Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmársky priemysel, komici (dnes už asi len niekdajší) Steve Martin a Ediie, režíruje Frank Oz (A čo Bob?), sexy Heather Graham. Toto všetko mi behalo hlavou pred pozretím filmu, ale keďže som asi pred 2 dňami zhliadol Zamilovaného profesora 2, nemal som chuť na niečo s Murphym. Nakoniec som to pozrel a bol som veľmi prekvapený. Dostal som veľmi zábavnú a svižnú a myslím aj originálnu komédiu, kde aj Martin a Murphy predviedli, že im ešte niečo z talentu zostalo. Fakt som sa veľmi bavil a odporúčam ju každému. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu že ve své době tohle znamenalo návrat Eddieho Murphyho. Scénář filmu je rozhodně zajímavý. Nápadem je natočit film s hvězdou akčních filmů aniž by o tom dotyčná ikona cokoliv tušila. Občas stačí čekat kdekoliv ve křoví nebo na podzemním parkovišti na své záběry. U filmu jsem se místy bavit, ale je škoda velké nevyrovnanosti. Režisér Frank Oz mě nikdy nějak vyloženě neseděl. Robert Downey Jr. i přes svou pidi postavu těžko přehlédnutelný. PS: Dostal jsem vás čůr.ci! 55% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, 65%, to musí byť spôsobené averziou voči Murphymu. Ten tu pritom podáva možno najlepší komický výkon svojej kariéry. Martinovi sa podarilo napísať veľmi vtipný scenár s niekoľkými extra vtipnými momentami. Žeby spolu s Ozom skladali hold aj Edovi Woodovi? Na druhý krát pôsobil film rovnako vtipne, ako prvý raz. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Věděl jsem, že nemám nikdy spát s tou rozvernou plazmou ze souhvězdí Neonu." To zní rozumně, ale jinak je to spíše inspirativní snímek. Já totiž mám 2.184 USD, lovit ukrajinský štáb taky umím, takže můžu kdykoli natočit hollywoodskej trhák a žádnej Čistohlavec vytahující svou chloubu na roztleskávačky mi v tom nezabrání. Bobby Bowfinger mě totiž svým nadšením dostal, bratři Ramseyovi rozesmáli a "naivní" děvka Daisy zase okouzlila, takže si pouze dovolím vyjádřit nespokojenost s tím, že Bowfingerovy trháky Těhotný déšť či Padělané kabelky a ninjové česká kina naprosto ignorovala. Styďte se, sajrajti! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama