Reklama

Reklama

Epizody(9)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (6)

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Tak tohle se znovu povedlo. Murphy s Brennanem před lety všechny ohromili s Dahmerem. No, a letos opět dokázali, že v tomhle žánru patří k jasné topce, a to jak příběhový tak i filmařský (viz. pátá epizoda natočená rádoby na onetake). Všichni herci jsou naprosto brilantní a to nejen hlavní dvojka, ale i jako vždy výborný Javier Bardem v roli otce, na koksu hrající Ari Graynor jako právnička Menendezových a nebo vynikající Nathan Lane jako publicista Dominick Dunne (znalci Hollywoodské historie určitě znají). Ono to s Dahmerem nemá nic společného, je to zcela jinačí příběh, který je formálně veden naprosto jinačí cestou a je jinak natočen. A navíc to funguje znovu absolutně skvěle. Škoda toho, že tomu v posledních dvou epizodách trochu dojde dech. Ale pokud vždycky, co dva roky vyjde nějaká takováto série, tak budu nadšen. Na stejné úrovni jako Dahmer. ()

Scarecrow7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dovolím si říct, že o případu bratrů Menendézových něco málo vím, viděl jsem pár dokumentů a mám aspoň základy nastudované. Začnu nejdříve pozitivně, protože casting je perfektní, herecké výkony taktéž ( zde musím vyzdvihnout obzvlášť 5. díl s Erikem a jeho výpovědí) a všeobecně to budí dobrý dojem. ALE! Ač jsem rád, že se dává prostor méně známému případu, tak tohle není ta správná volba. Minimálně ne na 9 epizod. Není tak šance, aby to fungovalo tak dobře jako u Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera (série) (2022). Osobně bych preferoval tak dokument o dalším sériovým vrahovi, o kterým toho tolik není a přitom jejich případy jsou zajímavé. Například Robert Hansen - the Butcher Baker nebo Pedro Filho - the Brazilian Dexter. Případně kult jako Heavens Gate nebo Jonestown. U Menendézových mi to připadá přitažené za vlasy, plno různých rozhovorů, které se staly mezi mrtvými, tudíž se nejspíše nezakládají vůbec na realitě a celkově se tu neví, co je pravda a co je lež, takže plno dílů strávíme pouze při teoriích. A pak tu vyvstává ta hlavní otázka - Kdo jsou doopravdy ty monstra? Lyle a Erik nebo Jose a Kitty? ()

Reklama

Diego 

všechny recenze uživatele

Je to solidní zpracování jednoho z profláklých tru crime story a jsem rád, že se to drží v mezích toho, co bylo prokázano a dosvedceno jejich okolím. Chtěl jsem dát tři hvězdy, ale po přečtení konspiracniho komentáře a odpadu YumiOkno to musim dorovnat. Nedochovaný spartci nezkousli, že nejsou dostatečně rozmazlováni jako vidí u spolužáků, co maj taky bohatý rodiče, a tak odpraskli rodiče, za trest. S tím samozřejmě nemohli jit k soudu, a protože měli prachy na slušnýho právníka, přijít se story o znásilňování, měla asi největší šanci, pokud by jim 15 a už toho měli dost. Ale jim už 15 nebylo, žádní tintítka, co se krčí v rohu též ne. Trpěli nedostatkem lásky, bohužel i od mámy, která mohla odsvědčit, že je otec zneužíval. Pak by se u soudu rozbrečela, že to dovolila a to už by jim porota sežrala. Jenže to pravda nebyla, takže se drželi plánu, který znali z tv a tam kartel sejme všechny v baráku. ()

Sady1993 

všechny recenze uživatele

Sice si Murphy spletl značku a tohle jednoznačně patří pod jeho další značku American Crime Story, ale čert to vem. Je to dobré. Na Dahmera se to nechytá ani zdaleka, ten šlape od začátku do konce naplno. Tady mě nebavila druhá třetina, kdy jsem se místy vyloženě nudil. Ale 1. a 3. třetina fungují velmi dobře. SPOILER Překvapilo mě, že tvůrci rozhodně nenabízejí definitivní odpověď toho, co se dle noch v rodině Menendezových dělo, i když se nakonec k jedné z variant motivu vraždy zřejmě nenápadně kloní. P.S: Kucí jsou ultra blbci. Prvně se nechají nahrát terapeutem a pak Lyle i fanynkou, LOL. ()

YumiOkami odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

okay. jo. už vím, jak se cítily rodiny obětí u dahmera. tohle není možný. jak mohli z monster jako jsou josé a kitty menendezovi udělat strašný zlatíčka, který nikdy nikoho neuhodili, nikdy nikoho neznásilnili?? chápu, proč to udělali u dahmera. jeho nevinný oběti si nezasloužili zemřít. ale udělat TOHLE pro lidi který celej život týrali svoje děti? na konci jsem čekala closing argument od leslie abramson. toho jsme se nedočkali. jenom jsme se dočkali keců od nějakýho dominicka, kterýho nikdo nezná. ano, řekni nám tvůj názor, strašně nás to zajímá (čtěte ironickým hlasem). já doufám, že ryan murphy dostane ještě víc žalob, než schytal u dahmera. TOHLE udělat těm reálným obětem? dát znásilňovači speciální epizodku, kde ukážeš jak moc toho dělal pro jeho syny. jasný. třeba kdyby je neznásilňoval, tak by se s nima takhle nemusel srát. někdo řekne, že nám dali teorie a my si máme vybrat tu, která nám nejvíc sedí. ale pro mě tahle série byla strašně jednostranná. z bráchů menendezů dělali superhvězdy, který spolu mají incestní vztah, nedaj nám nějaký vysvětlení od psychologů, co se dělo v jejich hlavě, jooo hlavně, že dostaneme nějakou gay scénu! přilákejme všechny ty holky z tiktoku a gaye! při sledování jsem se cítila nepříjemně. všechny herce mám moc ráda a odvedli skvělou práci, ale tohle se mi vůbec nelíbilo. z člověka, kterej znásilňuje malý děti, NIKDY nemůžete udělat oběť. ani z někoho, kdo ví, že týpek vám znásilňuje vaše děti a vy ho nestřelíte do koulí a neseberete mu vaše děti. hlavně že na konci dáte web, kde se oběti znásilnění můžou svěřit. když ani vy sami nepodporujete oběti znásilnění. měla jsem pocit, že scénáristi jim nevěří. a ten konec to jenom potvrdil. josé a kitty na lodi, jsou vyobrazeni jako oběti. oběť, dámy a pánové, nestříká svoje sperma do pusy svýho jedenáctiletýho syna. oběť nepovoluje sexuální násilí na svých vlastních dětech. proč mají menendezovi tolik podpory? protože jim lidi věří. a teď se někdo podívá na tuhle sračku a bude si myslet, že lžou, pak se nebude věřit dalším obětem a jsme zas na začátku. tohle jste posrali. koukněte se radši na law & order: true crime. ()

Galerie (126)

Související novinky

Z Charlieho Hunnama bude Monstrum

Z Charlieho Hunnama bude Monstrum

dnes

Divácky populární hraná true-crime série Monstrum od streamovacího giganta Netflixu našla představitele hlavní role pro chystanou třetí řadu. Bude jím britský herec Charlie Hunnam (Gentlemani, Král… (více)

Reklama

Reklama