Reklama

Reklama

The Kiss of the Vampire

  • Austrálie The Kiss of the Vampire
Trailer

Obsahy(1)

Na svatební cestě po Evropě se novomanželům Geraldu a Marianne Harcourtovým porouchá automobil. Jsou proto nuceni neplánovaně zastavit v malé zapadlé vísce a ubytovat se v opuštěném hotelu, jehož majitel už léta neměl žádného zákazníka. Příjezd mladého páru ovšem neunikne něčí pozornosti a do hotelu brzy přijíždí kočár s pozvánkou na večeři v blízkém zámku. Dr. Ravna, pán zdejšího panství, se zdá být okouzlen půvaby mladičké Marriane. Jeho pomoc s opravou automobilu však není tak úplně nezištná a sobotní maškarní bál se pro oba manžele mění v boj o vlastní existenci. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

POMO 

všechny recenze uživatele

V čem jsou některé hammeroviny lepší než ty slabší, když mají stejné produkční hodnoty (výprava, kostýmy, hudba...) a pokaždé jde spíše o estetický a nostalgický zážitek, než o děsivou hororovou jízdu? V postavách a jejich hercích, a ve scénáři a režii, která všechny aspekty příběhu nastaví a sladí do dramaturgicky funkčního celku. V této hammerovině Dona Sharpa funguje všechno jak má. Přestože to není děsivá hororová jízda, cítíte tichý strach lokálních obyvatel sužovaných temnotou, respektujete vznešeného hlavního upíra, prožíváte bezmocnost hlavních postav a spoléháte na místního “Van Helsinga”, že jim pomůže. Přestože je ochlasta, je ze všech postav nejlidovější, nejodhodlanější a nejméně bojácný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný horor se stylovou atmosférou, který udrží diváka v napětí po celou dobu. Stylizováním i námětem trochu připomíná Draculovy nevěsty. Sympatická stopáž je u Hammerů tohoto období už takřka samozřejmostí. Nesouhlasím s kolegou Koly, protože detail slunečního svitu ve filmu MOHL hrát roli, kdyby toto "varování" manželé postřehli. Ale už dost spoilingu :-) ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hammerovský horor, situovaný do Bavorska začátku 20. století. Zvláště se mi líbila první půle, která by byla i na pět. Pomalé plynutí děje, houstnoucí atmosféra, novomanželský pár, stylové kostýmy i kulisy klasického gotického hororu. Ten závěr se ovšem poněkud vymkl a působil na mne až jako lehké sci-fi, byl nesmírně pitomoučký (že to i v rámci braku zaráží), jakoby tvůrce scénáře nestihl ten závěr vymyslet či celkově producentovi došly peníze, prostě závěr naprostá katastrofa. Jinak celkově nadprůměr z tvorby šedesátých let. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna hammerovka, film v ktorom o upire az tak nejde: Brojler! skor ide o boj o vlastny zivot. Koniec Brojlera! Treba vyckat, lebo prva polka sa dost vlecie, potom uz film ma tempo. Skoda len strasidelnej atmosfery, ta skor nefungovala ako fungovala a tie netopiere boli gumenne, co dost zrazilo moje hodnotenie filmu : 52 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ač je to Kiss of the Vampire, o upíry zas tolik nejde. Ten největší problém pro hlavní hrdiny je totiž sk... Uff, sakra, málem bych zaspoileroval. Každopádně se jedná spíš o průměrnou záležitost z dílny studia Hammer, která vyšla souběžně s jejich dalším kouskem Paranoiac. První půlka je trochu zdlouhavá, ta druhá už naštěstí nabírá na tempu. Nahota žádná (nejsme v sedmdesátých letech), krve málo (využít své krve a nakreslit si na hrudi kříž je ale zajímavý nápad), za to gumových netopýrů je v samém závěru opravdu požehnaně. Snímek především pro "kompletáře". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo v dedine Oakley Green and Black Park v mestskej časti Wexham (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Režisér Don Sharp po rokoch priznal, že horory ho nikdy nezaujímali. Chcel však urobiť film trochu iný ako bežné "Hammery". (Arsenal83)

Reklama

Reklama