Reklama

Reklama

Dobrou noc, pane Tom

(TV film)
  • Velká Británie Goodnight Mister Tom (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nachádzame sa v malej anglickej dedinke. Pán Tom ešte stále nevie prestať myslieť na smetť svojej ženy a jeho malého syna v čase, keď vo svete zúrila prvá svetvá vojna a on ako každý správny muž, bol na fronte. Táto výčitka sa nad pánom Tomom vznáša ako temný tieň a robí ho nevrlým samotárom. Teraz je však ďalšia svetová vojna a z Londýna sú evakuované masy detí, ktoré sú umiestňované k tisíckam dobrovoľníkov po celej krajine. Pán Tom rozhodne nie je nadšený, že aj uňho bude ubytovaný londýnsky chlapec. Volá sa Williams, je tichý a ustráchaný. Nevie písať a čítať, aj keď je inteligentný. Williams doma nebol šťastný a pán Tom sa rozhodol poskytnúť mu to najlepšie, čo môže. Všetko je v najlepšom poriadku, dokým Williamsova matka trvá na párdňovej návšteve u nich doma. Keď však pán Tom o Williamsovi nepočuje už takmer dva týždne, už ďalej nemôže čakať... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

kajas 

všechny recenze uživatele

Mohl to být větší zážitek, ale učitel angličtiny se nějak nestaral o to, že filmu bez titulků jaksi nerozumíme :). Příběh byl poměrně dojemný, také se mi moc líbil pejsek pana Toma. Znovu už vidět nemusím. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Vesměs příznivě hodnocený film, proto jsem se na něj podíval. A je to opravdu příběh pěkný, milý, citlivý, zkrátka jako by z oka vypadl stovkám podobných, vesměs veřejnoprávními evropskými televizemi vyprodukovaných bratříčků. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh starého muže a chlapce končící tím, že mu koupí jízdní kolo. Evropský standard, nic víc. ()

mirek60 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to asi není, ale vcelku poctivá práce a tak trochu i svědectví o době války z jiného pohledu.  3* si zaslouží. ()

Reklama

Reklama