Reklama

Reklama

Špion mezi přáteli

(seriál)
  • Velká Británie A Spy Among Friends
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Příběh Nicholase Elliotta a Kima Philbyho, dvou britských špionů a celoživotních přátel. Philby byl nejnechvalněji proslulým dvojím agentem, jehož velká zrada, odhalená na vrcholu studené války, vedla k rozvratu britské a americké zpravodajské služby. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudáááááá. Ale opravdová. Tady bohužel tvůrci absolutně nezvládli práci s nějakou atmosférou a budováním napětí či děje jako takového. Všechno se strašně vleče. Ještě ke všemu je základni premisa odhalena hned v úvodu a vlastne tak jde jen o pochopení nějakých vnitřních pocitů. Tvůrcům z nějakého důvodu jako nejlepší přišlo, že to půjde skrze několik časových linií, které mezi sebou přeskakují, takže se vám často stane, že vůbec nevíte, v které době právě jste. Škoda dobrých herců, Lewis si pochopitelně odehraje svoje, stejně tak potěší Karel Roden zas po delší době v nějakém větším zahraničním projektu, ale to je tak všechno. Tady by i dvouhodinovej film byl brutálně dlouhej. ()

PanXY 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentů jsem čekal podprůměrnou podívanou, kterou ukončím po prvním dílu, ale byl jsem velmi mile překvapen kvalitním seriálem, u kterého jsem se ani jeden díl nenudil. Příběh je zajímavý, možná lehce komplikovaný, ale takový už svět špionů je a bude. Herecké výkony skvělé. Doporučuji si dopředu o celém případu nic nezjišťovat. Za mě 5 hvězd. ()

Reklama

Isard 

všechny recenze uživatele

Brilantní seriál, který místo převyprávění knihy o desetiletích zrady servíruje mnohem zajímavější příběh v několika propletených dějových linkách. Sledujeme šachovou partii mistrů špionů i civilizační střet rozvědky s kontrarozvědkou a možná tam sem tam zazní i nějaká ta hluboká myšlenka. Kouzelná je perfektní dobovost, samozřejmě si užijeme především Londýn, ale pochvalu zaslouží i Moskva. Pro fandy špionážní historie naprostá povinnost. ()

Flashback 

všechny recenze uživatele

Velmi náročné usledovat a zůstat soustředěný každou minutu seriálu, rozhodně žádná oddychovka. Vůbec se do toho nepouštějte, pokud nemáte alespoň hrubé znalosti o špionáži studené války, nebo jste alespoň neslyšeli o "Cabridgeské pětce". Pro všechny ostatní je to naprostý TOP špionážního dramatu - a navíc je to na základě historické události. Skutečná předloha to posouvá ještě před legendární Jeden musí z kola ven (2011). Mínus je minimální vysvětlení historického pozadí a naprosto zbytečný woke příběhový oblouk smyšlené postavy paničky co má za mažílka černého doktora. To je až trapné. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se natáčel v Londýně a v Bukurešti. Rumunská metropole představovala hned několik destinací: Bejrút, Moskvu, Berlín, Vídeň a Istanbul. (Yardak)

Reklama

Reklama