producenta Ricka Rubina). Soundtrack (narozdíl od většiny skladeb z tanečně/tvrdě rockového Spawn) funguje i dnes. Trocha nostalgie? Možná... ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

Judgment night mohlo byt totalne zabudnute, i ked zabavne, akcne becko ale film mal stastie na tri veci. Hudba od silvestriho (silne cerpajuca/vykradajuca vlastneho Predatora) a revolucny mix hip hopu spolu s metalom filmu dodavaju stavu, ako i herecke obsadenie. Estevez, Dorff ci Leary to nikdy nedotiahli k najvacsim hereckym hviezdam, ale dokazu film potiahnut (hlavne Learyho gangster je spravny mix psychopata a sympataka). V neposlednom rade reziser Stephen Hopkins (kde je mu dnes koniec) tomu dodava spravne grady s mnozstvom reziserkych napadov ktore akoby vypadli z filmu De Palmu. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejzajímavější soundtrack, který ve své době vzbudil pozornost revolučním propojením hip hopových a alternativně rockových umělců. Začátek filmu samotného vzbuzoval naděje, že i ten by mohl být něčím výjimečným. Slušně rozehraná partie skupiny dobře situovaných chlápků na rozhraní nevybouřeného mládí a blížící se zodpovědné dospělosti, kteří v pochybné čtvrti nedopatřením nakouknou pod pokličku místních nekalých kšeftů a stanou se tak lovnou zvěří, je slibná, i atmosféru a napětí to má. Ale postupně to tvůrcům začne klouzat mezi prsty, zajímavé sociální pnutí mezi oběma stranami se vytrácí a konec už je jen bezradnou akční konfrontací. Navíc mi Estevez nikdy moc nepřirostl k srdci a jeho gangsterský protivník taky moc charismatu nepobral. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Na Judgment night jsem jsem se dlouho těšil, protože soundtrack k němu je víc než kultovní, ale film samotný moc snadno k sehnání není. Po shlédnutí musím konstatovat, že je to příjemnej akční thriller, který ve mě evokoval takový kousky jako Vysvobození nebo Strašáci. I tady je zhýčkaný "civilista" vystaven násilí ve svém nepřirozeném prostředí, a tak mu nezbývá, než přistoupit na pravidla hry a najít v sobě ztracenou animálnost. Zde je to sice zabaleno v popovějším kabátku, ale zase je zajímavé, že se vše odehrává skoro za rohem od domu a ne někde na vejminku v horách. Denis Leary je jako padouch v pohodě, ale možná trochu uhlazenej (vizáží), mezi jeho kolegy potěší P. Greene (alias Zed z Pulp f.). A teď už k o.s.t. : Opulentní písničkovej soundtrack, který svojí kombinací hard&heavy kapel s legendami rapu předznamenal éru "numetalu" a volně navázal na třeba Body count. Ač nejsem bůhvíjaký fanda ani na jedno, tak tohle byla ve svý době crossover bomba a zůstává vlastně dodnes. Kde jinde si poslechnout Cypress hill se Sonic Youth nebo Pearl Jam, Ice-T a Slayer, Faith no more + Boo Yaa tribe, Helmet+House of pain atp. atp. Bohužel ve filmu jich moc nezazní, ale to vem čert. Na tomhle modelu se později svezli tvůrci soundtracku ke SPAWNovi a také nabídli slušnou porci. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama