Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pátrá Clint po vrahovi nebo si chodí jen užívat za štětkama, zatímco jeho dcerky se musejí starat samy o sebe? A nevraždí náhodou sám? Ne. Kdybych nevěděl, že film napsal i režíroval stejný člověk, myslel bych si, že režisér zmařil scenáristovu snahu udělat z Clinta podezřelého ze schizofrenie a vražd.. Ale režisér nám vždy jasně ukáže, že vrahem je někdo jiný. Identita pachatele popírá jedno z pravidel pátera Knoxe a Clint si skoro nezastřílí. Aspoň hezky zmasakruje postel, za nesouhlasného přihlížení psa. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Umírněnější a klišovitější předchůdce Angel Heart. Celý film je postaven na hutné atmosféře nočního města, což skvěle funguje do zde mnohokráte probíraného wtf závěru (že vrah zabije několik prostitutek, tomu bych věřil, ale že během tří minut odrovná tři policisty na ploše asi 50 metrů čtverečních, tomu neuvěří ani ten největší naivka). I přes to spokojenost. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Několik desítek minut jsem se pokoušel zjistit, jestli je Clint rozvedený detektiv, zoofil a nebo sexuální deviant a než jsem se rozkoukal, přišla závěrečná scéna s rukou patřící do Addamsovic rodiny a byl konec.. Tightrope je námětem blízké Pacinovu Cruising, ovšem o jeho naléhavosti a atmosféře zneklidňující jak dech vetřelčí královny na zátylku, si může bez pořádné režie jenom nechat zdát. Zná někdo více klišovitou lekací scénu, než vybafnutí za zavírajícími se dveřmi ledničky? Mít ji v kuchyni postavenou otvíráním ke zdi, budou bubáci a psychopatičtí vrahové navždy bezradní.. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Celkově mě to přišlo moc přehnané, vrah pobíhající se smyčkou, kterou nasazuje i Clintovi jako chlapovi - to bych zvolil jinou zbraň, no a taky na to doplatí. Jak zaútočí na jeho dceru a přiváže jí, pak ta scénka s tím jak se nahání a mlátí u kolejí a vrah ho pak škrtí, pohled na Clinta, jak je vidět jak ho dusí uříznutá ruka mě fakt pobavila asi nejvíce. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi drama o zvířatkách: kromě blíže neurčeného počtu psů můžeme vidět také kočky, hojná stádečka koz, sem-tam se objeví bobr, ptáci (s výjimkou dvou kuřátek) zůstávají nespatřeni, přesto na pozadí vnímáme jejich vzrušené štěbetání a v hlavní roli je jeden lehce obstarožní kanec, který má oponenta v maskované svini. Vzhledem k pozdním nočním hodinám jsem neviděla závěr filmu, ale silně pochybuju, že by mě něčím překvapil. 59% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Richard Tuggle, který film režíroval a zároveň napsal scénář, vedl při jeho psaní mnoho rozhovorů s policejními důstojníky. Chtěl vytvořit hluboký příběh plný emocí a na vlastní kůži nahlédnout do životů mužů a žen, kteří hájí zákon a každý den jsou v kontaktu se smrtí a zoufalstvím. (ClintEastwood)
  • Snímek byl propagován sloganem "Policista na hraně". (ClintEastwood)
  • Natáčení filmu začalo na podzim roku 1983 v Louisianě a v New Orleans. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama