Reklama

Reklama

Stovky bobrů

  • USA Hundreds of Beavers
Trailer

Obsahy(1)

Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů. Videoherně vyprávěný survival oživuje pro nové milénium žánr němých grotesek. V této mnohonásobně zábavnější i realizačně nápaditější parafrázi na REVENANT Zmrtvýchvstání místo DiCapria bojuje o přežití novodobý Buster Keaton a jeho zvířecí protivníky ztvárnili lidé v celotělových plyšových kostýmech ve stylu Studia Kamarád. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nevídaný gejzír kreativity v nejlepší komedii za poslední léta a zároveň překvapivá aktualizace grotesky pro 21. století. Buster Keaton a Harold Lloyd si zde podávají ruce s Bugsem Bunnym a kojotem Vildou a režíruje jim to Karel Zeman, co zrovna objevil možnosti počítačové grafiky. Definitivní potvrzení teze, že nízký rozpočet není překážkou, když máte dost nápadů a tvůrčích schopností. V případě Hundreds of Beavers mají tvůrci nápadů na rozdávání, do filmu jich vyvrhli tolik, že to s přehledem uživí celou stopáž, a omezené prostředky pro realizaci filmu přetvořili v přednost, takže výsledek vypadá i po vizuální stránce nehorázně vtipně, tvořivě a roztomile. Děj se ani na okamžik nezastaví, jednotlivé gagy se postupně vyvíjejí a gradují do nepředvídatelných rovin, film skvěle pracuje s postavami i s opakujícími se motivy a naplno využívá prostředí zasněženého lesa i související rekvizity. Unikátní záležitost a jistě i budoucí kultovní klasika. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ne. Ne. Ne. Nechápu, nedokoukala jsem a rozhodně dokoukat nechci. Neseděl mi film Poor Thing, nemám ráda rada filmy Wese Andersona, nepřijde mi vtipný Southpark. Tohle tady spousta lidí extrémně vychválila a já si fakt říkala, že se potřebuju po dlouhé době zasmát, ale k zasmání tam není vůbec nic. NIC.  Koukala jsme na to a říkala si, co na tomhle má být vtipného, čemu se mám jako smát. Tohle je umělecký bizár, který jak kdyby vzešel z hlavy 8letého dítěte. Zabalila jsme to po 30 minutách a stačilo.   ....................... Já si skoro myslím, že pár uživatelů tu má smysl pro černý humor a udělalo interní vtípek, vyhajpovalo v hodnocení totální sračku a baví se tím, jak si to všichni teď pouští a čekají, kdy to přijde a pak si říkají, že je asi s nimi něco špatně, když to tam nevidí  :)  Připomíná mi to ten pár let starou storku, jak někdo takhle uměle vyhipoval hodnocení a rezence nějake restaurace v Londýně, co ani neexistovala, někde v zapadlé zahrádce a pak natočil reportáž o tom, jak tam pozval pár lidí a podával jim polotovary z pytlíku a jak z toho všichni byli unešení :D davová psychoza :) ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

No...občas mi přišlo nejvtipnější, že něco takového vůbec seriózně sleduju.:D Ale ne, tohle byla neskutečná nalejvárna kreativity a nápadů.  Kombinace černobílého filmu s animacemi, videohry (vizuální nápovědy, které nám ukazují kolik bobrů je uloveno, mapa, na které vidíme, kde se nacházíme), starých gagů a vizuálního humoru, jak ze Spongeboba (sekera přilepená k puse.:D)  Hodně promyšlené a s mnoha nástrahami. Asi bych se na to měl někdy ještě podívat znovu, protože mi z toho šla trochu hlava kolem a všechny ty nápady se nedaly na první dobrou pobrat.  Ty gagy s ohněm a lovem mě hodně bavily na začátku. Dokonce i Santa Claus dorazil, ačkoli jsem byl trochu zklamán, když jsem si potvrdil, že žádný Santa neeexistuje... A kreativta až do konce nedochází - ba naopak! U bobřího sídla se dřeva, kde nechybí kino ani raketa (michodem ta boří hantamitilka měla nějak odkazovat na Gruovy mimoně?:D) a následné velké bobří honičky s velkým obřím bobrem jsem se taky dost divil, co vidim.:D  I tak mi to přišlo, že menší sestříhání by tomuto ryze němému filmu trochu prospělo. Děkuji  Willymu Kufaltovi za tip!  Ačkoli navzdory některým nadšeným z Willyho Virtuálního kina, pro mě se tohle možná nestane úplně zásadní srdcovka. To spíše příjemné ,,jiná´´ podívaná a v rámci současné kinematografie určitě příjemně grotesktní, komediální a napaditá, kdepak nějaký supráci! Je super, že něco takového vzniká...  Asi to taky pustím bráchovi, on má rád zvířatka a infantilno.  Ačkoli  třeba ten fekální humor byl trochu zklamáním...A bacha nejen na bobrý, ale i hvízdání! ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2024] Málem jsem umřel smíchy. Instantní komediální klasika! Od téhle tvůrčí skupiny se mi líbila už Příšera z Michiganského jezera, ale ta byla spíš skečovitá a primárně pro milovníky starých béčkových filmů. Stovky bobrů mají oproti tomu kompaktní děj a ubírají se z bodu A do bodu B. Tím nejšílenějším a nejnepředvídatelnějším způsobem. Tohle je ta nejzábavnější a nejšílenější komedie, kterou si nedokážete představit. Wisconsin, 19. století. Týpek vařil applejack (americkou variantu jablečné pálenky) a vše bylo krásné, zalité sluncem a v alkoholovém oparu. Ale jednoho dne vše lehlo popelem a s holou řití musel začít čelit divoké přírodě a hlavně nepřátelským zvířátkům, která se nechtějí nechat ulovit. Jestli chce přežít a získat dívku svých snů, tak se musí stát zkušeným trapperem. Je to groteska prakticky beze slov, s bizarní, ale vnitřně konzistentní logikou. Připadáte si jak při sledování večerníčku O človíčkovi. Jen tam do něj nekopali lidé v bobřích oblecích a svět nefungoval jako v Looney Toones. Jste vystaveni nekončícímu přívalu situační gagů, které vás dostanou do kolen. S perfektně promyšleným opakováním a rozvíjením jednotlivých motivů naprosto nepředvídatelným směrem. Ve stylu herní logiky, kdy dosahujete nových úrovní a získáváte nové předměty a dovednosti. A možná se dočkáte i odhaleného dívčího kotníčku. Jeden by si rád obdivně hvízdl nad umem tvůrců. Ale nedělejte to 😅 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak a mnou nejočekávanější letošní film je konečně venku a dopadl výtečně! :) Když jsem viděl loni z dílny stejné tvůrčí dvojice Příšeru z Michiganského jezera, hodně jsem se pobavil a překvapila mě obrovská tvůrčí kreativita, ale zároveň mi cosi scházelo k plnému nadšení a parodie brakových monster horrorů mě tolik za srdce nechytla. Stovky bobrů kráčí často ve stejném vizuálním i humorném stylu, současně však pro mě zmíněnou prvotinu překonaly. Sledovat tento film znamená vstoupit již od úvodních animací s písničkou do nádherně svébytného světa velkolepé severoamerické zimní grotesky, jíž od počátku vévodí úžasný Ryland Brickson Cole Tews coby ústřední dobrodružný hrdina, kde poklidné dění každodenních drobných trablů na horách naruší zasahující zvířátka, kdesi v koutě vylidněného lesa pobývá starý kupec s puškou a nabídkou vzácných předmětů výměnou za kožišiny a vedle něj i jedna krásná ženuška. Že to zní až romanticky pohádkově? Ale pozor, předem říkám, že na pohádku tu bude nečekaný počet mrtvých čtyřnohých obyvatel lesa i jeden drsný soud. Hravost, s jakou ovšem tvůrci zachází při ztvárnění nástrah, akčních scén, využití předmětů, různých místeček, zákoutí světa, okružní stezky lesem, vizuálních nápověd a cenové tabulky, stejně tak roztomilých zvířecích postav v plyšových kostýmech a jejich nečekaných dovedností... je obdivuhodná a také často přináší velice příjemnou náladu a spoustu neutíchajícího vtipu. Přestože stopáž 108 minut na čistou komedii a zvláště tak svérázně stylizovanou (prakticky téměř „němou“) bych za jiných okolností hodnotil jako přepálenou, tady se propracovanost světa, postav, příběhu, vizuálního ztvárnění i hudebního doprovodu mísí s neskutečnou studnicí nápadů, že mě film doslova odbourával po celou dobu, držel si vysoce nasazenou laťku až do konce a párkrát mě vyloženě dojal... Kdepák věčné omílaní zombíků, stejných monster či komiksových superhrdinů a recyklace osvědčených franšíz mainstreamu až do totálního zblbnutí... zkrachovalý prodavač v boji proti stovkám bobřích záškodníků, to je konečně originální zábavný námět pro rok 2023 a Cheslik s Cole Tewsem pro mě už teď jednoznační mistři žánrové komedie / parodie aktuální post-covidové éry. [100%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Variety film popísalo ako: „Druh obrovskej pocty komediálnym tradíciám minulosti, vrátane ságy o Road Runnerovi a Kojotovi, rovnako ako nemého komediálneho humoru, paródie na divoký západ Cannibal: The Musical, priekopníkov filmovej fantasy ako Georges Melies a Karel Zeman a tak ďalej. Na papieri by sa ťažko dalo čakať, že by príbeh ostal zábavný aspoň osem minút, nieto ešte 108. Ale tieto dômyselné domácky vyrobené žartíky nikdy nestrácajú dych.“ (Arsenal83)
  • Odhadovaný rozpočet filmu bol okolo 150 000 dolárov. Režisér Mike Cheslik odhadol, že kostýmy maskota stáli okolo 10 000 dolárov a štáb kúpil všetky kostýmy online. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama