Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivně na úvod - rozhodně to není stylově tak zaměnitelné jako ostatní současná produkce Netflixu. Bizarní mix sci-fi motivů z Get Out a The Cabin in the Woods utopený v jakože humoru - pravděpodobně proto, aby existovala výmluva, že celá zápletka nedrží úplně logicky při sobě. Nesmysly se vždycky líp zakecaj v komedii než v seriózní scifárně. Průser ovšem je, že skutečně vtipné mi to nepřišlo v podstatě ani trochu, zdejší trojlístek hrdinů (drogový dealer, pasák, kurva) prostě nemůže být normálnímu Středoevropanovi fr sympatický. Místo upřímné zábavy tak nastupují v lepším případě rozpaky, v horším trapno. Za tři hvězdy, ať nežeru, ale po povedeném traileru asi každý očekával víc. Rotteny opět o level až dva mimo, ze zřejmých důvodů. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. Čtyři hvězdy. 👍 (23.07.2023) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mix sci-fi, akciových a komediálnych prvkov vo filme, ktorý v danej forme podstate tak trochu nevedie nikam. Chémia medzi trojicou Boyega / Parris / Fox funguje na takej úrovni, ktorú film minimálne potrebuje. Prekvapením bolo objavenie Kiefer Sutherlanda v malej ale pre neho celkom fungujúcu rolu. Film zbytočne šiahajúci nad 120 minút. Netflix chcel opäť zabodovať, výsledkom je však opak. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černošská kultura degradovaná na drogové dealery, pasáky, kurvy a smažené kuře. Je to víceméně chabý pokus o satiru, v níž se černoši pokouší poukázat na to, že za všemi jejich problémy stojí vláda, která s nimi akorát manipuluje. Stylizace je povedená a herecké obsazení není špatné, ale scénář jako takový nedává smysl a divákům postupně servíruje rádoby šílené zvraty, které jsou nucené a film je dopředu jinak nenaznačuje. Hlavní myšlenka filmu se tak ve finále také rozpadá, kdy to musí navíc končit zaprvé happy endem a zadruhé dalším zbytečným zvratem. Jako kraťas by to možná fungovalo lépe, ale to by tvůrci museli osekat polovinu konspiračních teorií, které do filmu narvali. Hodnocení: 30 % ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Achjo.. člověk se snaží dát prostor všemu, zkusit i něco, co se mu od prvního záběru zdá hodně shady a tak se podívá i na takovou pitomost, jako je They Cloned Tyrone. Ono prakticky vždycky, když umění ustoupí ideologii a namísto tvůrčích kvalit se začnou odškrtávat formuláře se splněnými normami, končí to průserem. Tohle u nás dobře známe z naší stále nedávné historie, a tak to dokážeme celkem snadno vycítit na sto honů. Našim americkým přátelům tato neblahá historická zkušenost prakticky chybí a je to vidět. U nás máme v kinematografii s ideově zaměřenými snímky velice pochybných kvalit, kdy nejen coby herci ale i jako scénáristé a režiséři vystupovali lidé bez patřičného vzdělání, zkušeností či intelektu. Tito lidé bývali obsazováni pouze na základě svého původu a ideového smýšlení - totéž se dnes odehrává také v Hollywoodu a zpoza oceánu je na to velice smutná podívaná. Našinec se tedy vůbec nediví, když herecká hvězda v podobě Jamieho Foxxe vystupuje v brakovém snímku po boku (prakticky) neznámých ochotníků, vzpomeňme namátkou Hudba z Marsu (1955) aneb znásilnění pánů Marvana a Nového ve prospěch ideálů socialismu. Filmů, jako je tento, je už teď povážlivě mnoho a bude jich jenom přibývat.. a z toho je mi smutno. odpad! ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Fontaine (John Boyega), Slick Charles (Jamie Foxx) a Yo-Yo (Teyonah Parris) jedí v restauraci kuře, mají Slick Charles a Yo-Yo problémy s pojídáním svých kousků kuřete, zatímco Fontaine jí svůj kousek kuřete bez problémů. To je způsobeno tím, že Jamie Foxx a Teyonah Parris jedí studené kuře a John Boyega jí teplé kuře. Při natáčení scény během jednoho ze záběrů Boyega původně také jedl studené kuře a rozhodl se, že si dá teplé kuře. Foxx a Parris si až později uvědomili, že Boyega jí horké kuře. (Johnny.ARN)
  • John Boyega ve filmu ztvárňuje více rolí. V chronologickém pořadí Boyega ztvárňuje „začínajícího“ Fontaina, „hlavního“ Fontaina, Chestera, původního a starého Fontaina, bezejmenného klona, kterého se ke konci filmu snaží vyzpovídat televizní reportér, a Tyrona. (Johnny.ARN)
  • V závěrečné scéně se Tyrone (John Boyega) probudí, oblékne se a vyjde ven. Jedná se o referenci na film Pátek (1995), na jehož scénáři se podílel Ice Cube. Tyronovo oblečení se dokonce podobá postavě Craiga (Ice Cube) z filmu Pátek. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno