Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (88)

Koda 

všechny recenze uživatele

Film Přání je tzv. dovršující film etapy za posledních 100 let a tohle by měl být vrchol všech Disney filmů. Teoreticky jsem měl z toho velké očekávání a nakonec mě tenhle film rozzářil úsměv a povedl se. Samozřejmě nějaký obrovský unikát to není, ale písničky jsou velmi poutavé, mají v sobě tendenci porozumět lidem to, co sami chtějí. V zásadě jediný problém u filmu není o tom, že kouzelník král je (abych nespoileroval) velmi pozoruhodný, ale to, že spousta písní prostě jsou ve stejné tónině a moc nedokážou zapoutat, aby je člověk měl v mysli (kromě dvou hlavních). Od tohoto filmu bych si možná dopřál více vtipných momentů, které by mi rozzářily úsměv. V opačným případě, kde by si člověk více pobrečel. Velkým ale potěšením je roztomilost postav a především jsem si strašně oblíbil kozlíka Valentina, který celou tu dobu válcoval tenhle film. Překvapilo mě, že tento slavnostní film neměl ze začátku takový rozmach lidí, takový hype, než třeba film Trollové. Podle mě, co tomu chybí je ten šmrnc, ta světlá stránka, protože v zásadě je film jako noční sova a celou dobu tam byla tma. Nejenom kvůli tomu, že byla půlnoc, ale i strach o Rosas a o to co bude dál. Jasně podobně je na tom i Lví král, ale tam bylo daleko více světlých stránek. Velkým plusem a skvělým nápadem byla ale hvězdička, která ten film zachránila a poselství, že někdy je lepší si nechat přání pro sebe a jednou, až bude ten správný čas ho využít. I já mám spoustu přání, které bych chtěl splnit, i když film má jednu krutou pravdu - všechna přání nelze splnit, ale tak není na škodu na ně pořád věřit, že? Velkým vyvrcholením tohoto filmu je ukázání všech postav Disney na konci a takovým tajným důkazem, že hvězdička je vlastně to logo, co proletí nad hradem a pod tím se objeví Disney 100. Abych to tedy neprotahoval, film splnil to, co jsem tak nějak od toho očekával, možná více jsem se těšil na ty písničky, které mě zase až moc neohromily, ale na slavnost 100 let a na Vánoce je tenhle film to pravý ořechový. Frozen mě bohužel, jak se pořád pouští dokola, začíná nudit a trochu i prudit. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Skúsme si to predstaviť: vyčerpaní, ba až vyhorení rodičia, si sadnú so svojím dietkom večer k telke, zapnú Disney+ a dúfajú, že zažijú podobne bezstarostne radostný zážitok, ako keď pozerali Snehulienku, keď mali sedem rokov. Namiesto toho im Disney otlčie o hlavu, že by mali snívať, a to snívať vo veľkom, pretože ich sny môžu zlepšiť, ba až úplne transformovať celý svet. Publikum, ktorého najväčším životným snom je momentálne stráviť jeden deň osamote (a letná all inclusive dovolenka v Egypte) tomu nerozumie a film odmieta. Od Disneyho je to pozoruhodne podvratný počin (alebo neporozumenie svojmu publiku). ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu tak nízké hodnocení filmu. Pohádka se mi líbila. Ocenila jsem zejména po dlouhé době pořádného Disney záporáka. Písničky jako vždy velmi vydařené, celková animace jako ze staré knížky zaujala moc. Hlavní hrdinka je sympaťanda a příběh originální (nevím, zda existuje nějaká reálná předloha). Většina komentářů se opírá o to, že jde o Disneyho film k výročí 100 let a že čekali něco lepšího. Jasně, není to nejlepší pohádka, ale je fajn! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co nejvíc uškodilo téhle pohádce je to stoleté výročí Disney, protože to z toho filmu srší z každého koutu, scéně, písni, ze všeho a je toho až přespříliš. Mohlo se jednat o krásné originální dílo, které dokáže jak skvělé a nápadité Disney umí ještě být. Přitom vykradli Sněhurku a předělali jí na jinačí verzi pohádky. Do toho vložili několik očividných easter eggs na jiné Disneyovky a právě to mi vadilo. Strašně se snažili tlačit na pilu a hrát to na jistotu a za mě jim to nevyšlo. Musím ale moc pochválit animaci, kombinace 3D a 2D animace byla skvělá. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl aby se mi to líbilo, ale tentokrát to prostě nějak neklaplo. Moc se mi nelíbila animace, která kombinuje kreslená 2D pozadí s 3D cel shade postavičkami, což na papíře zní zajímavě, ale v pohybu to na mě působilo dost levně a nekvalitně. A není tam ani příběh, který byl chytl za srdce, nemá to zajímavý setting, nemá to humor, nemá to dokonce ani příliš sympatickou princeznu a že je to muzikál, tak ani hezké písničky (ten do uší bijící autoune v moderních muzikálech mě fakt děsně sere). Té pověstné duše, až na hromadu referencí na celé animákové portfolio studia Disney, tam je opravdu strašně málo. Celé je to mdlé a nezáživné. Snad si Disney vybral jen slabší chvilku a tuhle pachuť brzy vymaže z paměti. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)
  • Ve scéně seznámení se s Hvězdou se objeví i Bambi ze stejnojmenného filmu. (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama