Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (88)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Keď som bola malá, môj prvý film v kine bol Snehulienka a môžem povedať, že mám veľmi rada klasické animované disneyovky a videla som ich skoro všetky. Wish je síce plné kúziel, no paradoxne chýba mu kúzlo, pravé čaro, to niečo, čo robí z Disneyho filmov niečo special. Pôsobilo to na mňa chladne, alebo lepšie povedané, až tak to na mňa nezapôsobilo. V disneyovkách a muzikáloch je pre mňa dôležitá hudba a spev. Tu sa mi ani jedna pesnička a celkovo hudba nepáčila. Videla som verziu v originále. Miestami som sa aj trošilinku nudila, hoci príbeh ako taký ma zaujal a hlavná hrdinka Asha mi bola celkom sympatická. Pre malé deti je tam dosť zla a zlých kúziel, zlý čarodejník, keby to bol môj prvý kinofilm v detstve, asi by som sa aj trochu bála, je to ako tak vykonpenzované malými zvieratkami, ktoré rozprávajú. Čo mi tu ešte chýbalo, je humor. A romantika. Darmo, žijeme už v inej dobe a tá sa odzrkadľuje aj v Disney tvorbe. Dočkáme sa ešte niekedy rozprávky, ktorá sa skončí bozkom princa s princeznou alebo sa už budú točiť len feministické girl-power "I don't need a man"? Animácia je krásna, ale to je už samozrejmosť. 100 rokov Disney. Žiaľ, Wish sa nedá ani porovnať s Frozen alebo s Beauty and the Beast či Popoluškou, tie sa dajú pozerať opakovane, ale Wish mi asi stačilo vidieť raz. Moje prianie sa až tak úplne nenaplnilo. Priala som si, aby Wish bola disneyovka, ktorá by obohatila nielen Disney svet, ale aj mne darovala jedinečný zážitok v kine a svojich verných fanúšikov odmenila krásnym pocitom, aký človek má, keď sleduje tie staré "pravé" Disney filmy. [Cineplex Mannheim, BonusTicket, 2D, OV]. 65%. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Skúsme si to predstaviť: vyčerpaní, ba až vyhorení rodičia, si sadnú so svojím dietkom večer k telke, zapnú Disney+ a dúfajú, že zažijú podobne bezstarostne radostný zážitok, ako keď pozerali Snehulienku, keď mali sedem rokov. Namiesto toho im Disney otlčie o hlavu, že by mali snívať, a to snívať vo veľkom, pretože ich sny môžu zlepšiť, ba až úplne transformovať celý svet. Publikum, ktorého najväčším životným snom je momentálne stráviť jeden deň osamote (a letná all inclusive dovolenka v Egypte) tomu nerozumie a film odmieta. Od Disneyho je to pozoruhodne podvratný počin (alebo neporozumenie svojmu publiku). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úpadek mužských vzorů v pohádkách je smutný, ale děsí mě zde spíše překombinovanost motivů vedoucích k posednutí zlem. Přitom ten prvotní - neplnění všech přání - není uspokojivě vysvětlen. Snaha o realismus tak vyjde na prázdno a děti to prostě nepoberou. Jinak se tu míchá dohromady přístup Evropské unie, Ameriky a Ruska k vládě během jedné pohádky. Disney dodává písničky, zvířátka a překrásnou vizuální stránku. Vše zcela mechanicky, ve snaze o originální přístup ale zapomíná, že každá dobrá pohádka potřebuje spíše srdce než podivné polopravdy. Encanto bylo mnohem lepší ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Etnická pohádka, která si zdárně odškrtává vše podstatné, aby uspokojila co nejširší skupinu diváků ale trochu zapomíná na to být originální a zábavná. Bez inovace a tvůrčích nápadů natočená pohádka, která pěkně vypadá ale není absolutně ničím zajímavá, má nudné písničky, jejichž různé obměny, posloucháme v podobných filmech už tak 15 let a příběh, který je složeninou dalších jiných filmů. Prostě klasika, která potěší opravdu jen to nejmenší publikum, kterému stačí mluvící zvířata a hezká animace. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na scéne animákov je už pomerne ťažké zaujať niečím novým, čo tu ešte nebolo. Ale mám pocit, že Wish bol presne ten typ animáku, ktorý bol originálny a celý koncept sa mi celkom pozdával. Zaujímavý dejový rámec so sympatickou hlavnou hrdinkou, milým dôvtipom, motívom priania a rafinovanou negatívnou postavou - to všetko prispelo k atraktivite tohto filmu. Trochu mi prekážala Ashina naivita a sem tam nejaká zbytočná infantilita, ale inak to bolo milé a v podstate aj mierne nadpriemerné. Nebyť tej silnej predvídateľnosti, dal by som aj o hviezdu viac. Takto 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Při průletu Hvězdy stájí je na chvíli vidět kůň Maximus z filmu Na vlásku (2010). (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno