Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

borec999 

všechny recenze uživatele

Škoda že sme miesto Sick dostali v kine Megan, pretože najnovší film od scenáristu Vreskotu Kevina Williamsona je ako horor omnoho výživnejší. Celkovo ide o mix home invasion a slasheru, ktorý ako zatiaľ jeden z mála hororov kvalitne do deja zapracováva pandémiu a karanténu, má postavy ktoré sa správajú vcelku racionálne, pár slušných naháňačiek a súbojov s vrahom ako vystrihnutých z Vreskotu, jeden záverečný lahôdkový kill (parohy) a pri svojej rozumnej dĺžke utečie ako voda. Na druhej strane neponúka nič prevratné, v závere tempo upadá a uhádnuť motiváciu vrahov po odhalení ich identity nie je veľmi náročné, keďže postáv a udalostí je vo filme naozaj minimum. Asi som od takého scenáristu ako je Williamson čakal ešte trošku viac. Megan dostala spodnú hranicu 3 hviezd, Sick dostáva vrchnú (na 4 hviezdy to za mňa žiaľ tesne nebolo). 65% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Sick je zábavná a rýchla slasher zábava, ktorá bude vítaným pozretím pre fanúšikov tohto žánru. Ale aj tak, nečakal som, že film bude mať taký šmrnc, aký mal. To by ste vôbec nečakali, ešte raz česť za využitie pandémie. Film má dobrú akciu, strašidelné, slušné herecké výkony a je to taký ten slasher, ktorého by som si kľudne pozrel aj pokračovanie. 7/10 ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Slasher je žánr, který dneska už nemůže překvapit, ale i přesto se najdou světlé výjimky. Nejdříve jsem obdivoval napětí, které si snímek vybudoval velmi dobře. Postupně i covidní zápletka měla smysl a délka je krátká, tudíž se nestihnete nudit. Všechny postavy jsou zajímavé a neurazí. Jediné, co bych mohl vytknout je chování postav, které je místy úsměvné, ale to je u hororů klasika.. 8/10 = 80% ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Mix home invasion thrilleru a slasher hororu, který neurazí, ale ani ničím výraznějším nezaujme. Trochu z The Strangers, špetka z Vřískotu a podobně, nic co by už fanda žánrů neviděl, ale řemeslně ok. Taková jednohubka, která u mě brzy upadne v zapomnění. Plus za rychlé tempo, krátkou stopáž a pohlednou Gideon Adlon v hlavní roli. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Akých pár detailov v takomto hororovom žánri rozhoduje o tom, či to bude pozerateľná záležitosť, alebo len ďalšia nudná home invasion žbrnda. Stačí mať záporáka, ktorý nie je nesmrteľný (že Michael?), postavy, ktoré vás nerozčuľujú, lebo sa nechovajú ako úplní dementi, keď ich niekto naháňa s nožom a proste vedieť natočiť tých pár súbojov aspoň trochu intenzívne a fyzicky, že z nich cítiť každý bolestivý úder. Check, check, check... a za tri zelené fajky a zábavný covidový podtext navrch tri spokojné hviezdy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Keď traja hlavní hrdinovia sedia okolo ohňa, jeden z nich rozpráva príbeh legendy o dieťati a hadovi. Tento príbeh bol tiež vyrozprávaný postavou Scotta Foleyho v jednej epizóde seriálu Dawsonov svet (od r. 1998), pričom scenárista Kevin Williamson bol hlavným scenáristom tohto filmu aj seriálu. (Arsenal83)
  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama