Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená a zahraná (rozto)milá černá situační komedie. Potenciálu je tam habaděj (duo "Boris Karloff"/"Dr. Einstein" je luxusní!), ale stopáž takřka dvou hodin je na daný žánr a styl podle mě prostě příliš. Navíc je tohle Caprovo dílko většinu času spíše "jen" úsměvné, než že by v pravidelných intervalech vyloženě trhalo bránici... 70 % ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Skvělá podzimní atmosféra, sympatické postavy, ale na můj vkus moc dlouhé a někteří - zvláště Cary Grant - ani tak nehráli, jako se spíš svíjeli v křečích a všelijak pitvořili. Pár vtipů (vypadá jako Boris Karloff!) však rozesměje, zápletka je originální, takže rozhodně nelituju, že jsem si to pustil. ()

Reklama

t0ny 

všechny recenze uživatele

This is developing into a very bad habit! Pohříchu bláznivá a vysoce absurdní komedie, která mě zpočátku tolik nechytla, ale po rozdání karet docela nabrala obrátky. Chvíli jsem si musel zvykat na Grantovu atypickou roli, ale nakonec jeho výkon do celé taškařice dobře zapadl. Škoda přítomnosti několika slabších "scének", protože některé byly naopak výborné. Takto zůstanu u 4*, ale mám takový pocit, že filmu dlužím ještě jedno shlédnutí - alespoň budu vědět, do čeho jdu a naplno si ho užiju! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená crewball komedie. V úvodních minutách se tváří jako typická romantická komedie, ale po chvíli jsem zklamaně pochopil, že té se nedočkám (určitě si pustím nějakou komedii s Priscillou Lane, má na ně tvář). Místo toho jsem žasnul nad svéráznými milými travičskými tetičkami, jejichž prostota mi lezla krkem, ale po chvíli mě začaly bavit. Postava Brewsterova uřvaného bratra se nakonec taky ukázala značně vtipná. Temné noirové scény byly trochu hlušší, ale byly nutným zlem, aby se mohl příběh ještě víc zamotat a ukázala se jeho skutečná promakanost. Takže přes některé slabší úseky a místy nelogické chování postavy Caryho Granta převážily chvíle, kdy jsem se hodně nasmál. # [viděno: TV, 2.0->5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 7 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vy jste ho zabily a pak nechtěly, aby reverend viděl tělo?!“ - „Ne u čaje. To by bylo nevkusné!“ Protože pokud trávit osamělé kmety, tak jedině distingovaně…Tenhle film je stejný jako výkon Caryho Granta. Bláznivý, okouzlující, vtipný, ale místy také lehce křečovitý až vyznívající do ztracena. Samotný Grant se může skoro rozkrájet, „hláškuje“ jak o život („Ale miluješ mě i kvůli mé duši, že?“ - „Jedno po druhém…“) a…to je právě trochu problém, chvílemi to s těmi grimasami až přehání. A tak film netáhne ani tak on, jako zcela rozkošné a odzbrojující představitelky tetiček, které spolehlivě rozesmějí snad v každé scéně. Možná škoda těch narážek na Karloffa (kdo neviděl původní divadelní hru či Frankensteina, asi se moc nechytne). Navzdory menší kolísavosti úrovně humoru ale kvalitní zábava a povedené vtípky převládají, s hodnocením končím na solidních 4*. „Vždycky jsme si přály dvojitý pohřeb. Ale nebudu číst kázání nad cizincem!“ - „Cizincem?! Jak ti mám věřit?! Dole je 12 mužů, které jsi otrávila!“ - „To ano. Ale ke lži se nesnížím!“ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Frank Capra použil jako testovací publikum pro film americké vojenské oddíly. (M.B)
  • V roce 1958 měla hra pod názvem "Jezinky a bezinky", na které se především podílel Jan Werich, premiéru v České republice v Divadle ABC. (Cucina_Rc)
  • Film byl natočen podle divadelní hry "Arsenic and Old Lace" od amerického dramatika Josepha Kesselringa. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama