foto

Jeff Perry

  • nar. 16.8.1955 (63 let)
    Highland Park, Illinois, USA

Biografie

Jeff za svou kariéru vděčí starší sestře. Ta ho jako malého chlapce vzala na konkurz do role v divadelním představení Pirandellovy hry ŠEST POSTAV HLEDÁ AUTORA. Jeff okouzlil porotu, roli získal a do budoucna měl pěkně našlápnuto. Divadlo ale neopustil, ba naopak. Spolu s několika kumpány založil dnes již legendární chicagskou divadelní společnost Steppenwolf, se kterou je velmi úzce spojen například i známý herec John Malkovich, John Mahoney nebo Joan Allen.

Po téměř dvaceti letech řízení Steppenwolfu se Jeff v roce 1987 přestěhoval za nabídkami práce v televizi a filmu do Los Angeles. Snad nejznámější je díky své roli Inspektora Harveyho Leeka v seriálu NASH BRIDGES. Zahrál si ale i v celé plejádě dalších seriálů – od ÚTĚKU Z VĚZENÍ přes ODLOŽENÉ PŘÍPADY až po ZÁPADNÍ KŘÍDLO. V současnosti účinkuje v jednom z mnoha seriálů, produkovaných Shondou Rhimes, zvaném SKANDÁL, a kdykoliv se může na epizodu dvě vrátit i do jejích CHIRURGŮ.

Jeff je podruhé ženatý. Jeho první maželkou byla herečka Laurie Metcalfová, se kterou má dceru Zoe. V roce 1984 se spolu ale rozvedli. Podruhé se oženil s vedoucí castingů do CHIRURGŮ Lindou Lowyovou. S ní má druhou dceru Leah.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2019 Speed of Life
2018 Lizzie
Trial by Fire
2017 Unintended
2008 Chvilkové zatmění
2007 Valley of Light, The (TV film)
2003 Lidská skvrna
1999 Lansky (TV film)
1998 Nebezpečné hry
1997 Smrt na Everestu (TV film)
1995 Královská ryba (TV film)
1994 Playmaker
1993 Naked Instinct
Oběti lásky: Příběh Lolity z Long Islandu (TV film)
Tělo jako důkaz
Vrah z Heartlandu (TV film)
1992 Life on the Edge
Soukromá záležitost (TV film)
Storyville
1991 Těžko splnitelné sliby
1990 Švindlíři
1989 Final Days, The (TV film)
Roe vs. Wade (TV film)
Tři uprchlíci
1983 Say Goodnight, Gracie (TV film)
1978 Pamatuj si mé jméno
Svatba

TV seriály

2019 Chirurgové (TV seriál)
The Winner Takes It All (S15E11)
2018 One Dollar (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Dante Jenkins (E08)
další epizody (7)
Skandál (TV seriál)
Air Force Two (S07E13)
Allow Me to Reintroduce Myself (S07E12)
Army of One (S07E11)
další epizody (6)
2017 Skandál (TV seriál)
Something Borrowed (S07E07)
Vampires and Bloodsuckers (S07E06)
Adventures in Babysitting (S07E05)
další epizody (16)
2012 Skandál (TV seriál)
Hunting Season (S02E03)
The Other Woman (S02E02)
White Hats Off (S02E01)
další epizody (10)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
Bydlení pro chudé (E04)
Chirurgové (TV seriál)
Urgentní potřeba kofeinu (S07E14)
2010 Haló, tady Indie (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Trestní soudnictví (S06E12)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Doktor Kdo (S10E22)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Chirurgové (TV seriál) - herec, a.z.
Horečka svátečních nocí (S06E10)
Vzpomínky na minulost (S06E09) - a.z.
Pošramocená povinnost (S06E04)
další epizody (4)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
Side Order of Life (TV seriál)
Vize zločinu (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Big Trouble in Little Langley (S04E04)
Chirurgové (TV seriál)
Věčně mladí (S04E08)
Milostná romance, chemická reakce (S04E07)
Zkouška (S03E24)
další epizody (6)
Útěk z vězení (TV seriál)
Sladká Caroline (S02E19)
Vzkaz (S02E15)
Pan X (S02E14)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Co je na tom to hlavní (S02E22)
Včera (S02E18)
Útěk z vězení (TV seriál)
Štvanice (S02E01)
Odložené případy (TV seriál)
Tenisová hvězda (S03E17)
2005 Invaze (TV seriál)
Unnatural Selection (E05)
Vražedná čísla (TV seriál)
Vymyšlený risk (S02E04)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
Bang & Blame (E07)
Ztraceni (TV seriál)
Psanci (S01E16)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kdo se směje naposled (S03E20)
Západní křídlo (TV seriál)
Privateers (S04E18)
Pohotovost (TV seriál)
Tisíc jeřábů (S09E16)
2002 Frasier (TV seriál)
Freddyho národní šampionát (S09E18)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Fair Game (S06E22)
Cat Fight (S06E21)
Change Up (S06E20)
další epizody (12)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Grave Robbers (S06E10)
The Messenger (S06E09)
Blow Out (S06E08)
další epizody (21)
1999 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Rip Off (S05E11)
Kill Switch (S05E10)
Crosstalk (S05E09)
další epizody (24)
1998 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Mystery Dance (S04E11)
Hardball (S04E10)
Firestorm (S04E09)
další epizody (22)
1997 Advokáti (TV seriál)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Dirty Tricks (S03E12)
Found Money (S03E11)
Bombshell (S03E10)
další epizody (23)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
25 Hours of Christmas (S02E12)
Promised Land (S02E11)
Hit Parade (S02E10)
další epizody (19)
1995 Tajemný příběh z Ameriky (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
From Soup to Nuts (S02E07)
Full Moon (S01E21)
Cutting Edges (S01E14)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
In Dreams Begin Responsibilities (E19)
Betrayal (E17)
Resolutions (E16)
1994 Tak tohle je můj život (TV seriál)
Self-Esteem (E12)
1993 Policie New York (TV seriál)
1991 Brooklyn Bridge (TV seriál)
Civil Wars (TV seriál)
1990 Equal Justice (TV seriál)
Flash (TV seriál)
Shannon's Deal (TV seriál)
1989 Columbo (TV seriál)
Vražda, kouř a stíny (S08E02)
1987 thirtysomething (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1982 Rodinná pouta (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

1994 Tak tohle je můj život (TV seriál)
On the Wagon (E14)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace