Reklama

Reklama

Stovky bobrů

  • USA Hundreds of Beavers
Trailer

Obsahy(1)

Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů. Videoherně vyprávěný survival oživuje pro nové milénium žánr němých grotesek. V této mnohonásobně zábavnější i realizačně nápaditější parafrázi na REVENANT Zmrtvýchvstání místo DiCapria bojuje o přežití novodobý Buster Keaton a jeho zvířecí protivníky ztvárnili lidé v celotělových plyšových kostýmech ve stylu Studia Kamarád. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Pierre 

všechny recenze uživatele

No...občas mi přišlo nejvtipnější, že něco takového vůbec seriózně sleduju.:D Ale ne, tohle byla neskutečná nalejvárna kreativity a nápadů.  Kombinace černobílého filmu s animacemi, videohry (vizuální nápovědy, které nám ukazují kolik bobrů je uloveno, mapa, na které vidíme, kde se nacházíme), starých gagů a vizuálního humoru, jak ze Spongeboba (sekera přilepená k puse.:D)  Hodně promyšlené a s mnoha nástrahami. Asi bych se na to měl někdy ještě podívat znovu, protože mi z toho šla trochu hlava kolem a všechny ty nápady se nedaly na první dobrou pobrat.  Ty gagy s ohněm a lovem mě hodně bavily na začátku. Dokonce i Santa Claus dorazil, ačkoli jsem byl trochu zklamán, když jsem si potvrdil, že žádný Santa neeexistuje... A kreativta až do konce nedochází - ba naopak! U bobřího sídla se dřeva, kde nechybí kino ani raketa (michodem ta boří hantamitilka měla nějak odkazovat na Gruovy mimoně?:D) a následné velké bobří honičky s velkým obřím bobrem jsem se taky dost divil, co vidim.:D  I tak mi to přišlo, že menší sestříhání by tomuto ryze němému filmu trochu prospělo. Děkuji  Willymu Kufaltovi za tip!  Ačkoli navzdory některým nadšeným z Willyho Virtuálního kina, pro mě se tohle možná nestane úplně zásadní srdcovka. To spíše příjemné ,,jiná´´ podívaná a v rámci současné kinematografie určitě příjemně grotesktní, komediální a napaditá, kdepak nějaký supráci! Je super, že něco takového vzniká...  Asi to taky pustím bráchovi, on má rád zvířatka a infantilno.  Ačkoli  třeba ten fekální humor byl trochu zklamáním...A bacha nejen na bobrý, ale i hvízdání! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hundreds of Beavers je nízkorozpočtový snímek zasazený do sněhem zasypaného Wisconsinu 19. století, který kombinuje vizuál klasických němých filmů s dynamikou warnerovských animovaných grotesek, k tomu si bere i něco z videoherní estetiky a všechny tyto styly mixuje do skvěle vygradované smršti bombasticky vtipných nápadů a kuriózních situací. Je to hotová masterclass v konstruování scénáře a zejména vytváření, opakování a rozšiřování jednotlivých gagů, které oplývají takovou nápaditostí jako u žádného jiného filmu za dlouhou dobu. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem se v kině takhle za břicho popadal. Pro oba hlavní tvůrce jde o sedmimílový skok vpřed od jejich předchozího Lake Michigan Monster a zároveň tu máme opět nádhernou ukázku toho, že za málo peněz můžete mít hodně muziky, pokud v hlavě máte solidní nápady. A že některé zdejší nápady mají na to zkultovnět a udělat z tohohle malého snímku instantní komediální klasiku. [Sitges 2023] ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď si filmový fanúšik myslí, že originalita vymrela, tak nezávislá americká scéna príde s nízkorozpočtovými bobrami. Film sršiaci originalitou a našťastie aj humorom. Priniesť totiž v tomto storočí na obrazovky divákov späť klasické nemé chaplinovky, nakombinovať s humorom ako z Looney Tunes, to si žiada veľkú filmársku odvahu. Táto snaha Mike Cheslika vyšla našťastie na jedničku a Stovka Bobrov je niečo čo sa na obrazovkách divákov nevidelo ... no takmer sto rokov. Hodnotenia budú asi oscilovať od absolútneho odpadu po päť hviezdičky a asi pochopím obidve strany, no komu bobry sadnú, tomu sadnú perfektne. Za mňa jedna z najlepších komédii posledných desať rokov! Jediná výtka smeruje k možno mierne prestelenej stopáži, kde 108 minút je predsa len cezpríliš, naštastie nápady tomu nedôjdú ani v jednej minúte, no aj tak 80 minút by bolo pre podobný typ filmu ideálnejších. CELKOVO: 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na pohled ošklivý ale neskutečně našlapaný film, kombinující éru němých grotesek s tím nejlepším od Looney Tunes v gejzíru naprosto šílených a neutuchajících nápadů. Jediné co výsledné podobě škodí je formát celovečerního filmu, protože tohle je ten typ zábavy, která funguje pouze v malých dávkách a divák se ji rychle přejí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Odhadovaný rozpočet filmu bol okolo 150 000 dolárov. Režisér Mike Cheslik odhadol, že kostýmy maskota stáli okolo 10 000 dolárov a štáb kúpil všetky kostýmy online. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama