Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova strestena a moderni variace na Eda Wooda, ale pobavit se u toho da perfektne. Pribeh je docela originalni, jsou tu zajimavy napady, par perfektnich vtipu a Eddie je v dvojroli dokonalej, hlavne coby Jiff. Sice ke konci uz nepatrne dochazi napady a konec je klasickej happy-end, ale ja se celou dobu perfektne bavil. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

To bylo milýýýý :). Pro filmovýho fandu jak stvořený. :) Taky bych si střihnul něco s Eddiem Murphym. Tady byl ještě v kondici, pak už to s ním šlo, s chudákem, z kopce. Na jeho filmy se od určité doby nemůžu dívat. Bohatě si vždycky vystačím s upoutávkama. Ale tohle bylo povedený. A scéna s přebíháním dálnice byla nejvíc :D Takhle jsem se naposledy smál u Fakjů pane učiteli, když si šel nakoupit do automatu a před tím 20 let zpátky u hajzlové scény v Blbý a blbější. Prostě ji okamžitě řadím do své pomyslné TOP 10. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rozpráva o nadšencoch filmového umenia, len trocha v iných podmienkach. Trochu mi to splývalo so všednými home-movie pokusmi - a práve to robí tento kúsok milým a zábavným. Keď človek nevie prísť na to, čo je to zázračné plus v nejakom filme, pravdepodobne to bude Terence Stamp... Aj komiksový nepodarok Elektra sa oplatí pozrieť kôli jeho 30 sekundovému billiardovému výstupu :D (mimochodom je to v 38. minúte) ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla režisérská lehkost Ozových filmů? Eddie Murphy v opětovné multi(dual)roli je opět otravný. A Steve Martin psal snad scénář v mentálním deliriu. Herecky se sice snažil, ale jeho síla je v inteligentním humoru, ne v takové taškařici. A Heather Graham charakterizovala herečku jako bezcitnou kurvu,která se lepí jen na toho,kdo jí pomůže nahoru. Jsem možná naivní, ale věřím, že ne každá udělala kariéru přes postel Stevena Spielberga. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama