Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný a neprávem opomíjený animák z dílny Disneyho! Působivá výprava do neznáma, které co do dobrodružnosti nechybělo absolutně nic. V mnoha ohledech šlo o animovanou variaci možného hraného filmu, který si ani zde s nikým nebral servítky a nebál se ukázat i trochu toho násilí, či dokonce smrti. Líbily se mi prokreslené charaktery, které tu netvořil jen úhlavní dobrodruh. Člověk se dozvěděl i něco o ostatních členech expedice a našel si mezi nimi své oblíbence. Humor se taky povedl, nijak nepřeháněl (jen trochu u Krtka) a občas laškovně pomrkl na dospělejší publikum. Příběh pomalu upadající ztracené civilizace také upoutal, jen mi přišlo trochu na hlavu, že neustále měli moderní technologie na dosah ruky, ale nikdo už nevěděl, jak je správně aktivovat, leč je používali tisíce let předtím. Ale bez tohoto nesmyslu by nefungoval děj, který popisoval hrdinu jako takového spasitele. Nemohu si víc stěžovat a jsem rád, že jsem se s týdenním zpožděním od vysílání v televizi rozhodl na tento kousek nakonec podívat a zažít noc u dobrého filmu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pro koho vlastně Atlantida je? Pro děti je moc dospělá a pro dospělé je tu zbytečně moc otravných věcí pro ty nejmenší. Příběhově by to mohl být i parádní hraný celovečerák (Avatar?). Disney ty příběhy umí a tohle čistokrevný dobrodružství diváka prostě baví (až na Krtka) a i akce je povedená a epická. Přece jen škoda poslední třetiny, která trochu ztrácí dech. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Pamatujete se nebo jste alespoň slyšeli o animované pc gamese, Broken Sword? Dá se říct, že jde o kultovní adventuru, s parádním příběhem a skvělími hádankami. Co se mi ale na ní líbilo nejvíce, byla její animace. Ručně kreslená grafika byla v té době tahákem a tak patřila tato počítačová hra k jedněm z nejlepších. A přesně takové je i putování za ztracenou Atlantidou...dobrodružné, vtipné a s pěknou grafikou ze staré školy. 70% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Hodně odvážné zpracování legendy o Atlantidě, u které si nejsem moc jistý, pro jakou cílovou skupinu je snímek určen. Najdeme zde hodně dospělých témat a situací, stejně tak jako spoustu vyloženě dětských motivů. Spolu to dohromady docela funguje, nicméně ve výsledku vše působí tak nějak rozpačitě. Překvapila mě poměrně bujná fantazie tvůrců, zejména co se množství nápadů a scénáře týče. Animace je velice působivá, některé záběry jsou doslova úchvatné. Příběh mi přišel trochu jednoduchý a dětinský, chování postav taktéž. Dá se říct, že mi děj moc nesedl, místy jsem se trochu nudil. Na druhou stranu vizuální stránce toho nelze moc vytknout, škoda jen promarněného potenciálu, který námět nabízí. 6/10. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ježíš to bylo nádherný... miluju Atlantis a tenhle film mi ji dal přesně takovou jakou jsem ji vždycky chtěl vidět - magickou a překrásnou v příběhu, který jak kdyby vypadl z pera Jula Verna. Přes klasickou kresbu jsou tu velkolepé scény (letecká bitva nebo štít nemají chyb - už vím, kde se inspirovali tvůrci Stargate: Atlantis), překrásná a hrdinská hudba, spousta akcí, humoru i romantiky. A navíc jako bonus spoustu postaviček, který si člověk hnedka zamiluje. Prostě klasická Disneyovka v tom nejlepším smyslu - velkolepý dobrodružný příběh, který nepomrkává na diváka, že je to jen jako, ale jede naplno. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Kida je (co se věku týče) nejstarší disneyovskou princeznou, je jí 8 000 let. (fiLLthe3DD)
  • Na vývoji filmu pracovalo 350 animátorov vo všetkých troch štúdiách Disney Animation. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama