Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka pravého orechového z 80. rokov. Podľa mňa, tento film by mal byť nutnosťou premietanou na dnešných školách ( aby si zdegenerované, nagélované, zmachlené, imbecilné, a sociálnymi sieťami zamorené detičky dnešnej generácie uvedomili, že predsa len môžu dostať cez papuľu a je jedno kto, alebo čo ich tatkovia a mamičky sú ), kvôli výstrahe. Pretože toto určite nieje zo žánru fantasy. V závere sa chce tlieskať. Film, ktorý poteší spravodlivých a nostalgicky založených divákov. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Panu učiteli s nenávistí. Asociální drama o zkažené americké mládeži, které nehledá východisko, ale sklouzne v jednoduchou a krvavou vybíjenou. Lester nenabízí pochopení a příčinami se příliš nezabývá, snad jen obrazně procedí mezi zuby, že je to jen pakáž rozmazlená a nezaslouží si než napráskat. Dramatická stránka díky tomuhle až příliš jednoduchému schématu trochu ztrácí na síle. Oproti tomu jeho učitel není obdařen nezdolným altruismem a o charismatu by si mohl maximálně nechat zdát, možná je kapku nedůtklivý a má tu nepříjemnou vlastnost nenechávat věci tak jak jsou. Jinými slovy není to žádný superkantor, ale obyčejný a i trochu nesympatický chlap, což zase onu dramatickou laťku mírně zvedá. Přesto kdyby nepřišel onen až hororový závěr s příchutí nejlepších slasherů osmdesátých let, považoval bych Třídu roku 1984 jen za velmi plytké a zapomenutelné dílko. Ta překvapivá gradace si ale zaslouží alespoň čtyři hvězdy. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející béčková kopírka DŽUNGLE PŘED TABULÍ od režiséra KOMANDA zkřížená se sedmdesátkovými vigilantskými a rape and revenge flicky. Do paměti se nezaryje ani tak krvavé finále jako scéna, kde zoufalý, pološílený učitel (jako vždy skvělý Roddy McDowall) zkouší žáky míříce na ně pistolí a když se ho jeho kolega zeptá, co dělá, odpoví klidně: "UČÍM, NEVIDÍŠ?" Film má dvě volná sci-fi pokračování, EXTERMINÁTOR (CLASS OF 1999, opět režírované Lesterem) a EXTERMINÁTOR 2 (CLASS OF 1999 II: THE SUBSTITUTE), za zhlédnutí ale stojí jen to první. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Ještě než Lester odpálil Komando, tak rozpoutal školní terror a to velice působivý a zajímavý. Nový učitel hudby vzal spravedlnost do svých rukou a to doslova. Všechno se zpočátku zdá jako nějaká hra od potrhlých dětí, ale během pár minut se ukáže, že tyto děti co uznávají punk nejtdršího kalibru mixnutý s nacismem to myslí taky smrtelně vážně. Drogy, nože, břitvy, plno punku a jedno luxusně nasnímano oběšení. Takl taková to byla třída roku 1984. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Během vstupu do punkovém klubu si Stegman (Timothy Van Patten) odloží bundu přes gauč. Poté pokračuje společně s partou k pódiu, avšak bundu má přehozenou přes rameno. (Fenk)

Reklama

Reklama