Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle musí každý filmový nadšenec vidět. Nepotřebujete vlivné producenty, kvalitní herce ani profesionální štáb a přesto můžete natočit trhák. Stačí jen nadšení, kreativita a lidi, kteří věří tomu, že víte, co děláte. Ten na konci obdržený hollywoodský scénář je opravdu dokonalost sama. Tohle obdržet, tak už oprašuju poličku na Oscara. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

I po třiadvaceti letech to Hollywood vlastně stále vystihuje, v případě Shakespeara snad dvakrát tolik. O otroctví to sice není, ale i tak měl Kit Ramsey toho Oscara dostat, hrál to přeci úplně reálně a těch pokažených dnů. Minimálně za adrenalinovou scénu přeběhnutí dálnice by si ho zasloužil i jeho bratr Jiff. Eddie Murphy je ve dvojroli fajn, Steva Martina jsem herecky přetrpěl a kvůli Heather Graham bych si snad takové natáčení i prožil. Blíže závěru tomu sice dochází dech, ale to není nic co by nevyřešilo několik ninjů s padělanými kabelkami. 75% ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie! Kde by dnešní film byl nebýt průkopníků a nadšenců typu Eda Wooda, Lloyda A. Simandla nebo Zdeňka Trošky? Tihle lidi to nemohli dělat pro prachy, musela je oslepit jen láska k pohyblivým obrázkům. Tady je přesně vystiženo, jak funguje produkce a výroba B-filmu. Věčný nedostatek peněz, šestákové scénáře k poblití, neumětelští herci bez talentu, zlatokopky na postupu. Frank Oz si ale neutahuje škodolibě nebo jízlivě, snaží se o osobitou poctu ve stylu natáčení filmu o filmu. Hollywoodský systém dostane od něj přes držku skrze traumatizovanou hvězdu, která si svoje švestky v hlavě neurovná bez scientologické církve. Nejvýstižnější scéna je ta, kdy zděšený Bowfinger oznamuje svému štábu, že začínají točit... A kdo měl největší talent? Rozhoduji se mezi dvěma Mexikánci - asistentem kameramana a jedním podržtaškou, kterému se líbil Občan Kane :) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, Dámy a Páni, tento film bol vskutku čistá a obyčajná zábava. Nič viac ale ani nič menej. Nemôžem mať na neho ťažké srdce, pretože ma pobavil, pretože som sa smial, pretože som od neho nič neočakával a i tak som dostal. A je dobré, že sa občas nájde komédia s originálnejším nápadom, neošúchanými gagmi a "hanblivým Eddiem Murhym" :) Veľmi zaslúžené a plné 3 vďačné hviezdy ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Trhák po americku...."všechny filmy stojí stejně - 2184 dolar, po odečtení nákladů na......" ..."oscarovou nominaci dostane černoch jen, když hraje otroka, a bílej vždycky oscara, když hraje imbecila.....sežeň mi roli debilního otroka!" Murphy je konečně vtipný jako v Beverly, jen škoda toho Mahdala....a Steve Martin? Tohle je jeho životní dílo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)

Reklama

Reklama