Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je to taková klasika, stejnej Wallace a Gromit jako vždy. Ale pořád jich neni tak moc, aby mě to začalo nudit, takže 5*****. Stejnej den jsem viděl i Wallace a Gromita: Cesta na Měsíc a oproti tomu je Loaf and Death co do detailů a technického zpracování o TOLIK propracovanější, že mě ani nevadil příběh, jehož rozuzlení se dalo odhadnout po pár minutách. Naštěstí nejde o rozuzlení, ale o celkový průběh plný gagů a vychytávek, což Park dotahuje s každym dalším filmem k větší a větší dokonalosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou pěkně vynalézaví, jednou myjou okna a výlohy, podruhé zase pečou. A jako by to v tradiční zemi detektivů a klasické detektivky ani nešlo jinak, zase se potkávají se zločinem. Ovšem všemu předchází láska. A je vtipné, jak projíždějí na gondole městem zatímco v pozadí čoudí komíny. O tom my Ostraváci něco víme. Navíc se zde nachází parodie hned na několik filmů. Jedním je třeba Duch. Jinak mi ale typologicky přišel děj hodně podobný snímku O chloupek včetně závěru. Naopak dáma skončí v zoo podobně jako tučňák v Nesprávných kalhotách. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi může zkazit zážitek z těchlech filmečku může být zápletka a to je, že až moc přizemi a nebo nezná hranici a až moc je to crazy.Tady je bohužel ten druhý případ a nezáchrání to ani jasný odkaz na souboj Ripleyové s královnou vetřelců a naspoustu dalších filmů.Zbytečně moc se tlačilo na pilu. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je najlepší Wallace & Gromit- miestami mi to prišlo akési chaotické- napriek tomu veľké potešenie z mojej strany, lebo túto dvojicu, Wallaceove vynálezy, Gromitovu mimiku, napínavú akciu (čo stále nechápem ako je možné vyrobiť superakčnú scénu z plastelíny) a úžasnú animáciu plnú detailov, proste zbožňujem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Wallacem a Gromitem dopadlo opravdu skvěle, a to v podobě příjemného anglického "modelínového" animáku. Tento snímek má chytlavý námět, nosný děj a plno vtipných scén (viz hrnčířský kruh z Ducha nebo vražda pekaře na začátku). Jak já vždycky říkám: "Angláni umí tvořit s elegancí!" ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama