Reklama

Reklama

Staňte se svědky pekelné vize z roku 1999, kdy se sociální izolace, analogové technologie a znepokojivá domácí videa prolínají v jednu velkou noční můru. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (42)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebyť poslednej poviedky a pár ojedinelých zábleskov, toto je “paródia” na pokračovanie inak solídne nastolenej, pomerne originálnej série v žánry f.f. Voľakedy bol “VHS” pojem v antológiách, vysoko nastolená latka prvou častou získala rešpekt medzi fanúšikmi horor žánru, lenže celé sa to nejak skurvilo a kvalita padá a padá a padá. Slabší priemer, lebo veď nič iné sa ani objektívne nedá udeliť. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z príbehov, ktoré sú zachytené na videokazetách a odohrávajú sa v roku 1999. - Celkom spokojnosť. Prvý príbeh o výprave do podzemia a čudnej kapele nezaujímavý. Druhý príbeh s hazingom už je na úrovni, má klaustrofobickú atmosféru a pekné dievčatá, pričom je vidno, že skúsený režisér Johannes Roberts vie, čo hororoví fanúšikovia od hororov takéhoto formátu chcú. Tretí príbeh, v ktorom hrajú prím niggas z Detroitu, ma nezaujal vôbec ničím a celkom intenzívny hype okolo jeho režiséra menom Flying Lotus je mi záhadou už niekolko rokov. Štvrtý príbeh super. Tyler MacIntyre má velmi špecifický prístup k teenage hororu a podobne ako u Tragedy Girls sa mu darí velmi dobre zvyšovať intenzitu a zvolenou tematikou ma príjemne prekvapil. No a na úplný koniec to najlepšie zo všetkého. Manželia Winterovci sú na hororovej scéne tento rok asi najpríjemnejším prekvapením. S nulovými rozpočtami a gumovými maskami dokážu tvoriť podmanivé Found Footage kúsky, ktoré ma ani na sekundu nepustia a nesmierne sa pri nich bavím. Keby pijem, tak ich zavolám na pivo, ale keďže alkohol z duše nenávidím, budem si len užívať ich tvorbu, dokial ich neobjaví niekto z väčších štúdií a nezačne im diktovať, ako sa točia horory. Tento diel V/H/S sa celkom podaril. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je pro mně zklamáním, tak jak se mi z větší části líbili všechny předchozí VHS díly, tak tady mám zklamání. Nejlépe je na tom povídka Suicide Bid, má atmosféru a i kdyby tam nebylo v závěru ten klasický nadpřirozený element, tak i tak bych byl spokojený. Suicide Bid bych tedy dal čtyři hvězdičky. Za zmínku stojí i To Hell And Back (škoda že tam nehráli Sabaton) která sice neni hororová, ale má tu šílenost, perverznost a Mabel, takže je to zábavná divočina. To Hell And Back by dostalo pět hvězdiček, ta pátá je za Mabel. U Ozzy's Dungeon sem si říkal, proč tam cpát nějaký nadpřirozená element, vždyť by to mohlo výborně fungovat jako revenge explotion. Ozzy's Dungeon by dostal ušmudlané tři hvězdičky. Shredding a The Gawker, k těm nebudu nic dlouho psát, protože ani neni co psát. Obě povídky by dostali jednu hvězdičku, ano možná to je až moc kruté, ale u těhle fakt nevidím žádnou nápaditost, hororové napětí nebo něco co by stálo za zmínku, tak to vlastně ještě jde. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to nečekaně víc než jsem si myslel, určitě víc než poslední (vesměs chválený) a předposlední (vesměs hejtovaný) díl. Především kvituji, že se tentokrát vlastně vykašlali na rámující povídku, která byla většinou o hovně. Součástí téhle V/H/S je jednoduše pět plnohodnotných povídek, přičemž předěly tvoří jen krátké scénky s vojáčky (s jednou z povídek souvisí), které nijak výrazně nezdržují. První povídka Shredding od Maggie Levin je nejslabší - jedná se o takový klasický found footage nepřehledný chaos, nicméně aspoň jsou tam hezcí zombíci a má to sympatický punkrock vibe. Druhá povídka Suicide Bid od Johannese Robertse má fajnový nápad, zavede nás do univerzitního prostředí, kde se mladá studentka chce stát členkou elitního sesterstva. Při přijímacím rituálu ale začne hořce litovat. Třetí povídka Ozzy's Dungeon, za kterou stojí Flying Lotus (jehož film Kuso jsem nemohl vystát) je dobrý bizár, inspirovaný praštěnými devadesátkovými TV shows. Závěrečná sekvence povídky mi tam přišla lehce navíc. Čtvrtá povídka The Gawkers od Tylera MacIntyrea vypraví teenage příběh z předměstí, kdy skupinka mladíků stalkuje sexy sousedku, což nečekaně vyústí v setkání s jednou z potvor ze starých řeckých bájí. Sympaticky zachycená dobová dynamika vztahů mezi hrdiny, fajn nápad, fajn potvora, finále mohlo být delší. A poslední povídka To Hell And Back od manželů Vanessy a Josepha Winterových je něco jako jejich nedávný celovečerní debut Deadstream. Nadšenecká, energická podívaná se solidním nápadem, dovedená dál, než by si většina tvůrců s omezenými finančními prostředky troufla. /// Celkově řečeno, tentokrát mě žádná povídka vyloženě neštvala. A zejména oceňuju, že z každého příběhu jsem cítil nějaké pojítko s oním titulním rokem 1999. Zkrátka příjemný hororový výlet do minulosti. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo a to jsem se na 99tku dost těšil, protože předchozí V/H/S/94, byla velká Hororová paráda. Už ten úvod, byl pro mě tak extrémně nezáživný, že jsem si říkal, pokud nebude další povídka o dost lepší, tak to snad i vypnu. Naštěstí ta druhá (pohřbena za živa) měla něco do sebe. Ani nebudu ztrácet čas, abych tu komentoval a hodnotil každou tu povídku. Za zmínku stojí pouze právě ta druhá povídka a ta televizní dětská show, taky nebyla špatná, až na to debilní finále. Za mě veliký zklamání, doufám ale, že další VHSka se povede, no těšit se už radši nebudu. Slabé dvě hvězdy. ()

Zajímavosti (4)

  • Po svojom uvedení film prekonal streamovacie rekordy na platforme Shudder a stal sa najsledovanejšou premiérou tejto platformy. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od predchádzajúcich štyroch verzií V/H/S tento film nemá medzi jednotlivými krátkymi filmami zastrešujúci rámcový príbeh. (Arsenal83)
  • Některé z rekvizit použité v poslední povídce „To Hell and Back“ byly taktéž použity ve snímku Deadstream (2022) od stejného režisérského dua. (Rolando69)

Reklama

Reklama